On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
angelce1 напиша:
Nekoj koristi WADSL na linux? Kade da najdam drajveri za uredot?
WADSL или WiFi?
За WADSL воопшто не ти се потребни драјвери за уредот. Едноставно си подесуваш PPPoE конекција преку Linux-от. Кажи кој вид на Linux користиш и дали во моментов имаш WADSL, па ќе се обидеме заеднички да те конектираме. :wink:

Fala ti mnogu za pomosta. Ne se razbiram mnogu od linux ( skoro ic ), inace koristam slax LiveCD linux, killbill verzijata. Mozes da ja downlodiras od tuka www.slax.org.

ПОМОШШШ!!!
Пробувам веке 10 дена да се поврзам на интернет преку Wifi мрежата на on. net.
Имам AP D-Link DWL2100, Живеам во Кисела Вода и факам повеке сигнали на on net. Најдобриот Ви Фи сигнал ми е 64% но никако не добивам IP адреси од DHPC то на on net.
Ako nekoj postavil WiFi so AP D-link DWL2100 neka kaze kako.
ПС. од каде мозам да набавам евтина антена ???

Promis напиша:
ПОМОШШШ!!!
Пробувам веке 10 дена да се поврзам на интернет преку Wifi мрежата на on. net.
Имам AP D-Link DWL2100, Живеам во Кисела Вода и факам повеке сигнали на on net. Најдобриот Ви Фи сигнал ми е 64% но никако не добивам IP адреси од DHPC то на on net.
Ako nekoj postavil WiFi so AP D-link DWL2100 neka kaze kako.
ПС. од каде мозам да набавам евтина антена ???
Иди во Windows Services и исклучи го (стисни stop) DHCP Client, па после половина час вклучи го. Очигледно те заебава нешто Windowsot. И кажи ми дали користиш Service Pack и кој?

Користам сервис пак 2.
Знаци од кога ке ја селектирам мрежата на он.нет. тогаш излегувам од софтверот на акцес поинтот и влегувам во мојата мрезна картицка и ја подесувам на автоматска конфигурација. но ИП адреси не добивам.
патем малце блокирав со мозоков. Каде бесе Windows services ??? :)

Promis напиша:
Користам сервис пак 2.
Знаци од кога ке ја селектирам мрежата на он.нет. тогаш излегувам од софтверот на акцес поинтот и влегувам во мојата мрезна картицка и ја подесувам на автоматска конфигурација. но ИП адреси не добивам.
Те сфаќам што правиш, ама ова што ти го кажувам е најверојатната причина поради која не добиваш IP адреса, штом мрежата ја фаќаш со повеќе од задоволитетен сигнал.

Значи, ова ќе го направиш:
- Одиш во Start менито на Windows > Run
- Пишуваш: cmd
- Ти се отвара Command Prompt, a во него пишуваш: netsh int ip reset c:\reset.txt

После тоа одиш во:
My Computer > Control Panel > Administrative Tools > Windows Services.
Како што реков, направи му stop на DHCP client, и пушти го после 20-тина минути.

Не се секирај, нема да „зафркнеш” ништо. Ако ова функционира (а сигурно ќе функционира, ако сигналот ти е константен), тогаш треба сериозно да размислиш за реинсталирање на Windows-от. :wink:

Фала многу, се јавив во он нет, во нико бидејки од кај нив е Акцес поинтот но џабе, поима немаат. Конечно еден логицен и конкретен одговор

Promis напиша:
Користам сервис пак 2.

побарај во АПто дали има можност за клонирање на MAC адреси, ако има тогаш клонирај го MACот на мрежната картица на компјутерот.

MAC адресата можеш да ја најдеш Start>Run>cmd(enter)>ip config /all(enter)

ја имаш како Physical address........xx.xx.xx.xx.xx.xx

едит

нешто вакво треба да бараш
attachment.php

Attachments

• maclone.jpg
    maclone.jpg
    46,2 KB · Прегледи: 8
neo-geo напиша:
MAC адресата можеш да ја најдеш Start>Run>cmd(enter)>ip config /all(enter)
ip config треба споено или ipconfig /all

За проблемчето на Промис:

пробај и ipconfig /renew

Ама ако во TCP/IP протоколот ти е одбрано Use the folowing ip adress, Не треба така, џабе ќе се мачиш да куцаш команди и тн. штиклирај ги и IP i DNS Obtain Automatically па после сите овие работи...

Acid напиша:
Тоа бил единствениот проблем, не оддалеченоста.
Можеш да имаш одличен интернет и на 40КМ оддалеченост од акцес поинтот, доколку имаш оптичка видливост со него. Односно, доколку ридот се гледал од Неготино - тогаш сигурно ќе имаше интернет.
Spored moite soznania za motorola canopy dometot e do 15 km i toa so tanjir ako sum greska popravi me

Потребна ти е оптичка видливост. Може и 50-60 километра да имаш и ќе имаш интернет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom