Нуклеарна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување

Gradenje na nuklearna centrala vo Makedonija?

• Podrzuvam

Гласови: 131 60,4%
  • Ne podrzuvam

Гласови: 57 26,3%
  • Vozdrzan sum

Гласови: 29 13,4%

• Вкупно гласачи
    217
Не се сомневај во АБЦ затоа што компјутерот наскоро ќе ти работи на струја од АБЦ. АБЦ, не им кажувај кај ќе биде нуклеарката. Кога ќе биде, ќе видат. :smir:

mnogu si bla bla be ABC, ni zbor ne ti vervam od to sho go pisis.

ti rekov pred 2 godini, vo MK nuklearka ne biva, najmalku vo Mariovo :)

a ako nemas rabota, poso gledam samo kukas kako decata ti se gladni...

izlezi zemi raboti nesto , ne tuku brmci po forumi :)

inace, ne bi rekol deka parite se osnoven problem.

problemot e sho nuklearnata energija e ko da si go kopas grobot sam...

bila cista, bila ova, bila ona... tropate gluposti, ko tendjerinja

АБЦ,даj да видиме ние каде ке е таа нуклеарка-место.Пак не ми каза как де се пази по ваздух.Па тази вода каде е на 600 метра надморска височина има голем дебит па да лади?Треба много вода а това става само на Охрид и Струга,па ако сакате да изгубите и туриститие.....
Некоj рече дека МК имала пари.Па молам ви се ако имахте пари ке изградихте до сега 100 пати железницата до Софиja,ке изградихте далекопроводите си и така натаму.2 милиарда евро - за колко години е буджетото на МК?
Нема услови,нема и паријасмеам да кажам,ако некоj сака нека докаже друго.

Ќе се пази од воздух како и Бугарската Белане.Ќе се лади со новиот систем за ладење со вода под многу висок притисок,нешто што Русите нема да го вградат во Белане(застарен систем).Далеку е од Охрид и Струга.Пари имаме точно колку за една нуклеарка барем во девизни резерви.Железницата е политичка фарса,која можеше да биде изградена за два месеци доколку се сакаше.

Не се сомневај во АБЦ затоа што компјутерот наскоро ќе ти работи на струја од АБЦ. АБЦ, не им кажувај кај ќе биде нуклеарката. Кога ќе биде, ќе видат. :smir:

Премиерот Македонски им кажа,ама тие не разбрале.:)

mnogu si bla bla be ABC, ni zbor ne ti vervam od to sho go pisis.
ti rekov pred 2 godini, vo MK nuklearka ne biva, najmalku vo Mariovo :)
a ako nemas rabota, poso gledam samo kukas kako decata ti se gladni...
izlezi zemi raboti nesto , ne tuku brmci po forumi :)
inace, ne bi rekol deka parite se osnoven problem.
problemot e sho nuklearnata energija e ko da si go kopas grobot sam...
bila cista, bila ova, bila ona... tropate gluposti, ko tendjerinja

Работам,си работам на случајот,а нуклеарка ќе биде во Македонија оти друг излез очигледно нема,без разлика дали ти и јас тоа го сакаме или не.Нуклеарната енергија само е малку подруг облик на енергијата која не се губи туку само се трансформира како што ни порачал Тесла.

Смјах гоjaм е со тебе АБЦ.Прво МК не може да пази нукеарката си како Белене,заштото МК нема таква противовздушна отбрана като БГ.За информациja "Нева",S 300 и изтребители.
Второ нема пари и пак ке ти кажа НЕМА ПАРИ от страна на МК.Нема и услови,нема и персонал за таа нуклеарка,нема и инфраструктура,нема и каде да бидат извозвани отпадаците от нуклеарката.

Смјах гоjaм е со тебе АБЦ.Прво МК не може да пази нукеарката си како Белене,заштото МК нема таква противовздушна отбрана като БГ.За информациja "Нева",S 300 и изтребители.
Второ нема пари и пак ке ти кажа НЕМА ПАРИ от страна на МК.Нема и услови,нема и персонал за таа нуклеарка,нема и инфраструктура,нема и каде да бидат извозвани отпадаците от нуклеарката.

Па Бугарија ќе ја пази нуклеарката во Македонија,повеќе одколку Македонците.Или сеедно ќе ви биде дали некој ја нападнал Македонската нуклеарка која ќе предизвика можеби поголема штета во Бугарија одколку во Македонија.Всушност ова ќе биде најзаштитена нуклеарка на Балканот оти е во самиот негов центар.
Пари има,персонал ќе обезбеди инвеститорот а инфраструктурата е далеку подобра од Бугарската,за отпадоците не се секирај кога сите реки течат надвор од Македонија а ни една кон Македонија(уште еден дар од бога).:)

Па зашто ние да браниме една чужда нуклеарка?Каде е мислата?Нема да браниме нашата,па ке браниме вашата?:vozbud:

Па зашто ние да браниме една чужда нуклеарка?Каде е мислата?Нема да браниме нашата,па ке браниме вашата?:vozbud:
Фми, брате ако думне нуклеарката у Македонија (ако ја има де) и нас неке да ни има после, поне со 2 раце и 2 крака ако ме разбираш :pos2:

Па ја лоцирав Македонската нуклеарка,во случај на инцидент да настрадаат окулу 4 милиони Бугари и максимум пола милион Македонци барем според показателите на воздушните струења во атмосферата.Сега ти види зошто треба одлично да ја браните Македонската нуклеарка,дури повеќе од Белане.:)

Фми, брате ако думне нуклеарката у Македонија (ако ја има де) и нас неке да ни има после, поне со 2 раце и 2 крака ако ме разбираш :pos2:

Ќе ве има бе,и онака сте озрачени барем во умот,па сте имуни на радиоактивност.Е сега дали ќе бидете со по 4 нозе а без раце,тоа не би знаел да ви предвидам.:)

fmi, ABC е во право.
Ние бидејќи немаме саглам авијација, или како се вика не зезнаа со сухојите, па и тие не беа ловци, беа бомбардери, вие или грција ќе треба да не штитите, кога здравје божје во НАТО ќе влезиме.
види за Словенија
http://slonews.sta.si/index.php?id=2080.

Па ја лоцирав Македонската нуклеарка,во случај на инцидент да настрадаат окулу 4 милиони Бугари и максимум пола милион Македонци барем според показателите на воздушните струења во атмосферата.Сега ти види зошто треба одлично да ја браните Македонската нуклеарка,дури повеќе од Белане.:)

Ќе ве има бе,и онака сте озрачени барем во умот,па сте имуни на радиоактивност.Е сега дали ќе бидете со по 4 нозе а без раце,тоа не би знаел да ви предвидам.:)
Кога влезете во НАТО и платате военна такса,тогава може и да ви браним небето,па сега во тиа услови треба да си го браните сами.МК е самостоjна држава и сама треба да гарантира границите си.
Па точно за това нема коj да даде пари да се построи нуклеарка во една држава коja не може да гарантира сигурността на нуклеарката си:smir: Схатjaш поентата?
Ние имаме шо да браниме.Скоро 2 нуклеарки.:salut:

Кога влезете во НАТО и платате военна такса,тогава може и да ви браним небето,па сега во тиа услови треба да си го браните сами.МК е самостоjна држава и сама треба да гарантира границите си.
Па точно за това нема коj да даде пари да се построи нуклеарка во една држава коja не може да гарантира сигурността на нуклеарката си:smir: Схатjaш поентата?
Ние имаме шо да браниме.Скоро 2 нуклеарки.:salut:

A da nabacis barem nekoja informacija za smetka kade da uplatime nekoja para u fond za zgrizuvanje na BG budaletinki........ocigledno se bez para pa loso rabotat...nikako bre da te zgrizat...:)............Схатjaш поентата?

Абе....шо сакаат нека зборуваат Бугарите....
Нивен проблем.....
Ние веќе работиме на сериозна студија за нуклеарка во Македонија....
Знаеме и од кај ќе ги обезбедиме средствата......

Уште да видиме колку технолошки е изводлива изградбата, а посебно производството на електрична енергија......
Тоа ќе биде клучниот фактор.... а не некој шо се глупира со некакви податоци и половични информации од ракав..........

DA TREBA I MORA DA IMA NUKLEARNA CENTRALA VO MAKEDONIJA A ZA KADAR NE E PROBLEM TUKA E SLOVENIJA IZRAEL I DR ZEMJI....A PLANOT NA BUGARIJA E SHIT OTI OMI DAVAAT SIGNALI SAMO DA KARAT OD NAS(NAFTOVODOT BURGAS ALEKSANDROPOLIS-VAKA LI KOR 8)I DA VI KAZAM DEKA IZGRADBA NA NUKLEARKA BI CINELA OD 800-1500 MIL$ PA NIE MOZEME NA RATI:vozbud: A I VO IDNINA KE NEMA ENERGIJA A NIE SME UVOZNO ZAVISNA ZEMJA...A DA ...I RIZIKOT ZA HAVARIJA PO NAJNOVI ANALIZI E 60 000 000:1 GREETINGS

DA TREBA I MORA DA IMA NUKLEARNA CENTRALA VO MAKEDONIJA A ZA KADAR NE E PROBLEM TUKA E SLOVENIJA IZRAEL I DR ZEMJI....A PLANOT NA BUGARIJA E SHIT OTI OMI DAVAAT SIGNALI SAMO DA KARAT OD NAS(NAFTOVODOT BURGAS ALEKSANDROPOLIS-VAKA LI KOR 8)I DA VI KAZAM DEKA IZGRADBA NA NUKLEARKA BI CINELA OD 800-1500 MIL$ PA NIE MOZEME NA RATI:vozbud: A I VO IDNINA KE NEMA ENERGIJA A NIE SME UVOZNO ZAVISNA ZEMJA...A DA ...I RIZIKOT ZA HAVARIJA PO NAJNOVI ANALIZI E 60 000 000:1 GREETINGS

Znaci imas pogolemi sansi da dobie na Loto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom