Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi e sram da pozajmam pari od nekoj poblizok, ama ne bi pozajmuval od sekogo, i pozajmuvam pari na drugari, a ne na sekogo. Pa ne e tolku strasno da se pozajmat pari, na sekogo mu se slucuva da ostane bez pari barem eden den,

Да барам пари од некого па дури и близок ми е непријатно. Но да ми позајмуваат (само блиски) секогаш стојам на располагање и секогаш ми имаат вратено.

Непријатно ми е да барам пари, се осеќам глупо некако... а да ми барале,и сум им давала, многу ми дужат и нормално не се сеќаваат,т.е. не им текнува да ги вратат,а не сум таков тип што би им кажала АБЕ ТИ МИ ДУЖИШ ПАРИ ДА МИ ГИ ВРАТИШ.. да се надеваме дека ке се сетат,сепак нели,надежта последна умира...:D

Aleee напиша:
Ne mi e sram da pozajmam pari od nekoj poblizok, ama ne bi pozajmuval od sekogo, i pozajmuvam pari na drugari, a ne na sekogo. Pa ne e tolku strasno da se pozajmat pari, na sekogo mu se slucuva da ostane bez pari barem eden den,
Исто како тебе Алеее ми се случило да заборавам да земам некој денар и не ми е срам да побарам од другар..нормално не барам од секој и секогоto e to

Уште не можам да си наплатам еден куп пари што ги имам позајмено..

Туууууу..... нонстоп на ти дај ми си праиме :icon_bigg Позајмувам, давам и ми даваат али не некои големи суми, поготово дека немам навика да зимам пари секогаш ги заборавам или па ете у моментот немам, а си отишол на кафе или ти се пријало на школо енд стаф и многу нормално тука се другарките! Не барам од секој некој, ако знам дека нема шо к*р ќе му барам! За срам....од другарки не ми е срам да барам, ко шо веќе реков често си позајмуваме, од други не барам!

- "Дај 10-че" :pos:

не ми се случило да барам пари никад ...никад никад никад можеби во годината еднаш ако побарам 10-20 денари а да позајмам радо би го сторил тоа со тоа што ке знам дека На некој Многу ке му помогнам и тоа ке му значи
Но знаеме дека мн.мина од нас и никогаш не велат фала за таква услуга во секој случај Ако побара некој помош од мене драг пријател или Другар/ка секогаш сум во можност да помогнам.
Сум позајмил од брат ми некад до 50 денари максимум ама ми ги наплака и му ги вракам со камата дупло Тоа е нешто најскромно :helou:

skoro sekogas koga nekoj ke mi pobara da mu pozejmam pari go pravam toa ednostavno nemam srce da go odbijam,a dodeka ja mnogu retko zemam, a koa go pravam toa najcesto od nekoj so mi e dosta blizok.

Не ми е срам да позајмам пари бидејќи знам дека ќе ги вратам

Срам ми е и затоа многу работи ми имаат избегано. Ама ако... несакам некој да ми рече еве јас ако не бев ти ке го немаше сега тоа. Затоа... Не сакам да позајмувам пари од никого. А и тоа што е мое само ке си дојде.

Drugarkta a moze i deckoto sto da ne :)) mada na posle eden saat go vrakam parite so kamata ako treba:) da ne zborat posle

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите
опција 1. можеби во тој момент ке се пресрамам и ке ја згазам гордоста но исто така ситуација каде што можат да се исправат грешките и повторно да започнам една добра комуникација со особата која сум скаран , нов почеток :helou:

ќе се усрамам и ке си излезам од автобус, исто како кец на школо да имам добиено, со главата надолу

Fortune напиша:
Manga, а што ако човекот навистина нема пари? Викаш не сакаш да се лигушиш пред познати, а што ако те слушнат додека му бараш на тој човекот?
А што ќе се деси ако и девојката и другарот/ката немаат да ми дадат пари??? :salut:

одговор на твоето замислено прашање е ДРУГАР/КАТА:smir:

2. некој човек кој воопшто на прв поглед не изгледа дека би имал пари да ви даде
ke probam ako ne kloca i u pustina :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom