Омилен ресторан со највкусна храна? Каде одите?

• Креатор на темата Креатор на темата cak4e
  • Време на започнување Време на започнување
Само кај Злате, ако може да се нарече ресторан.:toe:

Defintivno najdobro mesto za uzhivanje *Galija* - Prerkrasni jadenja, prekrasna usluga, nevideno opushtena atmosfera, pogotovo ako si vo gorniot del mh mh mh

Kibo, Avanti, Enriko, Kaj Marshalot, ona vo park karshi Gradski, Aja? (ne mi teknuva tochno kako se vika) Makedonska kukja, Dojrana...

Mislam deka mozham do utre da nabrojuvam :))

Јас редовно го посетувам Жабарот.

ne tresi gluposti

:pos2::pos2::pos2::pos2:
Na dr topic kazav kade momentalno se jade najdobro vo sk.
Ovde sakam da kazam nesto za Makedonska kuka. Da preciziram, ne taa Makedonska kuka sto e na Kale, tuku na Kanbero.

Koga ja otvorija vo pocetokot bea na Juzen bulevar i bea fenomenalni vo sekoj pogled. Od koga se odselija karsi Alumina se izdzukelija do krajni granici. Od edna strana porciite gi namalija za 40%, a od druga cenite gi krenaa vo nebo. Konobarite se izbezobrazeni maximalno i se ponasaat neverojatno nadmeno i prepotentno. Pogotovo debelata Milica.

Pred mesec i pol bev vo Prilep na odlicno jadenje, ne kaj Kanbero, tuku vo dr restoran vo carsijata. Tamu me sluzese konobar so kogo se znam od skopskava Makedonska kuka. Covekot totalno se soglasi so gorenapisaniot muabet, duri i za posocenata konobarka kaza cudni, da ne kazam odvratni raboti.

Sovet : zaobikoluvajte gi vo shirok lak.

Јана-се наоѓа кај центарот за странски јазици. Добра атмосфера, прифатливи цени.

Дал мет Фу - пиците <3, Плаза - Доритос со сос, Ања - Цезар салата, последно каде јадев е пица во Македонска куќа.. преубаво! Се прејадов. И најубавите пици во SP Planet најгоре.. штета што го затворија ресторанот, беше совршенство.

Пред извесно време, јадев во шпанскиот ресторан Азафран, на Ленинова.
Јадев паела со морски плодови, крем салата и некои мини крокетки. Мини, подразбирам, колку палец на првооделенец.
Префинето, малку скапо.
Друг - Тејст оф Калифорниа, да не речам новото мало чудо на Орце Николов. Сендвичи - закон, Кањонскиот чипс со гвакамоле сос, телешко и павлака е врв на Хедонизмот, со големо Х. А, па крем брулето! Аууу. Нека продолжат да бидат добри. Цените - максимално чесни.

Дефинитивно останувам на тоа дека за пица ресторан Балила се неприкосновени, во Соул паб има супер мцкалици, Плаза Дел Торос е совршен за квантитативно прејадување прженици или мегаломански салати, а во Густо можам да се удавам во пицата со моцарела и босилок.
Други места, у иднина ќе приложам впечатоци.

Letnica-Strumica
Bonita-Strumica
Sedmica-Skopje
neznam ime na picerijata vo Stip onaka blizu hotelot Galeb (valjda bese)

Енрико и Ања ммммм прекрасни пици.

Балканика дефинитивно владее. Јес скупа, да али добиваш тоа за што плаќаш.

Најубави пици дефинитивно има во Порто Фино на Млечен. Ни Метрополитан ни телепица, Балила и Фуфо се ок али Порто Фино е најфино :)

Енрико е ок, али прескап е за тоа што нуди, кој што сака нека рече.

Џино е ок али не е нешто да паднеш у несвест.

Соул Паб има добри прженици за уз пиво.

Тејст од Калифорниа не ми се допадна, ми го фалеа а кога дојдов таму пола од работите на мени ги немаше и ентериерот е ТОТАЛНО промашен - уопште не асоцира на амерички ресторан, на отмен некој можда.

Скара - Перо, ДМ, Жабар, Љуц.

Дојран - Фук Так

Мрзенци (Гевгелиско) - Под Јаворот (мислам дека и најскап ресторан во Македонија но вреди за парите особено пајдакито)

Гостиварско - рибникот кај Вруток

Струшко - (Вевчани) Виа Игнација, фантастична храна и услуга за ниска цена

Охрид - Момир (скапо и вкусно), Леонардо (пица маестре)

Битола - Старо Буре иако чув муабети дека во последно време не е тоа што беше

Куманово - Џипси и Кобра

Криво Паланечко - Етно Село

Штип - Ајриш Паб

Preporacaj ili ne

Dali nekoj moze neshto da mi kaze za Dukat?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom