ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Читам конкрите, читам и ситните букви, не сум слеп, со сопствени очи глеам и со сопствен мозок (политички неиспран) расудувам... и критикувам... не ко некој...овдека присутен...
п.с Што ти кошташе што си напишал кирилица? освен што ти одзело неколку секунди плус... а само со кирилица ќе беше ем поубаво ем помалце време ќе те кошта..
На кој се тие сите бе АБЦ? Кој не верува дека корените им се тука ??
Дали Македонецот верува дека коренот му е во Пакистан
или народот Хунза верува дека потекнува од Македонија од каде што потекнуваат Македонците...
и дај плс кажи ни на сите кој тргна надвор од Македонија да си го бара своето потекло? Ама конкретно ќе те молам... не во твојот препознатлив стил... кратко и јасно и ПРЕЦИЗНО, да те сватиме ние малце попростичките...
Тие “сите“ се работниците во “фабриката“ на Премиерот наш,поврзи се малку на погорната реплика кон конкретниот за да разбереш нешто од тоа “сите“.Впрочем како на Хунзите не им текна во овие 2300 години да си ги побараат корените во Македонија,туку тоа го направија токму сега по интезивни контакти со “невладините“ а датумот се совпадна после извесно одлагање токму со денот на пристигнувањето на само еден Македонец од Хаг.Некако премногу коинциденции,или само мене така ми се чини?