Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Ti si sakal nekogas nesto da napravis ili da izgradis? I zosto ti se potrebni ovie vulgarnosti i navreduvanja, ako znaes nesto togas normalno objasni ne si na ulica ova e javen forum

Зошто било што од моето погоре го сметаш за наредливо?!?!

Тоа се 4 многу здраворазумски прашања. Ако тврдиш дека човекот е направен по стас и лик господов, овие мене ми делуваат како многу фер прашања. Што е тука навредливо?!?!

Те молам објасни ми што е тоа што те навреди. Ако те разберам - ќе се извинам срдечно. Озбилно.

Ако господ нас не направил по свој урнек, ме интересира дали и он има слепо црево? И ако да, тогаш би прашал зошто ли го направил?

Аха... и дали и него му се собира восок во ушите?
И уште, ако не е претерано, дали има кур или пиче? Или ги има и двете?!
Тоа што не направил по свој уренк се однесува на нешто друго, не на восокот во ушите и вулгарниот јазик во изразувањето...

Зошто било што од моето погоре го сметаш за наредливо?!?!

Тоа се 4 многу здраворазумски прашања. Ако тврдиш дека човекот е направен по стас и лик господов, овие мене ми делуваат како многу фер прашања. Што е тука навредливо?!?!

Те молам објасни ми што е тоа што те навреди. Ако те разберам - ќе се извинам срдечно. Озбилно.

Ne me navredi mene go navreduvas bog, toa po lik gospodov vo toa ne navleguvam, nasiot um ne vo sostojba da go svati toa dali postoi ili ne pa zatoa treba da bideme skromni i da se ima pocit vo nasite mislenja okolu tie prasanja.

Тоа што не направил по свој уренк се однесува на нешто друго, не на восокот во ушите и вулгарниот јазик во изразувањето...

Добро, Маркус, тогаш што е тоа друго нешто? Пошто досега што читав, луѓево викаат „по лик“. Јас затоа поставив прашања во врска со ликот.

Е, сега, ако не сме наликувале на него (т.е. ние имаме слепо црево, восок и полов орган (некои дури и двата, нели), а он нема, тогаш би те запрашал:
На што се однесува твоето „нешто друго
Дали е и господ срамежлив како нас, или вулгарен како мене, или несигурен кога ќе застане пред публика или среќен што има семејство?!?!

аха... и од кога е „пиче“ вулгарно?!? ...ај заебав за к*р - требаше да пишам „куре“, ама страв ми беше некој да не се наљути зашто за неговиот да пишувам у деминутив. Сори.

Ne me navredi mene go navreduvas bog, toa po lik gospodov vo toa ne navleguvam, nasiot um ne vo sostojba da go svati toa dali postoi ili ne pa zatoa treba da bideme skromni i da se ima pocit vo nasite mislenja okolu tie prasanja.
Тоа е и главниот ваш проблем (на верниците), не навлегувате во прашања кои не ви одговараат и кои очигледно ги покажуваат глупостите напишани во светите книги.
nasiot um ne vo sostojba da go svati toa
Ти продолжи да си веруваш дека си втора класа, потчинет и роден валкан и со гревови (па мора поп да те брца во крајно валкани реки, да те прочисти)
Сите религии се базираат врз страв и потчинетост, а твојот ум сфаќа онолку колку што ти му дозволуваш и онолку колку ги истражуваш работите.

Добро, Маркус, тогаш што е тоа друго нешто? Пошто досега што читав, луѓево викаат „по лик“. Јас затоа поставив прашања во врска со ликот.

Е, сега, ако не сме наликувале на него (т.е. ние имаме слепо црево, восок и полов орган (некои дури и двата, нели), а он нема, тогаш би те запрашал:
Дали е и господ срамежлив како нас, или вулгарен како мене, или несигурен кога ќе застане пред публика или среќен што има семејство?!?!

аха... и од кога е „пиче“ вулгарно?!? ...ај заебав за к*р - требаше да пишам „куре“, ама страв ми беше некој да не се наљути зашто за неговиот да пишувам у деминутив. Сори.

Gospod e duhovna energija i taka svati go toa i sigurno ne java na oblak. Za duhot nas ili za duhovni energii nikogas nisto ne bilo naucno dokazano nitu moze da se dokazi i za toa ne go mesaj telesnoto so duhovnoto zatoa sto nema sporedba.

Gospod e duhovna energija i taka svati go toa i sigurno ne java na oblak. Za duhot nas ili za duhovni energii nikogas nisto ne bilo naucno dokazano nitu moze da se dokazi i za toa ne go mesaj telesnoto so duhovnoto zatoa sto nema sporedba.

охохоо, енергија! Ова е више малку другшичок муабет.

Ако е енергија, ќе се љути ли? Ќе ми земе ли за зло и ќе ми стави ли рецка во енергетскиот тефтер, за на судниот ден да ме де-енергизира?

Зошто мешаш почит, наредби, правила, табуа и понизности?!?! Ако е енергија?

Аха... и како тоа сме ние исти со него ако е он енергија, а ние сме малку материја?

Напишано е во Библијата дека човекот е направен според неговата Слика, штом духот (кој не може ни да се објасни) нема слика и прилика, тогаш лесно е да се заклучи дека господ има физичка форма. И ние ја имаме истата.
Но, тоа практички е нелогично и невозможно. (нели господ е совршен?)

"Потоа рече Бог: ,Да создадеме човек според Нашиот образ и подобие како што сме Ние, кој ќе биде господар над рибите морски, и над птиците небески, и над ѕверовите - над целата земја и над сите гадинки што се движат по земјата!- И го создаде Бог човекот според образот Свој, според образот Божји го создаде; машко и женско ги создаде." (1. Мојсеј 1:26-27)

Во овој цитат може да го видиш она друго за што зборува..Прво...Бог не не направил според..своето тело..тој нема тело..тој е Дух..туку според својата природа..
Второ Човекот е владетел над сите суштества на Земјата..како што е Бог над нас..
Третото..се однесува на знаењето, праведноста и светоста...

За да не прашуваш понатаму..твоето(на луѓето) однесување денес е резултат на гревот..Бог пак останал таков како в што бил

Напишано е во Библијата дека човекот е направен според неговата Слика, штом духот (кој не може ни да се објасни) нема слика и прилика, тогаш лесно е да се заклучи дека господ има физичка форма. И ние ја имаме истата.
Но, тоа практички е нелогично и невозможно. (нели господ е совршен?)

Vaka nemam vreme za pisuvanje, se sto se slozuvam vo vrska so Stvoritelot e objaveno vo mojata tema Misijata na Isus,dr Ljubisa Stojanovic "Covek poreklo i buducnost". Citajte tamu i barajte greski toa vi se objavi od duhovni energii.

Тоа е и главниот ваш проблем (на верниците), не навлегувате во прашања кои не ви одговараат и кои очигледно ги покажуваат глупостите напишани во светите книги.

Ти продолжи да си веруваш дека си втора класа, потчинет и роден валкан и со гревови (па мора поп да те брца во крајно валкани реки, да те прочисти)
Сите религии се базираат врз страв и потчинетост, а твојот ум сфаќа онолку колку што ти му дозволуваш и онолку колку ги истражуваш работите.

Nitu jas mislam deka sum od vtora klasa nitu pop treba mene da me brca vo reka nitu nesto sprotivno sum napisal od oficijalnite naucni mislenja, nitu pak me znaes mene i mojot stepen na obrazovanie i poznavanje na naukite. Jas samo napisav deka nasiot um ne vo sostojba da svati dali postoi bog ili ne a i naukata ne moze da go dokaze toa. Kazi mi nekoj argument sprotiven na toa ili pak podbivaj se.

охохоо, енергија! Ова е више малку другшичок муабет.

Ако е енергија, ќе се љути ли? Ќе ми земе ли за зло и ќе ми стави ли рецка во енергетскиот тефтер, за на судниот ден да ме де-енергизира?

Зошто мешаш почит, наредби, правила, табуа и понизности?!?! Ако е енергија?

Аха... и како тоа сме ние исти со него ако е он енергија, а ние сме малку материја?

Napisav citaj podolu vo mojata tema mozda nesto ke ti se rascisti vo haosot na svakjanjata

Во овој цитат може да го видиш она друго за што зборува..Прво...Бог не не направил според..своето тело..тој нема тело..тој е Дух..туку според својата природа..
Второ Човекот е владетел над сите суштества на Земјата..како што е Бог над нас..
Третото..се однесува на знаењето, праведноста и светоста...
За да не прашуваш понатаму..твоето(на луѓето) однесување денес е резултат на гревот..Бог пак останал таков како в што бил

Тој е Дух. Фер. И има природа.

Тогаш:

1. Дали ја познаваш неговата природа? Дали ние имаме таква природа?!?

2. Зар стварно мислиш дека е човекот владетел над сите суштества?!? ... и над комарците?!? и над анаеробните бактерии во карпите во земјината кора?

3. Ако ние се однесуваме вака поради гревот (тоа јабуката беше, нели?) тогаш ме интересира како се однесува господ?

3. Ако ние се однесуваме вака поради гревот (тоа јабуката беше, нели?) тогаш ме интересира како се однесува господ?

I want to know how God created this world, I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts, the rest are details.

Видиш и Ајнштајн го интересирало тоа, човекот доби прилика за да го праша тоа, ќе добиеш и ти :smir:.

Мислиш дека бог се вреѓа? И дека му е шит после, па ќе се наљути и нема да ти збори?!?

Аха... скромни и да се има почит околу кои прашања?!? Дали има кал во уши?!? Или дали има орган полов?

Почит и скромност?

Почитта се заработува, се стекнува. Ако почитуваш нешто што не го знаеш, не го познаваш, туку само ти зборувале за тоа или си читал/слушал - ти не го почитуваш тоа, туку идејата која си ја створил слушајќи, читајќи и размислувајќи.

Или: Додека не запознаеш нешто директно, не можеш вистински ни да го почитуваш. Може само да си ја почитуваш фурката што си ја имаш кај тебе во глава.

За скромноста неќам ни да пишувам.

Тој е Дух. Фер. И има природа.

Тогаш:

1. Дали ја познаваш неговата природа? Дали ние имаме таква природа?!?
Сме имале...денес се обидуваме да бидеме Христолики

2. Зар стварно мислиш дека е човекот владетел над сите суштества?!? ... и над комарците?!? и над анаеробните бактерии во карпите во земјината кора?
Погледни на што личи планетата и кажи кој е крив за тоа...
Аман не е јаболка...
Бог како се однесува..за тоа ќе треба многу повеќе од пар реченици..би ти препорачал да ја читаш Библијата...сигурен сум дека ќе откриеш..

I want to know how God created this world, I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts, the rest are details.

Видиш и Ајнштајн го интересирало тоа, човекот доби прилика за да го праша тоа, ќе добиеш и ти :smir:.

хехе... и ти, друже, и ти ;) ....додуше и Маркус и како-беше-тој-другиот, ама они изглеа ептен ќе се досадуваат пошто уште сеа све им е јасно и немаат никакви недоумици и прашања :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom