- Член од
- 3 јуни 2011
- Мислења
- 56
- Поени од реакции
- 7
citam i se prasuvam navistina li postojat tolku glupi lugje i veruvat vo vakvi nesta.prvo da vi objasnam sunetot(obrezuvanjeto) se pravi kaj mali deca a moze i od momentot koga se ragja ako kaj deteto se pojavuva nekoja infekcija a seto ova se pravi od higienski pricini.toa so jadenjeto na kozata nema vrska so vistinata posto islamot e naj cistata religija,a plus muslimanite ne se kanibali da jadat del od coveckoto telo.nacinot na proslavuvanje ne se pravi kako sto e opisano toa go pravi sekoj na svoj nacin a treba da se povika oxhata i se pravi MEVLUD znaci se sobiratrat naj naj bliskite rodnini na deteto a oxhata cita molitvi i jadat rucek.i ushte toa shto beshe spomnato na pocetokot deka ne znam sto deteto na konj vo selo ova nema vrska posto sunet ne im se pravi samo na selskite deca .i da ne zaboravam sunetot i go pravi doktorot (hirurg)na deteto.

Ke ni ispoumrat od infekcii... Sansata nekoj da dobie takva infekcija e ednakva na sansata da se dobie rak plus najgolemiot del od tie infekcii ne se smrtonosni. No ova ne go odgovara prasanjeto: Zosto allah ne sozdal so kozicka, pa posle ni naredil da ja otstranime? Ova kako i 7te devici mi nemase smisla ni koga bev musliman.
. Нема најчиста или најдобра религија, сите имаат свои предности и мани затоа што се состојат од правила, канони и обрски кои не мора на секој поединец еднакво да му одговараат. Освен тоа не секој е роден да биде религиозен затоа што самата религија претпоставува пренесување на дел од сопствената одговорност на виша сила по принцип на награда и казна, нешто што не секому му одговара на карактерот. Мене ми е такво нешто одбивно од старт, сам одговарам за сопствените дела и постапки и не треба некој да ми прети со рај или пекол.