Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе џабе е у македонија тешко да се најде асален интернет провајдер, само глеаат да за*бат човек.. Он.нет на пример дале таму таа понудата со 10 мега бита и телефон да земеш од кај нив, и пак да те заебат уште 2 години да се влечкаш со нив......

Абе џабе е у македонија тешко да се најде асален интернет провајдер, само глеаат да за*бат човек.. Он.нет на пример дале таму таа понудата со 10 мега бита и телефон да земеш од кај нив, и пак да те заебат уште 2 години да се влечкаш со нив......

Малце оф топик:Друже нормално е тоа дека се полека и полека ке нудат се подобри и подобри пакети.Е тоа со договорите е најкатастрофална работа која ми се случила али јеби га не можеш да ја предвидиш иднината.Пример јас користам WADSL година ипол ке пукнам од мука плаќам 1300 за 15 гига а за 100 ден плус пример од кабловските ми нудат неограничен.Али во тоа време кога се правеа договорите немаше Каблетел или некој други пакети и памтам ред се чекаше и врски се фаќаа кај кој попрво да ги инталираат апаратите за WADSL кој повеќето сега сакаат да ги извадат:)Многу разочаруваки од Он Нет најискрено интернетот е добар се тоа али гледам немаат намера ни да зголемат сообраќај а камоли да намалат цени.Тоа е памет за друг пат договори никако:)

Малце оф топик:Друже нормално е тоа дека се полека и полека ке нудат се подобри и подобри пакети.Е тоа со договорите е најкатастрофална работа која ми се случила али јеби га не можеш да ја предвидиш иднината.Пример јас користам WADSL година ипол ке пукнам од мука плаќам 1300 за 15 гига а за 100 ден плус пример од кабловските ми нудат неограничен.Али во тоа време кога се правеа договорите немаше Каблетел или некој други пакети и памтам ред се чекаше и врски се фаќаа кај кој попрво да ги инталираат апаратите за WADSL кој повеќето сега сакаат да ги извадат:)Многу разочаруваки од Он Нет најискрено интернетот е добар се тоа али гледам немаат намера ни да зголемат сообраќај а камоли да намалат цени.Тоа е памет за друг пат договори никако:)

Иронијата е во толку поголема, што во договорот за WADSL има член во кој се вели дека Онет ќе го подбрува пакетот со позитивните промени на Интернет понудата во Македонија.

Ako nekoj go cita forumov od odgovornite na On net i go interesira mislenjeto na nivnite korisnici togas treba da se zasramat site operatori zgolemuvat brzina na paketite i nivnata kolicina ja odkoga potpisav dogovor on net muva ne gi lazi da podobrat uslovite kon korisnicite igram redonvno so konstanten ping 100ka po serverite a pretoa so cabeltel si igrav so 40 limitot go nadminuvam so +2giga i ja neznam kako sekoja nedela menjam pw a ne e do toa . Ako nisto poveke daj zgolemete gi brzinite pred se upload posto e mizerija voa i nekoj moze li da mi kaze koj se uslovite da go raskinam dogovorot

ајде децо, навали

По ред:

1. Он.нет поседува оптичка мрежа кога ги поврзува скоро сите телефонски централи во Скопје во ринг со капацитет од многу гигабити.
2. Таму се врши разврзување на парицата која стига ти до дома. http://en.wikipedia.org/wiki/Local_loop_unbundling
3. DSL тхенологијата која се користи е ADSL2+ која овозможува брзини за download до 24 mbps зависно од оддалеченоста. 10 mbps за интернет, остатокот може да овозможи 2 истовремени HD стрима за IPTV.
4. Постои можност за IP телефонија, како и POTS. Онтел.
5. Наскоро и IPTV ќе има, соло, дуо, трио, па и кватро :)
5. Он.нет користи Cisco рутери кои овозможуваат 99,99% достапност на годишно ниво. Се користи MPLS технологија за рутирање.

ADSL технологијата е point to point, што у превод значи дека секој корисник ќе има загарантирана брзина која не зависи дали дали еден куп комшии од кабловската решиле да сркаат у 8 вечер или пак некој упалил телевизор кој го ебе сигналот на цела зграда.

Иднината у жешково лето:

1. Неограничени пакети за џабе пари. Јас не гледам разлика меѓу неограничено и 101 гига. Како и да е, Он.нет конечно е спремен да ги прифати сите сркатори.
2. Triple play.
3. Повише гига на WADSL. Кај оваа технологија не постои можност за неограничено и ќе се стимулира префрлување на бакар.
4. Интернет директ од мајката компанија, Словенечки телеком.
5. Конкурентни цени, но во никој случај најефтини. Квалитетот мора да кошта.

По ред:

1. Он.нет поседува оптичка мрежа кога ги поврзува скоро сите телефонски централи во Скопје во ринг со капацитет од многу гигабити.
2. Таму се врши разврзување на парицата која стига ти до дома. http://en.wikipedia.org/wiki/Local_loop_unbundling
3. DSL тхенологијата која се користи е ADSL2+ која овозможува брзини за download до 24 mbps зависно од оддалеченоста. 10 mbps за интернет, остатокот може да овозможи 2 истовремени HD стрима за IPTV.
5. Он.нет користи Cisco рутери кои овозможуваат 99,99% достапност на годишно ниво. Се користи MPLS технологија за рутирање.

ADSL технологијата е point to point, што у превод значи дека секој корисник ќе има загарантирана брзина која не зависи дали дали еден куп комшии од кабловската решиле да сркаат у 8 вечер или пак некој упалил телевизор кој го ебе сигналот на цела зграда.

Иднината у жешково лето:

1. Неограничени пакети за џабе пари. Јас не гледам разлика меѓу неограничено и 101 гига. Како и да е, Он.нет конечно е спремен да ги прифати сите сркатори.
2. Triple play.
3. Повише гига на WADSL. Кај оваа технологија не постои можност за неограничено и ќе се стимулира префрлување на бакар.

Леле која реклама им ја направи што се зачлени овде само ради ова ли.Гледам се утепаа со нови технологиии.Јас како корисник на WADSL уште некој месец ми завршува договорот еве две години не мрднаа ништо да направат а ни зимаат пари како да имаме неограничен кабловски.Каблетел и Телекабел за 15 гига и дупло појака брзина дали зимаат по 600 ден а ние тука за 1300 се гушиме со 1 мб брзина така да ништо ново не извадија затоа доста ги фалиш.

Ги фалам зашто работам таму (башка што реално кај и да е ќе бидеме број 1), а се зачленив да ви објаснам некои ствари.

Ти како корисник на WADSL ако си од Скопје и постои техничка можност за разврзување можеш слободно да се пребациш на ова 10 mbps плус гратис телефон.

Поголеми брзини преку Canopy неможе да има поради ограничувањата на самата технологија - point to multipoint и пропусната моќ на еден access point. Мада тоа дека 1 мбпс е малку се живи глупости според мене. За мејл, сурфање, јутјуб, филмче од 700 мега е више него доволно. Тоа што се рачуна (а пак не може да се добие преку Canopy) e огрмен проток на податоци, кој со еволуцијата на итерентот станува реалност и потреба.

Па не се единствени Он Нет со 10Мбпс ..

Cabletel Rullss !!

[FONT=&quot]Cable[/FONT][FONT=&quot]Tel[/FONT][FONT=&quot]Lan[/FONT]

[FONT=&quot]download[/FONT] [FONT=&quot]10[/FONT][FONT=&quot] Mbps[/FONT]
[FONT=&quot]upload[/FONT] [FONT=&quot]1024 kbps[/FONT]
[FONT=&quot]трансфер[/FONT] [FONT=&quot]неограничен[/FONT]
[FONT=&quot]цена[/FONT] [FONT=&quot]1.500,00 ден.*

Цените се со пресметан ДДВ
[/FONT]
Да бе, рулз, ама така само, на пишано. Уште реално да нудеа толкави брзини.

Ги молам пола година да дојдат кабловскава да ми ја средат пошто сите канали се со снег, викаат толку им биле можностите. У гз не можат да се брцнат, 10 мегабита ќе нуделе. Кејблтел - пацери.

Ги фалам зашто работам таму (башка што реално кај и да е ќе бидеме број 1), а се зачленив да ви објаснам некои ствари.

Ти како корисник на WADSL ако си од Скопје и постои техничка можност за разврзување можеш слободно да се пребациш на ова 10 mbps плус гратис телефон.

Поголеми брзини преку Canopy неможе да има поради ограничувањата на самата технологија - point to multipoint и пропусната моќ на еден access point. Мада тоа дека 1 мбпс е малку се живи глупости според мене. За мејл, сурфање, јутјуб, филмче од 700 мега е више него доволно. Тоа што се рачуна (а пак не може да се добие преку Canopy) e огрмен проток на податоци, кој со еволуцијата на итерентот станува реалност и потреба.

Друже тоа кај ти работиш мене на администраторите или корисниците не ни е гајле,твое право си е тоа, битно е дека оваа фирма не покажа дека може да се носи добро со конкуренцијата и вие како и другите чекавте чичко Гејтс или Јуре да ви дојде од Словенија да ве купат и да користите опен сорс технологија ,да купувате ефтини сервери и да штедите за све живо и диво и нормално да не го налутите чичко Телеком да не ви ги исече жиците од линкот.

Е сега после 8 години бета тестирање и заебанција со услугите се фалите дека имате 10Мбпс и телефонија која се базира на VOIP ако не се жалам а што правиме со IPTV спо поимот Double PLay,Трипле Play а што правиме со новите технологии и така натака.

Зарем мислиш дека Т-Хоме ќе седи со скрстени раце и ќе чека на ваш потег,може да ве среди со два потези.

Како може фирма со 30 вработени да оди напред ајде ви се молам.

Абе пазарот не е шала еднаш да изгубиш корисник тоа е рамно на харикири.

Ова е само мое мислење може ти си исклучок не знам ама сега засега не мириса на добро за сите провајдери под Телеком.

Ако не се инвестираат големи пари нема голем број корисници,пари и добри пакети.

Xak напиша:
Јас прво слушнав за нешто вакво и им пишав маил на он нет и еве што ми пишаа они назад:

Pochituvani,

Vi go nudime paketot DUO FLAT so vklucheni fiksna telefonija i internet, istiot cini 1490 denari + DDV so slednite karakteristiki:

-Internet so neogranichen transfer i brzina do 10 mbps
-Neograniceni razgovori vo mrezata na Ontel.
-300 besplatni minuti kon mrezata na T-Home
-Besplaten priklucok
-60% poevtini megjunarodni povici i 15% poevtini megjugradski povici i razgovori kon mobilnata mreza.
-0.9 denari minuta bez razlika dali e den ili nok, lokalno ili navionalno, nema veke skapi tarifi.

Dokolku sakate da aplicirate za ovoj paket potrebno e da dojde sopstvenikot na telefonskata linija vo nekoj od nashite saloni so negova/nejzina lichna karta i posledna platena telefonska smetka.

So Pochit,

--
Sektor Info Centar On.net Macedonia DTC Aluminka, bul. Partizanski Odredi 70 Skopje
P.O. BOX 205 Phone: +389 (2) 5110000 mailto:customercare@on.net.mk

Конечно втор фиксен оператор. ОНТЕЛ ЗБОРУВАЈ СЛОБОДНО. Кликни тука: www.ontel.mk

Еве Хак им пишал mail, изгледа навистина ќе биде како што тврдеа. Само уште да знам на колку години ќе бараат договор.:icon_roll

Ќе треба и конкуренцијата да се разработи зашто засега не гледам подобар пакет (под услов тоа до 10 Mbit да не испадне и помалку од 1 Mbit).

Еве Хак им пишал mail, изгледа навистина ќе биде како што тврдеа. Само уште да знам на колку години ќе бараат договор.:icon_roll

Ќе треба и конкуренцијата да се разработи зашто засега не гледам подобар пакет (под услов тоа до 10 Mbit да не испадне и помалку од 1 Mbit).

Да само што не ти кажале која година ќе биде тоа дали 2020 или 2040..........................

Да само што не ти кажале која година ќе биде тоа дали 2020 или 2040.....
Летово ќе биде, кажаа.
Мислам и дека веќе стартуваа. Тркни до продажен салон и види на колку време е договорот :)

По ред:

Иднината у жешково лето:

2. Triple play.

Супер. Ама поради ова под точка број 1 срце ме стега. Јас гледам многу важна разлика. Ако имам 10мбпс јас очекувам да си ги користам. Колку сакам, како сакам. 100гб ми беа малку со 2мбпс, а и сега ми се малку со 4мбпс.
Немојте да ставате само некој лимит живи гулабот на комшијата. Ако некој сака да го земе пакетот од 10мбпс, тоа е некој на кој што му треба бендвит. Реклами од типот "нудиме пакети без лимит, ама сепак има лимит, ама ама ама голем е!" нејќеме :( Барем јас, at least. Ако е нелимитиран, тогаш очекувајте да трпите голема потрошувачка. Бидете спремни :)

Повеќе информации за компанијата и понудите би биле добредојдени. Не дека малку кажа, ама вишок на информации никогаш не е на одмет.
Исто така, договорот на 2 години ако е... педери се твоите работодавачи. :)

Јас не гледам разлика меѓу неограничено и 101 гига.
Јас да, а и многумина како мене. Со 10 Мбпс тој лимит би се трошел за помалку од 20 часа. Плус, реков еднаш... ваква конекција можете да му продадете исклучиво и само на хардкор даунлоадери. Некој што игра игрици на miniclip.com доволна му е конекција и од 512 Kbps.

Најверојатно мораа да дадат појака понуда, не очекуваа дека ќе имаат 99% откажување на WADSL от и дека кампањава за СОЛО 3 со наградна игра ќе му биди тапа.

Се гледа од понудата ДУО, која ја спремаа во која немаше неограничен интернет, а сега ја најавуваат таа понуда.

Кога го откажував WADSL от пред 3 недели и ги прашував дали ќе ми дадат поголема количина гб на WADSL (барем 50гб) за останам на WADSL ми рекоа земи си СОЛО 101, нема ништо друго да има на WADSL, а сега гледам ќе има повеќе трансфер на WADSL.
Кога му реков ако местам СОЛО101 барем да имам пакет без доплаќање, затоа што немам верба во системот за мерење, ми рекоа нема да има таков пакет во блиска иднина.

Сега веќе си зедов MAX ADSL 100...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom