On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
А колку што гледам на интернет, веќе не пишува ништо за брзината. :wink:
Пишува во прилогот, инаку нема смисла да продава интернет он.нет без дефинирана брзина. Не можат новите клиенти да останат во нивна милост и немилост. Демек дај шта даш. Или можеше со нонет? :)

angelce1 напиша:
Da, megutoa vo dogovorot stoi "kvaliteten internet" a jas od kvaliteten ni K nemam. Zatoa dogovorot mozam da go raskinam vo sekoe vreme, ama prasanjeto e "sto posle". ADSL ili Zora kabelska?

имам 2-ца другари на зора шо се, зора до скоро беше на МОЛ и нејќеш да знаеш каков им беше интернетот. сега се префрлила зора на неотел, па им било ок. само недај боже да треба од зора техничка подршка да бараш...

Иако неможам да играм CS со брзинава, барем им се радувам на miniclip флеш игриците... :P

angelce1 напиша:
Da, megutoa vo dogovorot stoi "kvaliteten internet" a jas od kvaliteten ni K nemam. Zatoa dogovorot mozam da go raskinam vo sekoe vreme, ama prasanjeto e "sto posle". ADSL ili Zora kabelska?
Ако веќе се префрлам на друг провајдер, само ADSL-от на МТ НЕТ. Ех коа ќе ми текне коа работав кај дивајн во нет кафето, 120KB/sek и не мрдаше, ма нејќеше да слушне за помалце...одамна му ја мислам за преселба само чекам да излезе некој поповолен пакет од мт-нет, барем до 2000ден:zlo:

Интернетов лудница,песна не мрда над 10 килобајти во секунда,се мачи и 10 да достигне,видео кол на месинџер е луксуз.Само не знам кои аргументи би ги дал за да го раскинам договорот иначе одма би го направил тоа........само којзнае што после,ќе се вратам на телекабел,таман качија брзина!

deXterche напиша:
Ако веќе се префрлам на друг провајдер, само ADSL-от на МТ НЕТ. Ех коа ќе ми текне коа работав кај дивајн во нет кафето, 120KB/sek и не мрдаше, ма нејќеше да слушне за помалце...одамна му ја мислам за преселба само чекам да излезе некој поповолен пакет од мт-нет, барем до 2000ден:zlo:

Max-adslot kosta 2000 den. so dogovor na 2 god. I jas razmisluvav za vakov transfer ama 4GB mesecno mi se mnogu malce. Mislam deka vo ovoj moment najdobar izbor e Telekabel, na koj seriozno mislam da se priklucam koga ke go pokrijat cel karpos 3, koj vo ovoj moment e pokrien odprilika 95% a za nesreka mojata zgrada uste ne e :(

BusHav напиша:
Интернетов лудница,песна не мрда над 10 килобајти во секунда,се мачи и 10 да достигне,видео кол на месинџер е луксуз.Само не знам кои аргументи би ги дал за да го раскинам договорот иначе одма би го направил тоа........само којзнае што после,ќе се вратам на телекабел,таман качија брзина!
Дур да се префрлиш на телекабел...ќе се напуниш со гориво...:)

BusHav напиша:

Koj argument???

"Kvaliteten internet" i "98% uptime koj go nemas"

Ц ц ц...а ја па се мислев да стаам ВАДСЛ...како ќе сум се заебел...

Ај шо ве читам вас тука ама денес у прва рука искусив кај другар.
Седнува и конектираме...сурфаме со 20к на саат...ај тоа остај
И одеднаш паѓа...пет минути ништо
Па доаѓа...па пак падна
И на крај почна да симиња нешо сам се укочи нетот и пак моравме риконект...
Златен бил кабловскиов од зора бе!!!!
ДА не ви праам лиги ама претходниот месец 100 посто (значи 100 посто) од времето имав нет,идеше цело време константно освен мали падови на 30-40 к и све тоа за 1000 за 3 гига а го завршив месецот со 5 гига и ништо не ми исклучија

Кантер лета со 50мс у било кој период од денот

(сеа ќе ми падне се урочив)

TpH_Bo_OkO напиша:
Дур да се префрлиш на телекабел...ќе се напуниш со гориво...:)

Абе бев јас на телекабел едно време,го имам уште модемот,ваљда не е некоја голема филозофија да продолжам да користам тоа,и онака нема договор!

Колку сте сигурни дека не ви е спора конекцијата поради спајвери? :pos:

Кај мене значително се гледа подобрување :)

Прееска симнував со 15 КБ а сега со 25 :)

Ама како и да е, даунлоадот од сајтот на оннет иде со 60 КБ...па што бе луѓе, има добри клипчиња...грев е да не се прегледаат :)

Mac)) напиша:
Ц ц ц...а ја па се мислев да стаам ВАДСЛ...како ќе сум се заебел...

Ај шо ве читам вас тука ама денес у прва рука искусив кај другар.
Седнува и конектираме...сурфаме со 20к на саат...ај тоа остај
И одеднаш паѓа...пет минути ништо
Па доаѓа...па пак падна
И на крај почна да симиња нешо сам се укочи нетот и пак моравме риконект...
Златен бил кабловскиов од зора бе!!!!
ДА не ви праам лиги ама претходниот месец 100 посто (значи 100 посто) од времето имав нет,идеше цело време константно освен мали падови на 30-40 к и све тоа за 1000 за 3 гига а го завршив месецот со 5 гига и ништо не ми исклучија

Кантер лета со 50мс у било кој период од денот

(сеа ќе ми падне се урочив)
Мац, сеир фаќаш, а? :icon_lol: Бај Д веј, и деловните корисници ги имаат истите проблеми, денес се уверив во тоа кај еден другар што користи бизнис пакет.

луѓе просто неверојатно, после 20 дена, имам стабилен пинг, сеуште ми е страв да пробам даунлоад или спид тест да не го урочам, сега ми е пуштено само да си гледам пинг на гугл :) баш ме интересира колку ќе трае.
ова не се случува секој ден, КОЈ ШО ПИЕ????
Ping statistics for 209.85.135.147:
Packets: Sent = 296, Received = 296, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 67ms, Maximum = 93ms, Average = 77ms

измена: не издржав, па тестирав и даунлоад ... од dounload.com симнувам ~7 kilobajti.
speedtest.net со сервер во лондон ми јави 100 килобита/секунда даунлинк и 126 аплинк.
хммм, им ја намалија на сите корисници брзината? ај пробајте па пишете

Dobro be luge so telekom gavolot ne si faka rabota kako mozite da mu vervate,pa za vreme na dogovorot 10 raboti ke izmenat odete na TELEKABEL.Nema dogovor brzina1024 ama vie kaj sto ve dupat tamu trcate MAKEDONSKI SINDROM

ernesto ce напиша:
Dobro be luge so telekom gavolot ne si faka rabota kako mozite da mu vervate,pa za vreme na dogovorot 10 raboti ke izmenat odete na TELEKABEL.Nema dogovor brzina1024 ama vie kaj sto ve dupat tamu trcate MAKEDONSKI SINDROM
Што сакаат нека мењаат во договорот телеком, битно ми нудат стабилност, и ја добивам брзината за која што плаќам. А на ОН НЕТ им плаќам 1286 ден за dial up.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom