Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сплитерот ти е уклучен на главната телефонска линија или имаш импровизирано со телефонски кабелчиња нешто? Колку телефони имаш дома? Како е направено поврзувањето? И пробај да си свртиш од мобилен на фиксен дур си конектиран - види да не ти се дисконектира кога ти врти некој...

На една линија 2 телефони имам (еден кај мене на спрат а еден долу)... незнам кој е главен , кога ќе сум дома ќе проверам таа работа. Иначе сплитерот го ставив веднаш до телефонот и со тел.кабел е до в соба кај што ми е компјутерот ( околу 12 метри ) xD

Acid на главен довод од телефонот ми е ставен сплитерот ама за сваки случај го исклучив кабелот од другиот телефон, кога звонам на фиксен од на мобилен не паѓа нетот па ај да видиме како ќе се држи ....
сега за сега не е лошо
down_arrow_999.jpg
Download :: 804 Kbps or 0.8 Mbps (98 kB/s)

up_arrow_999.jpg
Upload :: 177 Kbps or 0.2 Mbps (22 kB/s)

Сплитерот од кутијата со модемот (оригиналниот д-линк од ИСП-то) што оди го прикачи или некој друг? Мене ми правеше ист проблем со сплитерот што ми одеше со рутерот (асус wl-600g).

Геџо јас незнаев ама по некоја „филозофија„ шо си ја имав во глава јасно ми беше дека со два телефона може да се деси сјеб на нетот...затоа само што го земав модемот исклучив едниот телефон го фрлив у шупа и сега работи сплитер/телефон и толку....и нема гајле;)

Еве од пред 30на минути и јас станав корисник на Соло101, почетни резултати:

Што се однесува до Limited or no connectivity предупредувањето, дали дефинирате IP адреси (иако во упатството пишува да се одбере Obtain IP address automatically) или ја игнорирате пораката?

a acid moze da mi kazes sto ima vrska toa so javuvanjeto ozbilno moze da pagja ako vrti nekoj?aj ako mozes objasni
inace kaj mene pagjase dodeka bese na modem ama si kupiv ruter i nema gajle sea dobar e da ne kazam odlicen:)

Што се однесува до Limited or no connectivity предупредувањето, дали дефинирате IP адреси (иако во упатството пишува да се одбере Obtain IP address automatically) или ја игнорирате пораката?
- Ако ставиш ip адреси нема да ти покажува Limitted or no connectivity.
- Иако тоа нема никаква врска со конекцијата.
- Може и да не ставиш ip адреси, ама само да ја отштиклираш опцијата "Notify me when this connection has limitted or no connectivity".

Кај сите се појавува ова ако не го исклучат или ако не стават некои безвезни ip адреси... Иако, пак ќе речам, дефинирањето на ip адреси на Local area connection нема никаква врска со интернет конекцијата - кога се конектираш преку pppoe (ADSL) конекција со Username/Password.

Сплитерот од кутијата со модемот (оригиналниот д-линк од ИСП-то) што оди го прикачи или некој друг? Мене ми правеше ист проблем со сплитерот што ми одеше со рутерот (асус wl-600g).

Што знам што сплитер е :toe:. Со модемов што ми го дадоја

Сепак истиот проблем го имам .... оди нетов некој сат време па паѓа :(

Бе луѓе нешто каснат од Интернетов... Пред 5 дена ми го инсталираа а уште нема! Бев во Он.Нет и ми рекоа да почекам!

Инаку, луѓето што го инсталираа модемот, ИП-адресите што ги ставија се разликуваат од тие во упатството... Како и да е, и на двете варијанти ми вика Limited Or No Connectivity.

Геџо, во никој случај не треба да имаш телефон пред сплитер...

Јас имам дома 2 телефони, кај другар ми има 3 и нема гајле....

Мора да е нешто вака:
f_10841086107m_d86b949.png

Еден предлог.... исклучи го сплитерот, и стави ја линијата дирекно во модем... (пример навечер кога никој не те бара) и тестирај без сплитер дали е стабилна конекцијата... Ако пак прави проблеми, како што кажа Точкест може да е проблем до модемот или мрежната...

Ме интересира ова: Моментално имам само еден тел дома и со него ми е приклучен модемот.Сакам да купам уште еден тел,а дома имам на 2 места приклучок за телефон.Е сеа можам да го приклучам новиот во другото место и да не влијае на нетот или мора да купам уште еден сплитер и да идат и 2та тел преку него?

Ме интересира ова: Моментално имам само еден тел дома и со него ми е приклучен модемот.Сакам да купам уште еден тел,а дома имам на 2 места приклучок за телефон.Е сеа можам да го приклучам новиот во другото место и да не влијае на нетот или мора да купам уште еден сплитер и да идат и 2та тел преку него?
Види го претходниот пост. Можеш колку сакаш телефони (макар поврзани жичките и изолирани...) само, да се после сплитерот...

Да не се завркаваш со спојување на жички купи си од пазар пластично "кутивче" каде што влегува еден кабел (тој од сплитерот ке ти иде таму) а има излез за повеќе телефони.

Види го претходниот пост. Можеш колку сакаш телефони (макар поврзани жичките и изолирани...) само, да се после сплитерот...
Знам тоа.Ама мислев дали може независно да се постави новиот телефон?Во друга соба имам друг приклучок за телефон и ме интересира дали таму може да се стави и да не влијае на нетот?Или сепак мора да биде поврзан со другиот каде што е и нетот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom