TpH_Bo_OkO
Трноризец
Нешто да не не е јасно? neo geo? Go2Bed?SuBZerO напиша:ati da procitas uste ednas mojot post jas rekov so router delam doma so switch nemoze ne dobivam dve adresi edna dobivam zatoa treba router

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нешто да не не е јасно? neo geo? Go2Bed?SuBZerO напиша:ati da procitas uste ednas mojot post jas rekov so router delam doma so switch nemoze ne dobivam dve adresi edna dobivam zatoa treba router
TpH_Bo_OkO напиша:Нешто да не не е јасно? neo geo? Go2Bed?![]()
SuBZerO напиша:ati da procitas uste ednas mojot post jas rekov so router delam doma so switch nemoze ne dobivam dve adresi edna dobivam zatoa treba router
Princ напиша:субзеро, кога читам вакви постови, ме фаќа една депресија, тешко на душата ми паѓа... не можам тоа со зборови да го опишам.
По незнам кој пат: Можеш и со свич да делиш конекција.
1. Можеш да делиш една конекција (знаеш, шеринг... ама тогаш другиот компјутер ќе зависи од првиот).
2. Можеш со свич, да направиш две различни конекции на двата компјутера. Тогаш конекцијата не зависи од ниту едниот компјутер. Така јас во моментов имам направено 2 конекции. 2 машини (Linux и Windows XP) поврзани на интернет преку свич на засебни конекции.
Ако не ти е јасно пак ќе ти повторам покасно или утре.
Go2bed напиша:Принц, уште сто пати да повториш ,ништо нема да се разјасни, дечкото сам се фати во стапица и сега не знае како да излезе.... :salut::salut::salut:
не само се обидуваме да му објасниме, иако никогаш нема да признае дека згрешил,Josif напиша:а вие квалитетно му наплативте за резилот :pos2:![]()
Jas ti kazav dojdi vrzi go so switch imas poklon router a da te prasam jas sea tebe dve konekcii pravis i se konektiras kade aj kazi koj ti gateway koja ti e adresa ajde idi sea vidi na mreznite koja ti e adresata dali public ili private zborime za WADSL ne za adsl i drugi konekcii nemora da povtoruvas muabetov gore ti e ok ama za WADSL ne jas znam deka imame dinamicka adresa koja ja dobivame od onnet i deka imame gateway i dns vneseno i dobivame so opcija automaticly obtain i sega idi vidi koj ti se adresite na mreznite na dvetePrinc напиша:субзеро, кога читам вакви постови, ме фаќа една депресија, тешко на душата ми паѓа... не можам тоа со зборови да го опишам.
По незнам кој пат: Можеш и со свич да делиш конекција.
1. Можеш да делиш една конекција (знаеш, шеринг... ама тогаш другиот компјутер ќе зависи од првиот).
2. Можеш со свич, да направиш две различни конекции на двата компјутера. Тогаш конекцијата не зависи од ниту едниот компјутер. Така јас во моментов имам направено 2 конекции. 2 машини (Linux и Windows XP) поврзани на интернет преку свич на засебни конекции.
Ако не ти е јасно пак ќе ти повторам покасно или утре.
SuBZerO напиша:Jas ti kazav dojdi vrzi go so switch imas poklon router a da te prasam jas sea tebe dve konekcii pravis i se konektiras kade aj kazi koj ti gateway koja ti e adresa ajde idi sea vidi na mreznite koja ti e adresata dali public ili private zborime za WADSL ne za adsl i drugi konekcii nemora da povtoruvas muabetov gore ti e ok ama za WADSL ne jas znam deka imame dinamicka adresa koja ja dobivame od onnet i deka imame gateway i dns vneseno i dobivame so opcija automaticly obtain i sega idi vidi koj ti se adresite na mreznite na dvete
SuBZerO напиша:Jas ti kazav dojdi vrzi go so switch imas poklon router a da te prasam jas sea tebe dve konekcii pravis i se konektiras kade aj kazi koj ti gateway koja ti e adresa ajde idi sea vidi na mreznite koja ti e adresata dali public ili private zborime za WADSL ne za adsl i drugi konekcii nemora da povtoruvas muabetov gore ti e ok ama za WADSL ne jas znam deka imame dinamicka adresa koja ja dobivame od onnet i deka imame gateway i dns vneseno i dobivame so opcija automaticly obtain i sega idi vidi koj ti se adresite na mreznite na dvete
Не е скапо, во споредба со работата што ќе си ја заврши. И фала на советот треба да ти рече.CT напиша:Sovet moj? 10 denara.. prodavnica, upaljach. 11 sekundi gorenje na tvoite dokumenti od MS.
Princ напиша:Патем, срам да ти е на сертификатите. Јас те учам, со завршено основно образование.