Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
За парите си во право, ама за сексот...џабе брат, грд си затоа никој не се ебе со тебе, иначе да беше некој гаден ебач, ќе ебеше ти без некој да ти даде дозвола :)

Eh sea grd ... pozasigurno ne sum grd ko onie od Arachinovo sto klecat pred autobuska al dobro. Kakvi grdi Albanci so krivi zubi ebat Makedonki pa nikome nisto , nikoj a ne smee da im kaze a jas grd da dojdam u Arachinovo i da bidam jebo da vrakam nekoe nuse doma ne moze oti e opasno po zivot i ne se praj ne razbiras poentata i niski udari ja grd ne grd koa ne si me ni videl nikad ko prvo :)

Poentata e deka nikoj ne ti dava u zivot nisto djabe , nemalo drzava nekoja druga drzava prevzela teritorija koja bila pod Turcite i zar e toa grev ?

Sto Makedoncite ne se organizirale pa nekako si napravat drzava nego 100 godini plus bile pod ropstvo ?

Za toa Chemerija ne znam iskreno ama znam za Nemanjichi, znam za car Lazar, znam za Dushanovo carstvo znam i za Milosh Obilich i znam pozasigurno deka Kosovo oduvek bilo Srpsko al toa ne e tema i nema da siram .

Како прво Косово било Српско уште пред да дојдат Турците на Балканот... Па кој ја водел познатата Косовска битка? Баба ми??? Потоа подпаднало 500 години под Турска империја...

Како второ Македонија била само Турска провинција во тоа време... Кога Турците се повлекле тогашните три држави: Србија, Бугарија и Грција ја поделиле ТЕРИТОРИЈАТА МАКЕДОНИЈА, а не државата... Е сега некој се буни и кажува Солун бил Македонски или Косово и слично... Па да... Македонија како територија зафаќа голем број квадратни километри и со тоа многу подрачја... Ако денес ние сме Македонци, не ни дава никој за право да го обележуваме како свое секој дел на територијата Македонија... Македонија е една голема област и се простира во повеќе држави. И ние имаме еден дел од таа област-територија...

Да не се повторуваме по којзнае кој пат: Во Букурешт се делела ТЕРИТОРИЈА, а не држава. Треба да е јасно еднаш за секогаш...
Е тогаш биле три држави кој ја имале Македонија поделено, а сега се четири... ЧЕТВРТАТА СМЕ НИЕ...!!!!!!!

Како прво Косово било Српско уште пред да дојдат Турците на Балканот... Па кој ја водел познатата Косовска битка? Баба ми??? Потоа подпаднало 500 години под Турска империја...

Како второ Македонија била само Турска провинција во тоа време... Кога Турците се повлекле тогашните три држави: Србија, Бугарија и Грција ја поделиле ТЕРИТОРИЈАТА МАКЕДОНИЈА, а не државата... Е сега некој се буни и кажува Солун бил Македонски или Косово и слично... Па да... Македонија како територија зафаќа голем број квадратни километри и со тоа многу подрачја... Ако денес ние сме Македонци, не ни дава никој за право да го обележуваме како свое секој дел на територијата Македонија... Македонија е една голема област и се простира во повеќе држави. И ние имаме еден дел од таа област-територија...

Да не се повторуваме по којзнае кој пат: Во Букурешт се делела ТЕРИТОРИЈА, а не држава. Треба да е јасно еднаш за секогаш...
Е тогаш биле три држави кој ја имале Македонија поделено, а сега се четири... ЧЕТВРТАТА СМЕ НИЕ...!!!!!!!

Kaj otide tretiot del...???...............ziti Boga????

a drzava RM togas ne postoela i zasto siris tenzii protiv Srbite , mislis ke te zasakaat Makedoncite poveke i ke ima podobar sozivot ?

Se varas dragi moj.

Za niv 90 % slucai ke ostanes shpon samo sto nikad toa u lice nema da ti go kazat a znaes zasto ?

Zasto moze si ti ok kako coek ne vikam ja ne , no politikata koja se vodi od Albanskite partii ne deka Makedonskiot narod ne ja gleda nego od maka se prai deka ne ja primetuva i se e rozovo.
Како прво неможеш да зборуваш од името на сите македонци, значи ,тоа е твое лично мислење, како ти гледаш на албанците.Ти си тој кој зборува неповрзани работи, кога темата е обединета Македонија, ти застапуваш српска страна и српски интереси околу и за Косово.Видовме колку добро ја познаваш историјата српска, но се прашувам дали исто толку добро ја знаеш и македонската???

Обично не употребувам директни навреди, ама преку курот на толеранцијава си ми веќе подолго време кретену србомански.

Неможе да постои држава на територија која нема СУВЕРЕНИТЕТ.

Единствената разлика помеѓу Македонија и останатите Балкански држави е во тоа што само Македонија не била сеуште ОСЛОБОДЕНА.

А сите денешни балкански држави биле Турски ПРОВИНЦИИ. Затоа немој да ми вадиш некоја смешна основа за српски интереси.

Секоја држава во својата историја имала експанзија каде што освојувала нови територии ( на други држави)

Во Букурешт се делела територијата на Турската ДРЖАВА.

Македонија ја делеле 4 држави, четвртата е Албанија која доби дел од Охридското езеро.

Ние не сме учествувале во делење територија туку сме основале држава на единствениот слободен дел од Македонија, кој претходно бил во Српски раце.

Се надевам дека Делија има улога на форумов да им ствара одвратност на луѓето према Србија и српштината како и србоманството. Ако е тоа така, успешно го изведува тоа.

Ако пак, ова се навистина негови искрени ставови: Ти си болен бе брат, умоболен.

Обично не употребувам директни навреди, ама преку курот на толеранцијава си ми веќе подолго време кретену србомански.

И ти си ми мене преку К...Т , па пак се воздржувам... А тебе ако те боли вистината лечи се на друго место... Овде се разговара и полемизира...!!!
Јас нема да паднам на твое ниво и нема да ти кажам кретену Блгарски...!!!

И ти си ми мене преку К...Т , па пак се воздржувам... А тебе ако те боли вистината лечи се на друго место... Овде се разговара и полемизира...!!!
Јас нема да паднам на твое ниво и нема да ти кажам кретену Блгарски...!!!

За да паднеш треба да си барем на исто ниво, ти си далеку подоле.

Чива вистина абдал, од Српска гледна точка?

Се надевам дека Делија има улога на форумов да им ствара одвратност на луѓето према Србија и српштината како и србоманството. Ако е тоа така, успешно го изведува тоа.

Незнам кој каква улога има, ама за мене знам дека сум еден обичен Македонец и дека само ја гледам правдината и ВИСТИНАТА, колку и да болела... И не кријам и не се срамам да кажам дека Србите ги сматрам за наши браќа... Ако веќе неможам на нашите тогаш се радувам на Српските спортски успеси. Човек мора (ако е по спортот) да навива за некого... Не се срамам да кажам дека се радувам на сребрената медаља во пливање, бронзата во тенис (иако Ѓоковиќ разочара)... И на крај се надевам на еден медал во ватерполо или одбојка (мажи жени)...!!!

Ако со сево ова правам некој да ја мрази Србија, тоа е негов проблем не е мој...
ЖИВЕЛИ...!!!

mkdisrbzp0.jpg

Србите ги сматрам за наши браќа... Ако веќе неможам на нашите тогаш се радувам на Српските спортски успеси. Човек мора (ако е по спортот) да навива за некого... Не се срамам да кажам дека се радувам на сребрената медаља во пливање, бронзата во тенис (иако Ѓоковиќ разочара)... И на крај се надевам на еден медал во ватерполо или одбојка (мажи жени)...!!!

Ако со сево ова правам некој да ја мрази Србија, тоа е негов проблем не е мој...
ЖИВЕЛИ...!!!

mkdisrbzp0.jpg

А тоа се докажува со следниот твој „спортски“ коментар:

:tapp:

Затоа, да си се повторам уште еднаш:

Ако пак, ова се навистина негови искрени ставови: Ти си болен бе брат, умоболен.

А за темата: Никој не би требало да има претензии за Македонија да ја обединува политички...Фронтот треба да се води на културно обединување, негување на традициите, музиката, јазикот...

Како прво неможеш да зборуваш од името на сите македонци, значи ,тоа е твое лично мислење, како ти гледаш на албанците.Ти си тој кој зборува неповрзани работи, кога темата е обединета Македонија, ти застапуваш српска страна и српски интереси околу и за Косово.Видовме колку добро ја познаваш историјата српска, но се прашувам дали исто толку добро ја знаеш и македонската???

Cool aj cooliraj

ja ko prvo ne zastapuvam interesi davam mislenje , drugo ja nemam strana jas se boram za vistinata i da ne se sirat tenzii oti ja ako pocnam da siram tenzii i propaganda nema da bide dobro za megunacionalnite odnosi.

Kolku ja znam Makedonskata ja znam dovolno

Sakas da zborime za obedineta Makedonija OK

Toa spored mene e utopija , mectaenje , niti imame sila niti imame uslovi da se ostvari toa zatoa glej si Vardarskiot del ako moze se spasi i da stane na zdravi noze a Soluni , Pirini kolku i da e nepravedno NIKAD ama NIKAD NIKAD NIKAD nema da bidat Makedonski vo drzavno pravna smisla .

I sea sto da lazam li ?

Sakas uste da zboram za obedineta Makedonija ?

Sakas da zborime za obedineta Makedonija OK

Toa spored mene e utopija , mectaenje , niti imame sila niti imame uslovi da se ostvari toa zatoa glej si Vardarskiot del ako moze se spasi i da stane na zdravi noze a Soluni , Pirini kolku i da e nepravedno NIKAD ama NIKAD NIKAD NIKAD nema da bidat Makedonski vo drzavno pravna smisla .

I sea sto da lazam li ?

Sakas uste da zboram za obedineta Makedonija ?

Нема потреба... доволно им кажа... Овде постојат врели глави кои се занесуваат со некакво обединување и ако им речеш дека нема шанси, одма те оквалификуваат за србоман или антимакедонец... Убаво викаш, дај да видиме дали може да ја спасиме оваа денешна Македонија... како што гледам после двојазичност иде нешто сосема друго , не е за арно по македонија...

И не кријам и не се срамам да кажам дека Србите ги сматрам за наши браќа...
ЖИВЕЛИ...!!!
Се срамиш тоа да го кажеш бидејќи не е вистина. Никој од нашите соседи не е наш “брат“. Нашите браќа се малце подалеку. Би ги споменал Турција и можеби и Хрватска и Словенија ама Србија во никој случај.
НА ЗДРАВЈЕ...!!!

Се срамиш тоа да го кажеш бидејќи не е вистина. Никој од нашите соседи не е наш “брат“. Нашите браќа се малце подалеку. Би ги споменал Турција и можеби и Хрватска и Словенија ама Србија во никој случај.
НА ЗДРАВЈЕ...!!!

Ако продолжиш вака да пишуваш, изгледа нема да имам потреба да читам вицови на друго место... се скинав од смеење... :pos2::pos2::pos2:... Тебе изгледа и Хунзите ти се браќа... :uvo::uvo::uvo: :pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom