Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Mu se ispushti. Mozebi zaedno so ona, 'Сеуште мислите дека србите ни се браќа и дека тие не сакаат и почитуваат?.'. Albancite kako narod, na Balkanot, brakja nemaat, osven mozebi -dobri prijateli.:wink:

Shodno na toa, ne mozam da ja najdam povrzanosta pomegju Solun, navodniot albanski koren na Muhamed Ali, a ushte pomalku ufrlanjeto na Chemerija vo muabetot kako paralela. Da ne e toa mozebi, seto, 'dobieno' od albancite? Zaedno so Kosmet i Novi Pazar, normalno. Ili nekoj ednostavno saka da se pobratimi?:)

Или некој едноставно не знае да чита :)

Znachi, ne sakash da se pobratimish. Dobro.:toe:

Еден брат доста ми е. Дај пари ако имаш нешто за биснис правење ок. И не се прај на тошо, мојот прв пост убаво си стои таму, и убава цел има, тоа што сакаш да го превртиш на некоја друга страна, друга работа е. Читај си го пак, убаво, мирно, запали си цигара.

Еден брат доста ми е. Дај пари ако имаш нешто за биснис правење ок. И не се прај на тошо, мојот прв пост убаво си стои таму, и убава цел има, тоа што сакаш да го превртиш на некоја друга страна, друга работа е. Читај си го пак, убаво, мирно, запали си цигара.

Postot 'ubavo' stoi. Za svojata cel. Kako shto stoi mojot. Za svojata.:smir:

8. SERBIA'S GAIN IN TERRITORY.

The eastern frontier of Serbia was drawn from the summit of Patarika, on the old frontier, and followed the watershed between the Vardar and the Struma Rivers to the Greek-Bulgarian boundary, except that the upper valley of the Strumnitza remained in the possession of Bulgaria. The territory thus obtained embraced central Macedonia, including Ochrida, Monastir, Kossovo, Istib, and Kotchana, and the eastern half of the sanjak of Novi-Bazar. By this arrangement Serbia increased her territory from 18,650 to 33,891 square miles and her population by more than 1,500,000.

Добиени територии со Букурешкиот договор на Србија, Охрид, Битола, Косов, Штип, Кочани, и Нови Пазар. Чиво било Косово, ако Србија го добило со Букурешкиот договор тогаш? Чив бил Нови Пазар?Од кого ги добила Србија тие делови? Сеуште мислите дека србите ни се браќа и дека тие не сакаат и почитуваат. Делија? Зевс? Коментари? Од Делија очекувам коментари демек Тито не направил држава, а од Зевс некој историски закључок каде пишува дека Косово и Нови Пазар и порано биле српски територии. Жими Џими. На договор има потпис од србите. Значи признаваат дека ги добиле тие територии. Територии што не биле нивни :)

Aко некој сака да пресмета, нека одземе бројките, тоа се миљи квадратни, нека пресмета тоа во километри колку е, и нека отвори атласот од основно нека види Македонија на колкава територија се просега. Чисто онака, информативно.

Ajde ti ziti dzimi kazi be od kogo ja zemale teritorijata ?

Od Turcija ili od Republika Makedonija koja ne postoela kako drzava togas ?

Za da ti zeme nekoj nesto vo megunnarodna pravna smisla TREBA DA POSTOIS DE JURE KAKO DRZAVA , a drzava RM togas ne postoela i zasto siris tenzii protiv Srbite , mislis ke te zasakaat Makedoncite poveke i ke ima podobar sozivot ?

Se varas dragi moj.

Za niv 90 % slucai ke ostanes shpon samo sto nikad toa u lice nema da ti go kazat a znaes zasto ?

Zasto moze si ti ok kako coek ne vikam ja ne , no politikata koja se vodi od Albanskite partii ne deka Makedonskiot narod ne ja gleda nego od maka se prai deka ne ja primetuva i se e rozovo.

No pak ke kazam problemot vo pobratimuvanjeto e vo sexot .

Koga i 90 % Makedonci ke mozat da napravat svadba vo Aracinovo , Tetovo so nevesta Albanka bez smrtni posledici , ke mozeme da pravime muabet za bratstvo do togas moze samo si mackame oci na diplomatski nacin. Koga i 90 % Makedonci ke gi vrakaat doma nusinjata na Jaja pasha posle zestok sex i ke mavnat na brat i kao kaj si be lepi aren , bez da stravuva deka ke bide upucan so Kalash momentalno toas...do toas se e veter i magla

Daklem nisto licno no reciprocitet vo se pa i vo sexot , ne moze samo Vie da ebete nashi bez strav daj i nie da ebeme Vashi :smir:

Da ne bideme naivni, Winston. Ili da ne se pravime 'na tosho', kako shto miluva rymz. Bratstvoto i seksot na strana. Kako toa Srbite (koi, normalno ne se 'nashi' brakja) gi 'zemale' i Kosmet i Makedonija od 'nas'? A vo megjuvreme i Solun, i Muhamed i Epir se 'nashi'? Od tuka i logikata deka nekoj saka da se pobratimi.:toe:
Osven ako ne sum greshka, pa nekoj 'celi' na neshto mnogu 'pogolemo'.:wink:

Пошто комуникацијата малку ви заглави еве кратко објаснување.

Римз сакаше да каже дека Солун е македонски ама вие не го разбравте. За Косово сакаше да потенцира дека да бил српски ќе влегол во состав на Србија уште на почеток на формирање на српската држава.

За Али Паша еве признавам ни мене не ми е јасно :smir:.

Не мора секогаш да се бараат задни мисли и скриени пораки зошто некогаш и ги нема.

ПС. Римз во право сум или и јас не сум разбрал?

I Solun ke vlezeshe vo Makedonija ushte na pochetok, da beshe makedonski. Po tvojata logika.:toe:

A poentata na rymz e jasna.

Pa civo bilo Kosovo ? Kosovsko ? ili na Turskata Imperija ????

Prosto e nemas drzava nemoze da ti bide odzemena toas nisto posto ne si postoel , e so trebale Srbite da pravat da recat ne be nema vrska ke go ostavime nie ova Kosovo od Turcite so go zemavme sto ima vrska ...a ubavo se znae kaj bil Kosovski boj i civo bilo Kosovo a ova protinajnje tezi za golema Albanija niz igleni ushi ne proaga.

Kosovo nikad ne bilo Albansko niz istorijata od tamu pocnalo Srpstvoto od vek i vekov , site vladari se zakopani tamu taka da ova e samo provokacija .

I da dodadam nikad nema da bide Kosovo Albansko , dur zadnji Srbin ima na planetava kad tad ke dojde vreme pak ke bide Srpsko i toa defacto.

Zivi bili pa videli , zasega Albanci uzivajte na prostorot koj vi go dade USA al preporacuvam da pocnete novite generacii da gi ucite na plivanje uste od najmala vozrast.

Римз сакаше да каже дека Солун е македонски ама вие не го разбравте. За Косово сакаше да потенцира дека да бил српски ќе влегол во состав на Србија уште на почеток на формирање на српската држава.

За Али Паша еве признавам ни мене не ми е јасно :smir:.

Не мора секогаш да се бараат задни мисли и скриени пораки зошто некогаш и ги нема.

ПС. Римз во право сум или и јас не сум разбрал?

Силен, во право си ти, им реков ја убаво да си прочитаат ама се прават наивни.
Косово иако Винстон тврди дека е, и ќе биде српско, јебига, негово право е, ама некои документи напишани го покажуваат спротивното. За Али Паша поентата е јасна. Има документи запишани од турско време каде што во Кавала немало никакви грци. Имало македонци, имало албанци, и турци. Еве една од таквите документи. Просто е тоа што сакав да го кажам.
Винстон, ако де јуре македонија не постоела како држава, кажи ми ти мене чим си толку паметен, која држава постоела во 17ти век? Никоја. Сите биле покраини нарекувани според територија/народ кој живеел во таа територија. Државите тек во касниот 18ти век почнуваат да се формираат. Затоа, кога се формирала српската држава, каде било Косово и Нови пазар да бидат нивни тогаш? Договот како што знаеме доаѓа покасно. Каде биле грци да си ја земат Кавала уште пред потпишувањето на букурешкиот договор? Зашто во Чамерија италија имала конзулат на Италија во Јужна Албанија? Сето тоа се документи кои што ти не можеш да ги успориш, за жал.

За парите си во право, ама за сексот...џабе брат, грд си затоа никој не се ебе со тебе, иначе да беше некој гаден ебач, ќе ебеше ти без некој да ти даде дозвола :)

Naivnost e da se trudish da gi postavish albancite i turcite na isto ramnishte so onie koi bile porobeni, i chii zemji bile uzurpirani.
Shto se odnesuva do Kosmet, prv pat slusham deka arnautite, vo toa vreme, gi narekuvale kosovari -pa spored niv i Kosovo pole.
A ako te interesira kade bile okupiranite teritorii koga del od balkanskite narodi si ja izvojuvale slobodata, i pochnale so oformuvanje na drzavite, vidi na karta. Vo Albanija ne e. Povekje na nesrekja, barem vo toa vreme, na Italija odkolku na albancite.:toe:

џабе везам ја...Ок ај, во право си, ја сум глуп. Уживај.

Како прво Косово било Српско уште пред да дојдат Турците на Балканот... Па кој ја водел познатата Косовска битка? Баба ми??? Потоа подпаднало 500 години под Турска империја...

Како второ Македонија била само Турска провинција во тоа време... Кога Турците се повлекле тогашните три држави: Србија, Бугарија и Грција ја поделиле ТЕРИТОРИЈАТА МАКЕДОНИЈА, а не државата... Е сега некој се буни и кажува Солун бил Македонски или Косово и слично... Па да... Македонија како територија зафаќа голем број квадратни километри и со тоа многу подрачја... Ако денес ние сме Македонци, не ни дава никој за право да го обележуваме како свое секој дел на територијата Македонија... Македонија е една голема област и се простира во повеќе држави. И ние имаме еден дел од таа област-територија...

Да не се повторуваме по којзнае кој пат: Во Букурешт се делела ТЕРИТОРИЈА, а не држава. Треба да е јасно еднаш за секогаш...
Е тогаш биле три држави кој ја имале Македонија поделено, а сега се четири... ЧЕТВРТАТА СМЕ НИЕ...!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom