Oasis

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Wonderwall, Dont look back in anger, Let there be love, Dont go away, Stand by me, Half the world away, ovie mi se edni od omilenite .....mn dobri pesni imaat...super mi se

Ноел Галагер вечерва (вечерта на 28 август) ја напушти групата Oasis, со што и групата престана да постои. :(

Oasis_in_shanghai.jpg

Бендот од Манчестер го откажа шоуто во Париз попладнево, пропратено со официјална изјава на www.oasisinet.com.
„Истовремено ми е многу жал, но на некој начин и олеснување да соопштам дека ги напуштам Oasis вечерва“ - напиша Ноел Галагер. „Луѓето ќе пишуваат и зборуваат што сакаат, но едноставно повеќе не можам да работам со Лиам (инаку брат на Ноел и вокал во Oasis) ниту ден повеќе.

Многу ми е криво шо гледам прекрасен бенд кој функционираше одлично 18 години и извади извонредни парчиња музика, типично британски, да се распадне поради несогласувања. И да се донесе замена за Ноел, нема да е истиот бенд каков што го знаеме години наназад. :(

Аааа, неее! :cry: Зоштооо? Каква штета! Иако брливи по природа и проблематични, правеа прекрасна музика! Ау колку ми е криво! :(

нееееееееее......:плачко::плачко::плачко:

Абе види... нив не им е прв пат да се караат да се тепаат да не зборат, све и свашта. Ама пак се се средувало. Можда ова им е само фаза. Можда ќе им помине. Можда верувам во се само не во нивниот распад.
не сакам да верувам:плачко:

Ирска работа. Нешто ко наш менталитет. Инаќе браќава се тепаат и тоа во буквална смисла на зборот од кога постои групата. Ако гледам историјат мислам дека нема ова да трае многу. Омилени песни.

Оваа

па донекаде и оваа

Штета. Иако беа бенд во кој константно постоела тензија и повеќе пати дошле до работ на распад, сепак продолжуваа понатаму и правеа одлични парчиња музика. Најмногу ми е криво поради тоа што можеби никогаш нема да слушниме уште една песна под името на Оејзис, иако веројатно е Ноел и Лиам да продолжат соло кариера. Сакав бар уш еден албум. Штета(по втор пат).

Оф. После сите препукувања и испади пред концерти и на телевизија,не знам кој би ги земал за сериозно,освен ако не го даваат Ноел на breaking news на CNN како го зема брат му како заложник,и крека во смисла-Whom are you laughing now you bloody bastard...
Не ми биле никогаш премногу прифатливи за увце,бидејќи гласот на Лиам ме доведува до главоболка ако премногу ги слушам. Но да,прават одлична музика,и последниве 2-3 албума докажаа дека не се приспособуваат на времето и на трендот кој владее во моментот,туку си тераат по свое.
Еве нешто омилено од мене,oд поновово...
Ќе чекаме до ваше соединување,кога ќе ви притребаат mo_neh.

И ова...nice.

Кој не одеше на концерти надвор од Британија барем еден период Ноел или Лиам?

Ај пак ќе пишам....Фала Богу...

Штета..Едни од најдобрите бендови ...

Се знаеше од поодамна... голема штета, никогаш не го искористија потенцијалот кој го имаа. Сепак, оставија одлични хитови и албуми. Тоа е...

не ги слушам Oasis, ама едно сабајле на радио (Антенна 5 мислам) кажаа дека пејачот на Oasis имал сериозни проблеми со гласните жици и дека ако не престанел да пее можел да го изгуби гласот. Требало да се одмори некое време, па потоа ќе можел по пак нешо да потпевнува, ама не како порано. (иначе знам 2 песни: Wanderwall и Don't look Back in Anger, и песните се мн добри)

Ма да ги ебам!
Аман...нек земат нек се утепат веќе еднаш.
Тиња музика (со некои исклучоци) која во последнава година почна малку да ми се допаѓа.

Ќе им преитребаат пари и ќе се соединат за некоја година....и пак ќе се степаат после 5-6 концерти.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom