Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
100% ne e eden od najprakticnite modeli, ama od dete sakam eden vakov od Frank Beltrame, kazi mi ova kina kopija li e i kako ti se cini kvalitetot, poZ
не е кинески а германски Ростфраj Солинген -мојот пријател го е купувал пред 17-18г. од една оружејна изложба -не знам колко чинеше но на времето мај беше доста -40-50 $
тоа не е нож за EDC-става само за колекција и еј така од време на време да си играш со него у дома -зошто во некои земји со сличен нож можеш да си имаш проблеми со законот- не знам како е при вас -у нас нема проблем - само под услов да не дупчиш некој стомак :D

Ontario Rat 1 имам го од една недела - први впечатоци- голем нож, доста е тежок -идеален за бушкрафт и за работен нож во планината! ;)
035827795-big.jpg

сликата не излезе многу добра за што се извинувам -ето таква е бојата на рачката -
Ontario_RAT-1_Satin_Plain_OD_Green_Folding_Knife_ON8848OD.jpg

^Не би рекол дека ова е нож за бушкрафт или акање и работење низ планина.

Рат 1 е многу добар фолдер, голем и тежок секако, ама е добар фолдер. На двапати го имав ама за кратко се откажав, не е мој тип на фолдер.

Еве ги последните слики од дамаскусот, отпатува за Битола денес, долго да му служи за новиот сопственик.

И случајно се најдоа и двата дамаскуси кај мене, двата ножа чинат мало богатсво:misticen::
.

Рат 1 е многу добар фолдер, голем и тежок секако, ама е добар фолдер. На двапати го имав ама за кратко се откажав, не е мој тип на фолдер.

Еве ги последните слики од дамаскусот, отпатува за Битола денес, долго да му служи за новиот сопственик.

И случајно се најдоа и двата дамаскуси кај мене, двата ножа чинат мало богатсво:misticen::
.

Едвај чекам да стигне. :jeeee:

Следен ќе биде бодеж со дамаскус сечило...:)

Пазарскиот ти е најјак брат, ја имам таков како дете го сјебав , пред некое време пробав да го поправам али ми треба матријал повеќе и труд. Многу цврсто ноже...

Да ти кажам право, мене не ми направи кејф, многу слаб му е механизмот. Инаку и мене ми се зезна, па го отворив и го средив, а за сечивото да, добро е за парите. Мене лично најмногу ми се свиѓа Миковот

Имам такво сечиво што ама ич не ми треба, договорете се кому му треба повеќе да ви го пратам по карго, поклон е сечивото ќе треба да платите само за каргото.

Имам такво сечиво што ама ич не ми треба, договорете се кому му треба повеќе да ви го пратам по карго, поклон е сечивото ќе треба да платите само за каргото.
Фала ти пуно другарче, честа ќе му ја препуштам ако сака на другото другарче зашто имам и јас такво сечиво заедно со ножето само проблемот е што ми е малку нефункционален ножот зашто како мал експериментирав и го зезнав, и сеа пред некој месец се канев да го направам пак ама го баталив.
Ако ми треба ќе ти се обратам и ќе го зеам како поклонче, иначе при први пари ја ти правам некоја опасна нарачка на некој прекрасен нож што ги праиш. :))

Само да пријавам дека го добив дамаскусот, и дека е многу убаво направен.

Поздрав до @eMilanist , и сите пофалби за работата... :)

Се вооружав до заби, поради заканите кои нон стоп ги добивам по пп... :pos:

Само да пријавам дека го добив дамаскусот, и дека е многу убаво направен.

Поздрав до @eMilanist , и сите пофалби за работата... :)

Се вооружав до заби, поради заканите кои нон стоп ги добивам по пп... :pos:
lucky bastard... :cautious:

:icon_mrgr:

Cesma, мислам ти имаше спомнато во темава дека си земал Таидеа шарпенинг систем.Го меркам и јас тоа, па ме интересираше која верзија дајмонд/ватер камења, и како си задоволен, бриче ли мечка?

И сум и не сум. Мислам дека оваа конкретна острилка е подобра за формирање првична ивица и во тоа е стварно брза, ама па од друга страна прилично не квалитетна е пластиката па не е згодна за долгорочна употреба. Шо го знам... ако можеш земи си проверен квалитет ко Лански, ако не и ова е ОК.

P.S. Простете што одговрам на стар пост![DOUBLEPOST=1439502351][/DOUBLEPOST]
А според мене Спаjдерко се доста грди ножеви, не велам дека не се квалитетни само дизајнот им е таков што не се допаѓат на сите - еден кинески Енлан е во пати поубав нож од кој и да е Спаjдер ...ама како викаш -мерак!:)

пп. еве го овој е врвот:eek:
rgh1430172164p.jpg

101% согласен. И ја сум на мнение дека Спајди прави coyote ugly ножеви. Не сите ама повеќето![DOUBLEPOST=1439504427][/DOUBLEPOST]Не е нож ама е нов мултитул. Leatherman OHT.
https://www.leatherman.com/oht-49.html
IMG_5054.JPG
IMG_5053.JPG

Може не би бил мој прв избор ама поклон е. И најважно стварно е квалитет. Се најде ситуација коа морав да исечам подоста гранки (фи 1-2 см. смоква) и ги помина ко низ путер.

Последно уредено:
100% ne e eden od najprakticnite modeli, ama od dete sakam eden vakov od Frank Beltrame, kazi mi ova kina kopija li e i kako ti se cini kvalitetot, poZ

И ја сакам да си средам ваков уште многу одамна ама сакам оргиналац.
И иначе овој нож е најдобар за брцање, со ваков да ме фатат сигурно ќе го јадам.

И ја сакам да си средам ваков уште многу одамна ама сакам оргиналац.
И иначе овој нож е најдобар за брцање, со ваков да ме фатат сигурно ќе го јадам.
Заради еден другар комуницирав со Sara Beltrame. Нешо забушаваат... 65Е е скакавец класик ама немаат лагер. За МК испорака е 25.5Е директно од нив.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Заради еден другар комуницирав со Sara Beltrame. Нешо забушаваат... 65Е е скакавец класик ама немаат лагер. За МК испорака е 25.5Е директно од нив.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Не знам за која ми збориш брат, не сум упатен во тие води баш најдобро.
Тоа е многу пари за скакавец освен, правиме муабет за оргинал така ?
За челик, за јака конструкција што ќе трае 100 години ? :)

Не знам за која ми збориш брат, не сум упатен во тие води баш најдобро.
Тоа е многу пари за скакавец освен, правиме муабет за оргинал така ?
За челик, за јака конструкција што ќе трае 100 години ? :)
Зборам дека разменив 100 меила со ќерката на Френк Белтраме... Значи за оригинал збориме!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom