- Член од
- 3 јануари 2023
- Мислења
- 9.193
- Поени од реакции
- 5.810
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По изгледот очигчедно е дека не се кинески, турски се. Од Дамаск.За овие две ножиња не добив фискална сметка,
ама мислам дека не се кинески...
Прегледај го приврзокот 389179
Сабјата е австријска „кавалерија“ коњаница, офицерска.По изгледот очигчедно е дека не се кинески, турски се. Од Дамаск.
Дамаск е град во Сирија.По изгледот очигчедно е дека не се кинески, турски се. Од Дамаск.
Ова ми беше втората предпоставка. Ако не се спахии тогаш унгарски хусари. Сабји во Европа само овие 2 нации користеле (изворно).Сабјата е австријска „кавалерија“ коњаница, офицерска.
Географија имав 5ка така што одлично знам каде се наоѓа Дамаск.Дамаск е град во Сирија.
Дамаскус е комбинација од минимум 2 челика, тоа е шарено сечиво, од таков челик не се. Од карбонаки челик се.
Немаат врска со Туриција во ниту еден случај.
Саркастичен бев зошто алудирав на златната доба на изработка на сабјите дамаскии.не е дамаскус. ова е дамаскус челик.
Прегледај го приврзокот 389276
Ако мислиш на преклопни ножеви, такви не правам. А имам премногу преклопни и неколку би ги продал.
Не е мој тип ножМислев ќе немаш срце да го шитнеш![]()
Netocno , originalniot damaskus e napraven od edna vrsta celik ....odamna zaboravena tehnologija . Denesnive damaskusi se druga prikaznaДамаск е град во Сирија.
Дамаскус е комбинација од минимум 2 челика, тоа е шарено сечиво, од таков челик не се. Од карбонаки челик се.
Немаат врска со Туриција во ниту еден случај.
A sto e toa * dobar noz * ?Ete zasto nema izbor na kvalitetni nozevi kaj nas. Jas pisuvam, objasnuvam, ti od prva si kaza direktno.
Dobar noz (osven Opinel i Victorinox) pod 4000 denari nema da najdes.
Kako da baras dobra kola i na kraj ke si kazes.....pa ke si kupam Yugo, ke me vozi od tocka a do tocka b.
Вака нема да испаднеш смешен и да тврдиш дека ако на нешто пишува "Boker" што и да ти кажале во продавницата....сепак се работи за ЕФТИН Кинески нож.
Искрено, ножот е многу лошо изработен и самото тоа е индикатор дека не е премиум производ, не треба никаква претрага да се направи.
Автоматски споено мислење:
И јас одам во кафани, да не се разбереме погрешно, контекстот требаше да оди накај тоа наместо да се има хоби како на пример мала колекција на ножеви (немојте скапо е ) или мала колекција часовници (не ни почнувајте....мноогу е скапо ако навлезете во материјата). Или ајде планинарење и квалитетна опрема околу тоа да се има обично парите се трошат по кафани.
Ако мислиш на преклопни ножеви, такви не правам. А имам премногу преклопни и неколку би ги продал.
Toa ne e damaskus tuku e DAMACORE , cena preku 20 evra santimetar dolzina .Sredinata e eden celik stranite se stainlles damaskus .Ludnica od kombinacija .Eden den ce si napravam noz od ova cudoне е дамаскус. ова е дамаскус челик.
Прегледај го приврзокот 389276
Toa ne e damaskus tuku e DAMACORE , cena preku 20 evra santimetar dolzina .Sredinata e eden celik stranite se stainlles damaskus .Ludnica od kombinacija .Eden den ce si napravam noz od ova cudo![]()