Образованието и љубовта!

• Креатор на темата Креатор на темата Rock'n Rose
  • Време на започнување Време на започнување
Многу си контрадикторна.
А што ако ја купил дипломата?

А докторатот му го подарил тато на 24 за среќен роденден.
Абе ајде.:uvo:

Дај не бидете смешни со таа диплома.
Еве линк:

Човеков е со средно, а верувам дека може да заврши 5 факултета паралелно.
Ако животот ви е мизерен нема едно парче хартија да ве направи среќни.

Ако животот ви е мизерен нема едно парче хартија да ве направи среќни.
Што ако сум крајно амбициозна личност која што сака да успее во животот со помош на тоа ливче хартија.Тогаш нема да бидам среќна кога ќе го добијам?:pipi:

Дипломата ништо не менува само да ми одговара калапот:icon_lol:.

Што ако сум крајно амбициозна личност која што сака да успее во животот со помош на тоа ливче хартија.Тогаш нема да бидам среќна кога ќе го добијам?:pipi:

Тоа зависи од тебе.
Во Македонија за да успееш да преживееш мислам и те како треба парчето хартија наречено диплома, а во Америка,Германија,Шведска,Норвешка и останатите нормални земји дипломата е плус ама ако не те бива џабе ти е и докторат.
На работодавецот дипломата му е верификација дека неговиот вработен со 4-те години кои ги поминал во некоја високообразовна институција стекнал квалитети и навики кои и се важни на твртката.
Оној кој е со средно, а е интелегентен не значи дека не е амбициозен како што констатираше Анастазија, напротив тој по природа е бунтовник не почитува авторитети херархија своеглав е и тежок е да го уклопиш во тим(се опишував самиот хехе)
На работодавецот потребен му е "пластелин" човек,лесен за обликување кој освен знаењето ќе поседува квалитети кои ќе го прават компатабилен и лесно уклоплив во работната средина.

Тоа зависи од тебе.
Во Македонија за да успееш да преживееш мислам и те како треба парчето хартија наречено диплома, а во Америка,Германија,Шведска,Норвешка и останатите нормални земји дипломата е плус ама ако не те бива џабе ти е и докторат.
На работадевецот дипломата му е верификација дека неговиот вработен со 4-те години кои ги поминал во некоја високообразовна институција стекнал квалитети и навики кои и се важни на твртката.
Оној кој е со средно, а е интелегентен не значи дека не е амбициозен како што констатираше Анастазија, напротив тој по природа е бунтовник не почитува авторитети херархија своеглав е и тежок е да го уклопиш во тим(се опишував самиот хехе)
На работодавецот потребен му е "пластелин" човек,лесен за обликување кој освен знаењето ќе поседува квалитети кои ќе го прават компатабилен и лесно уклоплив во работната средина.
И сега не ми кажа ништо на темата, туку се обиде да ја оправдаш одлуката на некои луѓе, што според мене е комплетно океј, но, гледам секако од лична перспектива, кога јас барам човек со кој ќе седам на маса, ќе спијам со него и ќе го љубам, пожелно би било да го има тоа парче хартија чисто за да бидам горда кога ќе го држам за рака и нека биде тоа дрско од моја страна, ама е реално и нека биде човек кој што ја знае разликата помеѓу Превер и Плат за да бидам среќна и надвор од креветот.
Единствен начин за една врска да функционира е истото или слично интелектуално ниво на партнерите, а факултетот го подобрува истото.

Сатори јас како што те сфатив дипломата кај тебе предизвикува плацебо ефект.
Јас конкретно сум со средно и што ми фали?
Имам поголема самодоверба од Хитлер нешто што ни човек со 5 докторати не можа да го има.
Дипломата ти дава некоја лажна сигурност ко у стил
"Не си ти безвезе тип, ти си кул ти имаш диплома".
Јас искрено имам аверзија кон дипломата не спрема луѓето со диплома од причина што дипломата се користи како репер за рангирање на луѓето.
Јас сметам дека секој човек е скапоцен и е еднаков во Божји очи.

Имам поголема самодоверба од Хитлер нешто што ни човек со 5 докторати не можа да го има.
Јас искрено имам аверзија кон дипломата не спрема луѓето со диплома од причина што дипломата се користи како репер за рангирање на луѓето.

Во ред The chosen one, ајде сега раскажи ми за детството.

А јас сметам дека треба да ми парира во секое поле, дури и образовното.
И сега што? :)

А јас сметам дека треба да ми парира во секое поле, дури и образовното.
И сега што? :)

Твој живот твој избор.
Жената не треба да му парира на мажот со знаење, треба да ќути и да му е убава на мажот се останато е излишно.

Твој живот твој избор.
Жената не треба да му парира на мажот со знаење, треба да ќути и да му е убава на мажот се останато е излишно.

Д чоусн уан, 15 години од сега - лежи на кауч и кажува некоја смешка во стил на „зошто жената одсабајле се тегне? - зошто нема јајца за да си ги почеша“, зад него пегла жена му, нефарбана и во растегнати тренерки. Ама битното е што она нема да му парира, во никој поглед. Он секогаш ќе се чувствува како најпаметниот во станот. Се додека не купат папагал така и ќе биде :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom