Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Брату,како бе не се смешни???:pos2:
Колку "Пиринци" доаѓаат на форумов,некој би помислил П.Mакедонија имат 3 милиони жители.

Па като њама бе ама сички са от Б'лгарски происход, това да ти е јасно :tv:

Бугари...единствените кои можат да му парираат на реален07 и момците :pos2:

na tebe ti pripagja samo etiketa kvisling, toj se obedinil c c c c c i pazi se obedinile vo drzavi koi ne go priznavaat makedoskiot narod ...ajdeeeee.

ti predskazuvam kratka eksurzija na ovoj forum zaradi negiranjeto na istorijata na mojata drzava, provokacii i pres se poradi )))) cuvstvo na vina sto si ja predal semkata.....od tatar moze da e polos samo novokomponiran tatar.
Кратка екскурсиа, оти кога немате аргументи и баннн. Комунисти. Оди во Благоевград, Сандански, петрич, Разлог, Банско, Гоце Делчев. Не ве сакат. Не ве сакат Во Солун, Серес, Кавала, Драма. А Бугарите во Софија, Северна Бугарија ве сакат, мама им . Не знаат историја, не знаат колко сте испрани. Ама ке си кутите тамо и како Северна Кореја ке си викате колко е убаво кај вас. Грците не са како бугарите. Они нема да дозволат да им крадите историјата.

Кратка екскурсиа, оти кога немате аргументи и баннн. Комунисти. Оди во Благоевград, Сандански, петрич, Разлог, Банско, Гоце Делчев. Не ве сакат. Не ве сакат Во Солун, Серес, Кавала, Драма. А Бугарите во Софија, Северна Бугарија ве сакат, мама им . Не знаат историја, не знаат колко сте испрани. Ама ке си кутите тамо и како Северна Кореја ке си викате колко е убаво кај вас. Грците не са како бугарите. Они нема да дозволат да им крадите историјата.

Реков ја...КЛОВН :)
Што дарежливи ова Бугариве.... сичко дозвољават...

Само..имам еден њух..кој ми вика овој неќе да е бугар..него наша семка калена на бугарска земја..

pa vidi na branicite na okupiranite teritorii grcija i bugarija stavaat odroden olos kako tebe koj treba da dokazze deka e pogolem grk ili tatar od niv samite , sprema toa tesko mene ako cekam ti da me sakas )))))))))

znam deka imas kosmar so si predavnik , samo ako dur ima odrodi kako tebe iame dobar reper kon sto da plukame ))))))

А бе ПРЕДАВНИК ЕДЕН какви аргументи па имаш ти. Ако тие шо ги викаш северни бугари не ја знаат историјата што значи тоа дека вие сте два различни народа со две различни истории и живеете во две различни држави? Е па фала ти на аргументот кој ти го даде сега али не е во твоја корист.:pos2::pos2: А бе несте вие криви толку ви фака црпката. А тоа за комунистите, па незнам кои се поголеми комунисти. Сега ве земаа со сила во ЕУ и НАТО пошто изгледа им се намали бројат на просјаци по парковите па ве примија вас за да им го зголемите бројот на просјаци, и сега вие ке продавате демократија.:pos2::pos2::pos2::pos2:. И немој да збориш комунизам пошто по демократска земја од македонија не постои во светот. Вие сте демократи што не дозволувате да се регистрира една партија? А бе на вашите „ДЕМОКРАТСКИ“ форуми незнам некој со контра став за македонија дали ке му преживее постот 1 минута. И немој да глумите дека сега ви е многу убаво зошто вие си знаете како ви е. :tapp::tapp::tapp:

MAKEDONIJA ---MAKEDONIJA --- MAKEDONIJA I SAMO MAKEDONIJA HA

Букурешкиот договор не е верификуван со потпис од странана големите сили со што значи дека вратите ни се повеќе отворени.

Прочитав некаде во постовите дека се чудите зошто немало македонски преставници на потпишувањето. Чуповски цела година порано работел на планот за ослободување на територијата од Отоманите со помош на Големите сили. За конференцијата во Лондон ан крајот ан Првата Б. војна испратил и карта од етничка Македонија, но никој не сакал да го слушне.

На Големите сили не им е важно кој си и што си, на нив важно им е да си економски стабилен, да излегуваш на море за да можат да го искористат и они тој потренцијал. Што мислите зошто Франција е на Грчка страна? Се е тоа од лична корист.

Македонија пред договорот не постоела како држава во определени граници бидејќи никогаш не и била дадена шанса да го направи тоа. Илинденското востание и периодот пред него било време на штети од страна на Бугарските паразити на ВМК. Плус тоа не притискале со својата Егзархија, грцине од оздоле исто така не присилувале со црквата. Па сега не е ни чудно зошто не сме успеале да се ослободиме уште тогаш.

За време 2 С. војана имало предлог од македонска страна до `другарот` тито за испраќање на војска за Егејска Македонија со цел да се ослободи тој дел зошто имало конфликт меѓу врховистите и комунистите, но шипки. Другарот тито не дозволил. Истотака имало план за балканска федерација заедно со Бугарија, но шипки! Русите се усрале и не дале такво нешто да се случи.

Патот би ни се олеснил сега доколку сме успееле да го ослободиме делот од јужните шупаци, а во 91 мислам на лесен начин ќе сме го врателе делот од татарите.

Коj вели дека нема Пиринци овде ? А за ова губрето Сом3 , добро ке биде да го изметете одма од тука за да не срами Пирина повеке. Незнам какво е ова толериране на Бугарите овде, кога на секоj Бугарски форум добиваш бан кога ке речеш нешто различно од официалната Бугарска теза. За Букурешкиот договор сакам да кажам дека тоа не е целиот договор што беше покажан погоре. Jас го имам читано пред 15 , а може и повеке години и знам дека во него исто така се зборуваше и за остров Крит , а за Македониjа беше кажано дека се дават трите дела на трите држави за времена окупациjа , и под услов ако една од државите се откаже од неjзиниот дел и он биде самостоен и другите две држави мора да ги вратат деловите и да се направи независна Македониjа ( како што е била и идеата на почетокот на балканските воjни) . Ке jа побарам книгата со договорот и ако jа наjдам ке jа постирам тука.

8. SERBIA'S GAIN IN TERRITORY.
The eastern frontier of Serbia was drawn from the summit of Patarika, on the old frontier, and followed the watershed between the Vardar and the Struma Rivers to the Greek-Bulgarian boundary, except that the upper valley of the Strumnitza remained in the possession of Bulgaria. The territory thus obtained embraced central Macedonia, including Ochrida, Monastir, Kossovo, Istib, and Kotchana, and the eastern half of the sanjak of Novi-Bazar. By this arrangement Serbia increased her territory from 18,650 to 33,891 square miles and her population by more than 1,500,000.

Добиени територии со Букурешкиот договор на Србија, Охрид, Битола, Косов, Штип, Кочани, и Нови Пазар. Чиво било Косово, ако Србија го добило со Букурешкиот договор тогаш? Чив бил Нови Пазар? Од кого ги добила Србија тие делови? Сеуште мислите дека србите ни се браќа и дека тие не сакаат и почитуваат. Делија? Зевс? Коментари? Од Делија очекувам коментари демек Тито не направил држава, а од Зевс некој историски закључок каде пишува дека Косово и Нови Пазар и порано биле српски територии. Жими Џими. На договор има потпис од србите. Значи признаваат дека ги добиле тие територии. Територии што не биле нивни :)

Aко некој сака да пресмета, нека одземе бројките, тоа се миљи квадратни, нека пресмета тоа во километри колку е, и нека отвори атласот од основно нека види Македонија на колкава територија се просега. Чисто онака, информативно.

Greece, though gaining much, was greatly dissatisfied. The acquisition of Saloniki was a triumph; she was assigned the port of Kavala and the territory eastward at the insistence of the King and the army and contrary to the advice of Venizelos; in the northwest Greece encountered the opposition of Italy by urging her claims to southern Albania; in the assignment of the Aegean Islands she was profoundly dissatisfied; and she still claims 3,000,000 unredeemed conationals.

Солун е наш, Мухамед Али од Кавала владетелот на Египт знаеме веќе дека не е грк никогаш не ни бил, а Чамерија кога тогаш ќе се врати под Албанија.

Е сега, сето тоа прекрасно изгледа. Но, за жал, никогаш нема да се случи. Освен ако не никне некоја светска војна па отидеме сите у курац, па од ново да почнеме да градиме нешто. Тогаш..можеби.
Или па да згрешат душа Грците па со Турците некои преговори да почнат. Тогаш и ние може да добиеме нешто. Во спротивно, Македонија како Македонија, од Грчка директно ништо нема да добие. За жал, тоа е вистината. Не судски спорови, не поништување на договор, не пусти желби, ништо нема да ни помогне да директно добиеме нешто од грците, а камоли па Бугарите кои се пизди паметни и се фини кон сите кога им гори, за разлика од Грците кои сами си го бараат.

Добиени територии со Букурешкиот договор на Србија, Охрид, Битола, Косов, Штип, Кочани, и Нови Пазар. Чиво било Косово, ако Србија го добило со Букурешкиот договор тогаш? Чив бил Нови Пазар?Од кого ги добила Србија тие делови?

425px-Balkan_Wars_Boundaries.jpg

Па како што гледам од отоманската империја... можеби не ти ја сфатив поентата?

Е сега, сето тоа прекрасно изгледа. Но, за жал, никогаш нема да се случи. Освен ако не никне некоја светска војна па отидеме сите у курац, па од ново да почнеме да градиме нешто. Тогаш..можеби.
Или па да згрешат душа Грците па со Турците некои преговори да почнат. Тогаш и ние може да добиеме нешто. Во спротивно, Македонија како Македонија, од Грчка директно ништо нема да добие. За жал, тоа е вистината. Не судски спорови, не поништување на договор, не пусти желби, ништо нема да ни помогне да директно добиеме нешто од грците, а камоли па Бугарите кои се пизди паметни и се фини кон сите кога им гори, за разлика од Грците кои сами си го бараат.

Точно, Гејлада нема ништо да даде без војна или нешто слично, па бидејки сме мирољубив народ ништо нема да добиеме.

Можеби треба да потенцираш подобро што сакаш да кажеш со тоа за косово и нови пазар, извини но не те разбрав

iskusni forumdzii,zakon ste dali postoi taen aneks na dogovorot ne znaeme,mozebi da, no da se nadevame deka barem imotite ke gi dobieme za drugo malo morgen.koi se najgolemi protivnici na makedonstinata? pa samite makedonci vo egejot koise odrodeni i gi koristat dukanite i nivivte na dedo mi vo Drama na primer.
Pred da umre dede otidol tamu i bratucedite se praele ne go poznavale,demek.
a oni si gi rabotele nivite zamislete
makedonecot strada od makedonec,sto da prais,sudbina
se e sudir na interesi( i doma koga se karas so bratot koj kanal da go gleas)
a onoj pirinecot daj banirajte go mene me brkat od sekoj bugarski forum,:nesum:
aj ve molam nekoj link od niven forum,mene mi se potrosija

Хахахахахахахахаха.......:pos2::pos2::pos2:Неможам да престанам да се смеам хахаха:tapp: Кој на кој вика само...xD....

1.Добиени територии со Букурешкиот договор на Србија, Охрид, Битола, Косов, Штип, Кочани, и Нови Пазар. Чиво било Косово, ако Србија го добило со Букурешкиот договор тогаш? Чив бил Нови Пазар?Од кого ги добила Србија тие делови? Сеуште мислите дека србите ни се браќа и дека тие не сакаат и почитуваат. На договор има потпис од србите. Значи признаваат дека ги добиле тие територии. Територии што не биле нивни :)

2.Солун е наш, Мухамед Али од Кавала владетелот на Египт знаеме веќе дека не е грк никогаш не ни бил, а Чамерија кога тогаш ќе се врати под Албанија.

Па како што гледам од отоманската империја... можеби не ти ја сфатив поентата?
Можеби треба да потенцираш подобро што сакаш да кажеш со тоа за косово и нови пазар, извини но не те разбрав

Mu se ispushti. Mozebi zaedno so ona, 'Сеуште мислите дека србите ни се браќа и дека тие не сакаат и почитуваат?.'. Albancite kako narod, na Balkanot, brakja nemaat, osven mozebi -dobri prijateli.:wink:

Shodno na toa, ne mozam da ja najdam povrzanosta pomegju Solun, navodniot albanski koren na Muhamed Ali, a ushte pomalku ufrlanjeto na Chemerija vo muabetot kako paralela. Da ne e toa mozebi, seto, 'dobieno' od albancite? Zaedno so Kosmet i Novi Pazar, normalno. Ili nekoj ednostavno saka da se pobratimi?:)

ако големите сили ни дозволат да го припоиме егејскиот дел, односно тој да им се одземе на грците, зарем нема тоа исто право да го бараат сите други поробени територии баш од тие големи сили, сили кои на нас ќе ни ја врата егејска македонија?

Јас колку што знам(а изгледа незнам многу) тој договор не е потпишан на определено време, а и да се раскине мора пак да се согласат сите земји кои се потпишале...И нетреба да се меша со случајот на Кина и Англија за Хонг Конг!!!Така да само со војна ке си го вратиме делот....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom