Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Незнаев каде да прашам - па ај тука:

Зашто кај некои Victorinox модели главниот нож е неназабен, а кај други назабен или полу назабен-полу неназабен?

И што мислите кој тип е подобар?
Убаво одговори спортџет комфорт. После 3 години одкога постои темава да немам што да додадам поврзано со ножеви:).

А за тоа кој е подобар......обично сечиво.

20140613_143702_zps09fc64c7.jpg

Viktorinox Rucksack kupen za 28 eura plus gratis futrola ,bev vo dilema za hunterot ama zaradi zelenoto (polesno e za gubenje) a si go izgubiv milenikot old timer prethodno pa da mu najdam zamena iako mi se cini malku golem za dzepen noz :( i nepotrebno dolgo secilo za planinski obrok

20140613_143702_zps09fc64c7.jpg

Viktorinox Rucksack kupen za 28 eura plus gratis futrola ,bev vo dilema za hunterot ama zaradi zelenoto (polesno e za gubenje) a si go izgubiv milenikot old timer prethodno pa da mu najdam zamena iako mi se cini malku golem za dzepen noz :( i nepotrebno dolgo secilo za planinski obrok

Затоа јас си порачав Pioneer Harvester :), според мене најдобриот модел на викторинокс за во природа.[DOUBLEPOST=1402692519][/DOUBLEPOST]Затоа јас си порачав Pioneer Harvester :), според мене најдобриот модел на викторинокс за во природа, 91мм многу полесно се носат во џеб.

Последно уредено:
Vo naredna prilika koga ke go testiram ke odlucam dali da go smenam za pomal ama po se izgleda deka ke se sitka :) posto i onaka nosam drug pogolem noz a ovoj stvarno ne e bas dzepen .

[DOUBLEPOST=1400233553][/DOUBLEPOST]
Na ovoj mu frliv merak http://www.leatherman.com/831426.html#start=30[DOUBLEPOST=1400233840][/DOUBLEPOST]

Prvo nozot e alatka i se kupuva pretezno spored namenata. Za lov ,ribolov,kampiranje ,planinarenje,napad i sl. Prvo spodeli go toa so nas i ke te udostoime so mislenje ;)
Јас си порачав Wingman заедно со Micra во пакет,ме фати 2800 до шипинг,кога ќе ми стигнат ќе направам мало review.

od kade gi naraca i kolku te kosta samo wingmanot ?
Преку еден роднина од ибеј,а Wingman-от незнам колку беше сам,знам дека шипингот ќе те изгори,затоа и јас дадов 15$ за шипинг,ама барем две ми стигаат.[DOUBLEPOST=1403027617][/DOUBLEPOST]Арно рече е миланист...
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1286734

Последно уредено:
Вчера од кај женска ми земав едно ноже.Било на дедо и и го надминал.Нека почива во мир.Ножето беше со изгниено дрво од едната страна,а на другата не ни и имаше.Беше отворено и замотано со бакарна жичка,олдскул :).Го земав и речив дека ќе го средам малку.Еве како испадна:
SAM_0596.JPG Видов дека е на Фамипа Призрен о најдов на интернет за цената 1500д.Немам никаква опрема ниту добро дрво,го поправив за еден час со челичен тел,штрафче и мутер,двокомпонентен лепак и лак за нокти :)

Помош.Сакам да порачам нож и овој нека ми биде последен (ахаммм :):)) па се двоумам меѓу Spyderco Delica 4 со wave да се рече додаток и Benchmade 555.
Спајдеркото - VG 10 челик,lockback, за 83$ (73+13 за поштарина) Секи - Јапонија
Бенчмејдот - 145 CM челик, axis, за 90$ Американски.

Предности според мене.
Спајдерко - Веднаш се отвара од вадење од џебот, Skandi grond.
Бенчмејд - Аксисот е многу силен механизам за заклучување,бргу се отвара и затвара.
Недостатоци.
Спајдерко - По слаб механизам за заклучување, се утклучува по бавно.
Бенчмејд - Не се отвара веднаш со вадење од џебот, Hollow grind.
Јас од одамна му го фрлив мерактн на Бенчмејдот, а Спајдеркото од по скоро време.Сакам ваши мислења.

Последно уредено:
Еве уште два. Секоја сличност на двата ножа е намерна:

.
миланист свака част за ножевите, кажи ми можеш ли да ми направиш нешто вакво images.jpg KostersBushcraft015-1.jpg m_k_2.jpg ззначи да биде околу 5 до 6 мм дебел, да биде full tang и некаде таа должина што ја гледаш ??? и кажи ми ја цената ??? !!!

миланист свака част за ножевите, кажи ми можеш ли да ми направиш нешто вакво Прегледај го приврзокот 97936 Прегледај го приврзокот 97937 Прегледај го приврзокот 97938 ззначи да биде околу 5 до 6 мм дебел, да биде full tang и некаде таа должина што ја гледаш ??? и кажи ми ја цената ??? !!!
Да се каже совршен нож за во природа.Мислам дека миланист има направено слични ножеви како овој што го сакаш.Прати му пп или види на реклама5.Секоја чест за него.

Eve ja kolekcijata na mojot tatko
20140715_100652_zps4f353dc5.jpg

Prvoto e mal Wenger od devedesetite
20140715_101005_zpsf3830f93.jpg

Vtoriot e bugarski bowie kupen od Varna na edno letuvanje vo osumdesetite ekstremno izdrzliv noz (konkurencija na sekoja maceta ili malo sekirce) i extremno izdrzliva ostrica
20140715_101449_zps82014440.jpg

Tretiot e cehoslovacki Mikov od sedumdesetite koj ja ima "izedeno " originalnata futrola a i den denes e zilet i na mnogu novi modeli moze da im zeme skalp :)
20140715_101544_zpse9d9a86a.jpg
[DOUBLEPOST=1405771345][/DOUBLEPOST]
Помош.Сакам да порачам нож и овој нека ми биде последен (ахаммм :):)) па се двоумам меѓу Spyderco Delica 4 со wave да се рече додаток и Benchmade 555.

Предности според мене.
Бенчмејд - Аксисот е многу силен механизам за заклучување,бргу се отвара и затвара.
Недостатоци.
Јас од одамна му го фрлив мерактн на Бенчмејдот, а Спајдеркото од по скоро време.Сакам ваши мислења.
Jas imam Benchmade Nimravus od istiot celik koj e prakticno ne unistliv ednas naostren i ke trae cel zivot :) so povremeno poliranje na koza i purol pasta za da mozes bez problem i da se bricis sekojdnevno bradata ama bukvalno svati bricenje !

Последно уредено:

Предности според мене.
Недостатоци.

А да си купиш Spyderco paramilitary 2 ;) ? Мојот ми стигна пред некој ден и сум презадоволен....си има ножот мали мани, ама се подносливи. И да, не се лажи дека ти е последен нож.....јас од кога реков така си купив уште 4-5 :свиркам: .

миланист свака част за ножевите, кажи ми можеш ли да ми направиш нешто вакво Прегледај го приврзокот 97936 Прегледај го приврзокот 97937 Прегледај го приврзокот 97938 ззначи да биде околу 5 до 6 мм дебел, да биде full tang и некаде таа должина што ја гледаш ??? и кажи ми ја цената ??? !!!
Добиваш пп.
Можи некој да ми ги кажи сите модели на сечива и по нешто за нив ?

Веројатно мислиш на типовите на сечива, ако е така тоа е добар предлог, ако имам нет деновиве ќе пишам. За начините на острење веќе имам пишано на темава, само треба малку да се разгледа и да се најде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom