Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене денеска ми го пуштија конечно Интернетот (значи 8 дена откако го инсталираа модемот), и сум презадоволен! Супер е! Арно ама, за 4-5 часа откако го имам, гледам дека сум направил сообраќај од 300MB! Од каде ми е направено ова не ми е јасно? Гледањето спотови на Youtube и слушањето радио создаваат многу сообраќај?!

Мене денеска ми го пуштија конечно Интернетот (значи 8 дена откако го инсталираа модемот), и сум презадоволен! Супер е! Арно ама, за 4-5 часа откако го имам, гледам дека сум направил сообраќај од 300MB! Од каде ми е направено ова не ми е јасно? Гледањето спотови на Youtube и слушањето радио создаваат многу сообраќај?!

Слушање на радио... не многу, ама клиповите "трошат" доста :jaj:

Абе сега ми вика веќе сум стигнал до потрошени 500! Во паника сум! Да не имам некој спајвер јас? Или оваа Zone Alarm што ја имам инсталирано, можно е таа да ми зема сообраќај? Пошто стварно ништо не правам освен на МСН и тука на Кајгана!

Абе сега ми вика веќе сум стигнал до потрошени 500! Во паника сум! Да не имам некој спајвер јас? Или оваа Zone Alarm што ја имам инсталирано, можно е таа да ми зема сообраќај? Пошто стварно ништо не правам освен на МСН и тука на Кајгана!

Имаш некој си спајвер брат јас така ми правеше земав некој програми за антиспајвере чистев и за среќа гарант нашол нешто и сега веќе не прави така али знам заебано е додека дознав јас ми имаше изедено едно гига.Пробај исчисти:)

И ако првпат ти е компјутерот закачен на интернет а automatic update на windows ти е уклучен, може да си симнува апдејти. Исклучи го (провери прво дали ти е исклучен).

Не само апдејти на виндоус туку тука се и апдејти на адоб софтвер....аутоматик абдејтс на било каков друг софтвер, спајвери и уште триста други работи....мене искрено ми се фати одприлика некој просек од 100 мега на ден:) и топ е со соло3ка:wink:

Не само апдејти на виндоус туку тука се и апдејти на адоб софтвер....аутоматик абдејтс на било каков друг софтвер, спајвери и уште триста други работи....мене искрено ми се фати одприлика некој просек од 100 мега на ден:) и топ е со соло3ка:wink:

Исклучив све тоа, и проверив за спајвери и ми најде неколку па ги отстранив ама пак се зголемува сообраќајот, денес ќе го форматирам

Линијата е супер ...користам и дома и на работа он-нет
имав проблеми дома ама со каблите имав чорба направено :)
Презадоволен сум од он-нет

Acid напиша:
Значи сепак било до каблите. :wink:
Викате да ставам и јас Соло? :vozbud:

download супер, он лине играње со мал пинг што ти треба повеќе :)

На работа имам 2 мегабитна таа е екстра а и ! мегабита не е лошо :smir: во сваки случај постабилна е од wadsl

А денес и вчера немаше Интернет на СОЛО3, кај сите беше така или можда кај мене е нешто проблемот?

Јас уствари го форматирав компјутерот. И сега не ме поврзува, кај модемот светат сите четири сијалички ама од ПС-во нејќе. Ми вика LIMITED OR NO CONNECTIVITY, а завчера, првиот ден откако ме приклучија све беше супер.

Јас уствари го форматирав компјутерот. И сега не ме поврзува, кај модемот светат сите четири сијалички ама од ПС-во нејќе. Ми вика LIMITED OR NO CONNECTIVITY, а завчера, првиот ден откако ме приклучија све беше супер.
Тоше вчера јас снемав од соло3 интернет накај 12 саатот ама одприлика 5минути немав се појавуваше ерор 718:toe: али пак си дојде во нормала
Тоа лимитед ор ноу конективити се исклучува. Во Network Connections има дел на кој пишува Broadband и дел на кој што пишува Lan or High-Speed Internet со икона Local Area Connection десен клик Properties и ти се отвара нов прозор во кој најдоле има две квадратчиња за штиклирање, на првото пишува Show Icon in notification area when connected, a на второто пишува Notify me when this connection has limited or no connectivity, исклучи го тоа и нема да ти се појавува доле:wink:

тоа што не те поврзува види си во подесувањата дали се подесуваш како пто треба user-от и шифрата и јас го форматирав 2-3 пати при конекцијата нејќеше да се поврзи одма но после све ок беше: Види уште еднаш добро во подесувањата.

Во контекст на тоа што го напишал Тоше: откако го форматирав компјутерот, се поврзав и за 2-3 часа ми направи сообраќај од 100МБ! А ги исклучив сите updates ама сега треба ли да секоја програма посебно да ги исклучувам? Не гледам ни спотови ни музика ниту нешто симнувам, а башка и МСН-от не ме поврзува. Само гледам по форумиве. Што да превземам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom