Официјано започнува Зелена карта 2013 денеска

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој добро што знае како одат овие работи....
Ме интересира за ако некој го извлечат треба првото нешто е да пиши на веб страната дека е извлечен па послем ти се јавуваат од USA преку телефон и ве информираат?
Што ако се јави некој од USA и ви кажи дека сте извлечен и дека треба да платите xxxx$ и на крај да ви земи парите и само ве измами?
Треба да знаете англиски кога ке ви се јават да им одговорите прашате дали сте спремни на тоа ? xD

Дали има некој добро што знае како одат овие работи....
Ме интересира за ако некој го извлечат треба првото нешто е да пиши на веб страната дека е извлечен па послем ти се јавуваат од USA преку телефон и ве информираат?
Што ако се јави некој од USA и ви кажи дека сте извлечен и дека треба да платите xxxx$ и на крај да ви земи парите и само ве измами?
Треба да знаете англиски кога ке ви се јават да им одговорите прашате дали сте спремни на тоа ? xD

Нема јавување никакво и нема земање пари знаци со кодот што го внесуваш на стараната ќе видиш дали си избран или не. Доколку си избран ти се отвара едно писо од кентаки и само ги следиш инструкциите. Значи не се плаќа ништо, освен за прегледа и за интервјуто за виза.

Кога ќе има пак апликација за зелена карта?

Aplikacija se pravi sekoj Oktomvri a izvlekuvanjeto e po kvoti za sekoja zemja posebno vo Maj mesec. Obavezno da se odi samo na oficijalnata strana i da ne se podnesuva aplikacijata poveke pati zosto avtomatski se eliminiras sam sebesi.

https://www.dvlottery.state.gov/

Значи само треба да се пополни апликацијата и толку, така? Документи ништо не треба? Да знам, зошто ако треба да почнам да ги спремам :D

Registration for the DV-2014 Program is not yet open. Online registration will begin on Tuesday, October 2, 2012 at 12:00 noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), and conclude on Saturday, November 3, 2012 at 12:00 noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4). See the DV Instructions webpage for the DV 2014 Instructions and any available translations.
Епа спремете се започнува за 2 дена :)

a ova Confirmation Number koga go davaat? Tamu pisuva koga ke apliciras, ama toa e prvo prasanje pa me zbunuva.
Aj ako saka nekoj sto veke ima aplicirano da kaze.

Шо е ова, може некој подетално да објасни?

А знае ли некој, ако аплицирам на лотарија и не добијам, дали после тоа ќе имам проблем за вадење работна/туристичка виза за Америка бидејќи сум пробувала да добијам зелена карта?

А знае ли некој, ако аплицирам на лотарија и не добијам, дали после тоа ќе имам проблем за вадење работна/туристичка виза за Америка бидејќи сум пробувала да добијам зелена карта?
Ne bi trebalo, znam mnogu moj drugari koj aplicirale po nekolku pati za green card a izvadile J1, B1b2 vizi bez problem!

А мора и слика?

Сега како сам да се сликам ебаго???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom