Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ноже добро е? Го купив од Охрид, од црното пазарче за 400 денари.
Гербер 342
1.0x0.jpg

Еве конечно да ги соберам сите ножиња заедно па да стаам сликиslika 1.jpg IMG_4191.JPG slika 1.jpg IMG_4191.JPG 1- Victorinox clasic
2- копија на Victorinox tourist
3 - копија на Benchmade
4 - старо руско ноже со повеќе алатки (околу 100 години)
5 - пазарски :)
6 - старо непознато ноже
7 - старо полско ноже Gerlach (околу 100 години)
8 - Komatsu (земено од Германија)
9 - Wenger ranger (незнам кој модел точно)
10 - Mikov
11 - Victorinox Hiker

Еве конечно да ги соберам сите ножиња заедно па да стаам сликиПрегледај го приврзокот 124734 Прегледај го приврзокот 124735 Прегледај го приврзокот 124734 Прегледај го приврзокот 124735 1- Victorinox clasic
2- копија на Victorinox tourist
3 - копија на Benchmade
4 - старо руско ноже со повеќе алатки (околу 100 години)
5 - пазарски :)
6 - старо непознато ноже
7 - старо полско ноже Gerlach (околу 100 години)
8 - Komatsu (земено од Германија)
9 - Wenger ranger (незнам кој модел точно)
10 - Mikov
11 - Victorinox Hiker

Пазарскиот ти е најјак брат, ја имам таков како дете го сјебав , пред некое време пробав да го поправам али ми треба матријал повеќе и труд. Многу цврсто ноже...

Пазарскиот ти е најјак брат, ја имам таков како дете го сјебав , пред некое време пробав да го поправам али ми треба матријал повеќе и труд. Многу цврсто ноже...
Да ти кажам право, мене не ми направи кејф, многу слаб му е механизмот. Инаку и мене ми се зезна, па го отворив и го средив, а за сечивото да, добро е за парите. Мене лично најмногу ми се свиѓа Миковот

Да ти кажам право, мене не ми направи кејф, многу слаб му е механизмот. Инаку и мене ми се зезна, па го отворив и го средив, а за сечивото да, добро е за парите. Мене лично најмногу ми се свиѓа Миковот
Имаше две верзии од тој нож, еден со обична пластика а другиот беше као нешто пластика - гума - железо стил и тој го имам и многу е јак а сечилото им е релативно исто и на двата.

Еве малку подобра слика од хеле-то:

И уште еден нов. Enzo black beaver, диференцијално кален, оштрицата има 63 роквели, грбот 53 роквели. Еленски рог, кожа и месинг:

.

Готова е и футролата:

.[DOUBLEPOST=1438370717][/DOUBLEPOST]Еве уште еден Федориаки дамаскус, жолта стабилизирана бреза и никел сребро одбојник:

.

Последно уредено:
за таков нож не би дал пари но ми го подарија вчера -а на подарен коњ нели не се гледаат забите :icon_mrgr::icon_mrgr:

рачката е само убава -понеже е од седеф;)

035706887-big.jpg
100% ne e eden od najprakticnite modeli, ama od dete sakam eden vakov od Frank Beltrame, kazi mi ova kina kopija li e i kako ti se cini kvalitetot, poZ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom