nVidia Ion

• Креатор на темата Креатор на темата kiko_1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Компјутер кој можете да го ставите на вашата дланка (буквално). Содржи Intel Atom процесор, GeForce 9400 графичка, 1 слот за DDR3 so-dimm. Има DVI, HDMI приклучоци, 7 USB, 2 eSATA, 7.1 audio (претпоставувам).

297378.jpg

nvidia-9400m-netbook-small.jpg

Јас мислам дека малово би било совршено за HTPC, само додадете екстерен диск и некое добро мултимедијално далечинско.

Цена? Звучи убаво, и сето тоа, ама ако е ненормално скапо, што пиип.

7.1 audio (претпоставувам).

Со оглед на тоа дека има 6 аудио џекчиња... пологично ми делува 5.1 :)
Иначе, топ ствар... убаво си рече, додади далечински и потпиши посмртница на видеа (посотјат уште?) (HD)DVD, Blu-ray ... или било што друго.
А хард диск.. не ти треба.. ти треба само едно стикче со барем 8 гб (за да собере ХД филмче) и фураш :)

Иначе, топ ствар... убаво си рече, додади далечински и потпиши посмртница на видеа (посотјат уште?) (HD)DVD, Blu-ray ... или било што друго.
А хард диск.. не ти треба.. ти треба само едно стикче со барем 8 гб (за да собере ХД филмче) и фураш :)

A 7.1 колку џекчиња има???

Исто, 6 џекови, само што таму тој што е Line-In можеш да го наместиш да мења 2 звучници (централни-странични)

Со оглед на тоа дека има 6 дупки (т.е. 4 излези и 2 влеза) значи е МИНИМУМ 7.1 но да претпоставиме дека е баш толку;Еден излез - front left i front right,втор излез - surround left i surround right,трет излез - rear left i rear right,четврт излез - Woofer/bass i centar,прв влез - LineIN,втор влез - Microphone :smir:

Па не знам... очекував 8 :) никад не сум загледал што како зашто се џекчињата :)
my bad :)

Pa so ogled na toa sto dobivas Atom koj kosta 60$ max, 9400 sto kosta 30-40$ max, maticna sto ne bi trebalo da kosta poveke od 50$ plus adapter, bi rekol deka 400-500$ se mnogu pari. A deka e dobro, dobro e, i bi go kupil ako imam pari za frlanje.
И сето тоа склопено во кибрит!!!!! Како нема да кошта???Колку е нештото помало толку е поскапо :smir:

И сето тоа склопено во кибрит!!!!! Како нема да кошта???Колку е нештото помало толку е поскапо :smir:

Da, a i jas napraviv nekolku greski, Atomot e dualcore, GeForce 9400 e imeto na chipsetot koj ima integrirana graficka. Cenata treba da bide 400$. Poveke info tuka.

Кај ќе го пуштиш блуреј цедето? Мислиш иста слика ќе добиеш со ова и кога филмот би го гледал на сони тројка?

Кај ќе го пуштиш блуреј цедето? Мислиш иста слика ќе добиеш со ова и кога филмот би го гледал на сони тројка?

Ќе го пуштиш ХД филмчето од стик. Затоа реков некое поголемо стикче...
И, да.. ќе добиеш иста слика кога би го гледал на ова и на сони тројка...
бинарно истата содржина... во превод.. истата слика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom