Омилени бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Па слушам многу бендови ама морам да кажам дека веќе некое време сум комплетно опседната со Breaking Benjamin! Значи ги љубам и неможам и нема да престанам да ги слушам ♥

може името кажува дека ги сакам Деф Лепард и така е ги слушам многу..
но во последно време се префрлив малку повеќе на алтернативниот рок... ги слушам Coldplay најмногу во комбинација со U2..а од другиве бендови Bon Jovi, Aerosmith, Queen, Nickelback ...толку :salut:

Освен Queen и Flogging Molly кои ги пишав пред некоја година, ги додавам и Bright Eyes(како ли сум ги заборавила?!)

Bon Jovi, Steelheart, Hinder, TNT, Gypsy Rose , Tuff, House of Lords, Casanova, Hurricane, Firehouse, H.E.A.T., Reckless Love, Crazy Lixx, CrashDiet .....

Легендарните - The Beatles, потоа Marilyn Manson, Dimmu Borgir, Prodigy, Cradle of filth, Semargl, Dark Funeral, Blind Guardian, Avantasia, Venom, Iron Maiden, Guns 'N Roses, AC/DC, Nile, Canibal Corpse, Kreator, Gorgoroth, Kiss, Dope, Nirvana, Obscura, Godsmack, Beyond the horizon, Formles Terror, Watain, Dream Theater, Jimmy Hendrix, Pink Floyd и делумно Nirvana.
Од ова мувлава Opeth, Оtep, System of a down, и Bullet for my valentine (овие секако не ги вбројувам во квалитетни бендови меѓутоа мене многу ми се допаѓаат).
Од метал и рок толку. Нешто друго што сега последниве 3-4 месеци слушам се:
- Metric, Lana Del Ray, Nancy Sinatra, The Knife, Portishead Fever ray и Gorilazz.

A Beautiful machine, инаку еден од најподценетите бендови кои воопшто ги имам слушнато. Жанр - Shoegazing.

Малкумина ги знаат кај нас но мене ми се дефинитивно бр.1 - Poets of the Fall. Спотот за Carnival of Rust е најдоброто видео кое некогаш сум го видел.
Речиси подеднакво исто ги сакам и британците Muse и Klaxons!

Многу се, ама сепак НАЈомилените: Nightwish, Evanescence, Within Temptation, The Pretty Reckless, Linkin Park, The Offspring, Franz Ferdinand... :)

многу се бе не можам да се сетам.......ај да почнам......pearl jam, green day, the offspring, avenged sevenfold, foo fighters, metallica, nirvana, papa roach, RHCP, SOAD, .......и др не ми текнува

Pink Floyd
Joy Division
Radiohead
Interpol
Goodspeed you!Black Emperor
Porcupine Tree
Crippled Black Phoenix
Editors
Block Out
Nirvana
Tool
God is an astronaut
The National
Dead Can Dance
Piano Magic
Dinosaur Jr
Sonic Youth
Killing Joke
Mogwai
Tragedy

Доста се а?

Rise Against
Imagine dragons
Of Monsters and men
Avenged Sevenfold
Foo Fighters
Hot water Music
Linkin Park
Avantasia
Radiohead
BFMV
Nightwish
A day to remember
Paramore

и други, али овие у главно :)

Ѕирнете тука. На Youtube не слушам музика. Единствено да видам некои како звучат, и ако ми фатат уво, симнувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom