Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека можат да прават проблем, али барав баш бодеж, а и немам намера да го носам со мене стално :)..

Еве уште еден.
Anssi 220mm долго сечиво, алуминиум, рог од ирвас, ziricote дрво, црн вулканфибер.

Е ова е сечиво, скоро па катана ☺
BTW, рачката е мрак!

Одамна толку не сум се радувал на некој предмет. Како мало дете... :D
И ја се радувам за тебе, а богами и за Миланист :) Иначе ич не сум љубоморен... неее никако ☺☺☺

Еве еден стар германски нож што ми го поклонија и ептен ми направи кејф :)
(швајцарецот за споредба е Hiker)IMG_4946.jpg IMG_4947.jpg IMG_4949.jpg

Колекционерчишта што би рекле другари за ножевиве од aliexpress неможе да се очекува чудо нормално, но ме интересира ваша проценка на квалитетот ? Зборувам во една општост за сите ножеви од таму...

Колекционерчишта што би рекле другари за ножевиве од aliexpress неможе да се очекува чудо нормално, но ме интересира ваша проценка на квалитетот ? Зборувам во една општост за сите ножеви од таму...
Неможеш да генерализираш! Има и чкарт (копии до 10$) има среден квалитет кинески оргинали (Sanrenmu, Enlan-Bee и Ganzo), а има и врвни копии со увезен челик и титаниум од 70+ $ и повеќе.
Кажи кој вид ножеви и кој распон на цени те интересира па ќе те упатиме кон поконкретни модели...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Како ти е напишал cesma има shit fake има и многу добри копиjа кои не отстапуваат на оригиналите подобро е пред да нарачате нешто да видиш каков е продавачот и неговиот рејтинг -ето тука ако купуваш -нема да згрешите -
http://ru.aliexpress.com/store/1052562 (y)

И така ножево си тргна за Битола, последните слики пред пат:

п.с. Магносот после сликањево магично се соедини со пиперки и патлиџан и стана зимница:).

Последно уредено:
И така ножево си тргна за Битола, последните слики пред пат:

п.с. Магносот после сликањево магично се соедини со пиперки и патлиџан и стана зимница:).

Ми се чини дека ептен го погодивме дрвово, многу е јако. :)

http://www.aliexpress.com/item/High...ting-knife-camping-tools-Free/1984202038.html

Квалитетот на овие ножеви ме интересират, норамално според цената не очеквам ништо многу но дали се исплаќа за тие пари? Се двоумам измеѓу овој и тој ганзото г707, разликата во цена е дупла, па ме интересират ваше мисење..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom