Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Според Дарвиновата теорија секој вид на организам си има свои оргинални способности(пр.шимпанзото има нај долги раце и така се качува на дрвата подобро од сите други човеколики мајмуни,орелот има најдобар вид а пак бумбарот носорог е најсилен на светот) така и луѓето се нај интелегентни пред делфините кои се нај снаодливи во водата.Се покажало до сега дека нај добро еволуирани се луѓето бидејќи умот кој е наша способност е нај доброто оружје за преживување.Според Ламраковата теорија човеколиките мајмуни кои се симнале од дрвата(не можеле веќе да живеат на дрвата бидејќи не биле приспособени за тоа)се поделиле на два дела:интелегентни и не интелегентни но не интелегентните не можеле да преживеат бидејќи умирале од студ,немале оружје да ловат храна а инсектите не можеле да прехранат цели групи.Па така останале само интелегентните човеколики мајмуни кои подоцна станале вистински луѓе.
Јас мислам дека Ламраковата теорија е по логична,но светот ја прифатил Дарвиновата.:toe:

Dete daj be idi legnisi

Прашање до верниците:

Еве вака како што знам во сите религии е прифатено мислењето дека Адам и Ева се првите луѓе т.е. господ нив ги создал (поправете ме ако грешам). Сега во секоја религија не е дозволена љубовта меѓу брат и сестра, дете-родител т.е. тоа е грев. Сега децата на Адам и Ева имаат крвна врска што значи тие неможат да го продолжат размножувањето, бидејќи тоа претставува грев. Сега ги прашувам верниците како е продолжило размножувањето на луѓето?

Змија што зборува ? Забрането овошје ? Човек што живее во риба ? Кула до небо ? џиновски чамец ? :toe: Незнам некако не ми држи вода ова. Исто како да верувам дека Дедо Мраз доаѓа на нова година и ми носи подароци. Тој дел од библијата ми е многу чуден.

бонус

Jас само би сакал малку да ви ја олеснам дискусијата за да биде поструктуирана. Имајте на ум дека не е исто кога се обидувате да го спорите тоа што го пропагираат религии во однос на науката со спорењето за генерално постоење на плури односно мултимоќно битие.

Тоа дека диносаурусите преминале во други видови (гулаби и сл.) е само научна теорија (не докажана, исто како со човекот).
Повеќе археолошки и историски докази постојат за паралелното постоење на диносауруси и луѓе, отколку за преминот на еден вид во друг.
Ќе повторам, еволуцијата во рамките на еден вид е нешто сосема друго.

:pos2::pos2::pos2: Дај бе еден доказ од релевантен фактор за паралелно постоење,на човекот и Диносаурусите освен денвер се разбира,тоа веќе расчистивме,али дај докази бе бате:toe:

@Neemo Има докази како нема Јurassic park што е :pos2::pos2::pos2::kesa::kesa:

Ha, ha, ha, grohotom se smijem.
Само што бурлескиве се однесуваат на небитниот дел од мојот пост. . .*

Да не должам, ќе повторам: Има ли докази (не теории) за премин од една врста во друга, со што наводно природата ќе докажела дека Бог не постоел (според предходниот соговорник)?

*за кој има докази, но за нив во друга тема, а тука ќе ставам линк

На атеистите им е попотребен бог (Исус, Алах...)отколку на верниците, за да би имале што да негираат, бидејки атеизмот се базира на негација.

Целиот текст во твојот линк, по прашање на претворањето на еден вид во друг, накратко се сведува на овој извадок:

"A species of insect called the "walking stick" (Timena cristinae) found in the Santa Ynez Mountains of California now exists in two distinct varieties or forms that are in the process of evolving into two separate species by adapting to different environments. The insect forms differ in terms of genetically determined color patterns--one is striped and the other is not. The striped ones hide from predators on the striped chamise plant, while the unstriped ones hide on the unstriped blue lilac plant. Those that have inherited the appropriate camouflaging color pattern for their chosen environment survive the onslaught of lizards and birds. In this case, the natural predators, rather than humans, are the driving forces of natural selection. Mating experiments show that each variety of "walking stick" prefers to mate only with others having the same color pattern. This breeding isolation is leading to the evolution of two distinct species."

И дали тоа е друг вид, само заради тоа што walking stick-овите се парат со слични walking stick-ови, а не со поинакви. Ова е типичен пример на еволуција во рамките на видот. Не може да биде друг вид, затоа што и едните и другите се walking stick-ови, само со различни пруги. Не може да е друг вид, само заради тоа што ќе го наречеме друг вид.

Да речеме бог го створил човекот . Тогаш што се случило со Неарденталецот (Homo neanderthalensis)?

Работава е.... да пукнеш од смеење:vozbud::pos2::pos2:

Овие што веруваат така речи на жими мајка цело време урлаат

„Дајте докази, дајте докази...докази па докази..па докази...’’

Што ќе ви се вас докази..нели си ја имате верата.... или ви е ставена под сомнение па си барате алиби....

Дајте бе со кој образ барате доказ....

Апсурдот да биде уште поголем бараат доказ а уште однапред имаат утврдено став да не го прифатат па нека и црното бело стане

Уште еден апсурд на верникот......овде од петни жили се трудат да докажат нешто што е предмет на верба.....и тоа со некави си приказни на некој што си правел излет со паметот:pos2::pos2:

Dete daj be idi legnisi
:pos::pos:Hit the spot a?
Иначе што толку си се засегнал со моето спиење,толку ли ти сметам во дисусијата,толку ли немаш докази да ме побиеш?Кажи,може ќе ти попуштам.:helou:

На атеистите им е попотребен бог (Исус, Алах...)отколку на верниците, за да би имале што да негираат, бидејки атеизмот се базира на негација.
Така е бидејќи да не постоеше Бог немаше да постои и атеизмот.

Da postoese Bog ke imase samo 1 vera!

Bog postoi, i ima samo edna vera, Bozja vera, koja poznava samo eden i edinstven Bog a toa e Islamot, vera na Adam, Noa, Abraham, Jakov, Mojsej, Isus i Muhamed (verata na site proroci), a tie drugite "veri" se samo devijacii nisto drugo.

Eve sto ne pocituvaat hristijanite i evreite:

1. Jas sum gospod Bog tvoj, da nemas drugi bogovi osven mene.
2. Ne pravi idol ili slika od ona stoe gore na neboto, sto e dolu na zemjata i stoe vo vodata, pod zemjata, ne im se poklonuvaj i ne im sluzi.
3. Ne go izgovaraj imeto na Gospoda, tvojot Bog.
4. Spomnuvajsi za denot na odmorot za da go praznuvas, sest dena raboti i svrsisigi site raboti, a sedmiot den posveti go na Gospoda, tvojot Bog.
5. Pocituvajgo tvojot tatko i tvojata majka za da ti bide dobro i da pozivees dolgo na zemjava.
6. Ne ubivaj.
7. Ne pravi preljuba.
8. Ne kradi.
9. Ne svedoci lazno protiv svojot blizok.
10. Ne pozeluvaj nisto sto e tugo.

А колку Бога имат христијаните?

А колку Бога имат христијаните?

Hristijanite imaat Tatko, sin, bogorodica, svet duh.....imaat ikoni od svetci(koi sepak bile obicni luge), na koi im se poklonuvaat, baraat pomos namesto da se obrakaat kon Semokniot, toj sto e nad site.

Toa e problemot. Bog jasno kazuva vo prvite dve Bozji zapovedi:

Jas sum gospod Bog tvoj, da nemas drugi bogovi osven mene.
Ne pravi idol ili slika od ona stoe gore na neboto, sto e dolu na zemjata i stoe vo vodata, pod zemjata, ne im se poklonuvaj i ne im sluzi.

Vtoroto go nadopolnuva znacenjeto na prvoto. Znaci spored ova ne smeeme da mu se poklonime (a kamo li da veruvame) na nikogo osven semokniot Bog.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom