Ogame

• Креатор на темата Креатор на темата Insane
  • Време на започнување Време на започнување
dwa напиша:
a be ako prakate resursi logirajte se na taa planeta od koja sakate da prakate resursi pratete i posle logirajte se na taa kaj sto ste pratile i za toa sto ve banirale pisete im igrame cela familija od eden pc (znaci edna IP) i gotovo :pos:

abe ne e do toa rabotata dali planetata e tvoja ili ne. Ne moze "podaruvanje resursi"
mora da postoi razmena. na primer... ja da ti dadam 10k metal ti da mi dades 10k deuterium. i takvi stvari... ali ako preteras... samo da si prakas od ednata na drugata.. onda... kako i sto dobiv ban.... do 2033 taka i ti kje si dobiesh :) so da ti kazam. :ija:

resursi moze da se prakaat na drug igrac za razmena koja treba da se izvrsi vo narednite 2-3 dena...znaci ne mora odma da si pratite resursi...inace ako poslab igrac mu prakja ress na pojak igrac bez ovoj da mu vrati se smeta za pushing i se dobiva 2-3 dena ban na dvajcata...a ako pojak mu prakja ress na poslab igrac toa e dozvoleno...(pod pojak i poslab mislam na poenite)

ima nekoj mn jak da mi prati nesto na 13ka ? :)))

site sme tapa jas imam 4200 poeni :( a koj e vo uni4 neka doaga vo sojuz MKD2 :)

DuFFy напиша:
Eeheeee jas sum u uni4 i toa u MKD2 sum :):):) i imam okulu 250 poeni :(

za tebe i za tonchie znam :) aj ke ti pratam resursi da skoknes so poenite malce :)

Tonchie more ostaj mi nekoja planeta ne gi koloniziraj site ok ?
p.s. aj ke gi napagame tie planetite okulu nas :)

DuFFy напиша:
Tonchie more ostaj mi nekoja planeta ne gi koloniziraj site ok ?
p.s. aj ke gi napagame tie planetite okulu nas :)
Хеј, јас иам идеја да идеме на други координати 4:353 има неколку слободни планети и тоа 7, 8, 9 ,10 одлични планети, гарант имаат преку 100 полиња. Ако немаата ќе ги палиме планетите па коа пак ќе ги колонизираме можеби ќе имаат и до 200 полиња :je:
Да зберам ресурси за уште еден брод за колонизирање па идеме натаму, башка у 352 има неколку колонии што коа ќе ојачаме можеме да ги ќариме (нормално ако овие од 355 и 356 не им текне пред нас да ги зимаат пошто таму се сфе јаки играчи.
Само ти изгради си големи транспортери и големи ловци, па коа ќе иаме пуно ресурси идеме на Крстарици и ееме блиски роднини :je:

Epa jas imam 13golemi i 3mali lovci slab sum :(:(

А како стоиш со транспортни??? Јас моментално фурам по 1 голем транспортен со еден голем ловец у една флота и зимам по 10000 кристал и метал и по 5000 деутериум. Сосема доволно според тоа што има по напуштениве планети. Да направам Крстарици па ќе идам да рушам планети. Бај д веј, дојди на ирц или адни ме у месинџер, да продужиме со муабетов, да не ја флодаме темава.

a be na vas dobro vi ide :) jas otidov vo drug sojuz :) pa pazete mu ja :pos:

Гледам јас сојузот од 13 паднал на 9 члена. хммммм
walkina... walkina...
Ај онака за експеримент прати ми една сонда за шпионажа (или др ефтина единица) со напаќачка мисија, да видам дали можат јаките играчи да ме напаќаат. Да знам у која насока да си ја развивам стратегијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom