Новото Косово ќе биде во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Истите тие викаат дека ти си дошол од кавказ, а ти се срамиш од твоето Азербејџанско потекло... :( Зошто ве Шок...шо ти фали таму со твоите сонародници од Дагестан :(

Ne znam koj se srami, i koj stannuva histericen...Ali treba da bides gord sto si eden od prvite MAKEDONSKI PRERODBENICI, zaedno so ANAVENO i BITUSHANEC. Svaka cast, probudivte del od makedonskiot narod, za nivnoto bleskavo anticko minato, improvizirajki na maestralen nacin evtini istoriski prikazni. Na kraj kraista mene ne moras nisto da mi dokazes. Imas grci po forumi kolku sakas, pa topi pamet so niv...Eve uste nekolku dena vi doaga kralot i kralicata od Afganistan, pa daj Boze svetot da cue za vas...

A za albancite da ne te interesira mnogu, sve e ok so nas....

Mr.M[][]N;1328425 напиша:
A za albancite da ne te interesira mnogu, sve e ok so nas....

Мене ме боли левово маде за Албанците, ама ти што ја пикаш бабурата кај што не и е местото...

си одбравте име бе...кое е ..илири албанци шкиптари дардани геги тоски арнаути....бирај...не може се

Grcite ja znaat celta na svetskiot kuvar pa zatoa pochnuvaat da se preorientiraat i se non stop naoruzani kako da se nekoja diktatura ili granichi so sovetskiot sojuz. Pochnuvaat da se vrtat kon Rusija shto kje im se zabie kako noz vo grb.

Vo podolg period celta e da se napravat drzavi (drzavichki) od po 5-6 miljoni ziteli so izednachena snaga za megjusebno da ne si vadat ochite, da nema regionalna sila koja kje go dominira reonot. SFRJ beshe sila pa rezultatot e drzavichki koi stranski ambasadori gi kontroliraat.
Ostana ushte Grcija koja go izgubi strateshkoto znachenje koe go imashe a ostana golem plachko i rchkalo. I SFRJ ja imashe vojskata i na kraj nishto od nea. Srbija proba da zgrabi ostane nekoj lider ama ete prva Crna Gora pa posle Kosovo ojde....i so Grcija isto kje bide.

Makedonija i Albanija ne se sluchajno americhki maalski deca. Ako Amerika sakashe Makedonija kj eja nemashe dosega, celta e ama druga...

Tenzii pochnuvaat da se isprakjaat kako shto beshe jugoslovenskiot problem.

Grcite totalno se koncentriraa na problemot so Makedonija a so toa kje im pati i opshtestvenoto ureduvanje pred se ekonomijata i na kraj kje sozdade tenzii.
Eden den koga drzavite vo okolinata kje se na svoi noze togash lugjeto kje se preorientiraat, kje se zajakne nacionalnoto chustvo kaj niv a toa kje ja srushi Grcija kako tvorevina od 19tiot vek.

Eden den ovaa karta kje ja odslikuva situcijata na balkanot, juzniot balkan, so sever i severozapad e zavrshen procesot.

Attachments

• Volker_und_Sprachenkarte_Balkan.jpg
    Volker_und_Sprachenkarte_Balkan.jpg
    125,6 KB · Прегледи: 85
Од каде бе шабан?!

Evo be kozle ne sum te videl veke mnogu vreme posto me skinaa so baniranjava ovje.

e sega edno e jasno vo jugoistocna evropa ima "30 milioni" Sloveni ne se sekiraj i ti si tuka a vo Istocna Evropa kako sto e rusija Ukraina Belorusija ima 250 Milioni i sega kako slovenite od balkanot otisle tamu i se storile 250 milioni i pojke a tuka ostanale 30 milioni :uvo:

Vidi be Trne ovje vasi trikovi se stari vie ste dosle od Zad Karpati isto kako i mongolcite sto dosle do Bugarija i do indija isto ko i ALeksandar Veliki sto se borel so Majmuni vo indija taka i vie i toa uste po blisku ste dosle od zad karpati.

Aj sega trn v G`z i na spienje docna e za tebe ke bides nesto drugo od Juni i navamu.

:tv:

Штурме, баш добро си мубатевме додека не дојде Шпиро шиптарот и ја уништи малата форумска сложност. А баш бев подготвен за Албанска-Македонска соработка, ама таквите ко Шпиро ме тераат да навивам за Славјанските тенкови што ги возат вашите антички комшии :toe:
Инаку ако "војската" во Чемериа ја водат луѓе како Гафур Адили среќна инвазија :tv:

албанците се тумор, рак рана, кај и да се наоѓаат.
Ко вошки кога имале луѓето на времето.
прво еден ќе фати па после многумина.
Денес за жал нема некој саглам анти-шпон шампон.
Јас затоа се шишам нуларица, се плашам од вирусот.
Не гледате колку македонци ги има направено зомби.
Имаат впечаток дека се албанци.
но нека си се расправаат со грците, што ни е гајле.
ама со канцер и најсилните тешко се справуваат.
плус грција се изрчка со сад, така да којзнае.
ајде независна чемерија.

Па грците каквото и да направат,тоа пат САД нема да можат да бомбардират Атина и Солун :toe:.
Колкото и да не сакаме да го признаеме след Турциja,Грциja имат наjмного воjска-170 000.
Па каде да се цепат от Грциja?Да изгубат стандартот на живот?Да бидат изолиране?
Много добре знаеме сите дека нема да стане тишто тамо.Това е само чешене на jaзици.

Па грците каквото и да направат,тоа пат САД нема да можат да бомбардират Атина и Солун :toe:.
Колкото и да не сакаме да го признаеме след Турциja,Грциja имат наjмного воjска-170 000.
Па каде да се цепат от Грциja?Да изгубат стандартот на живот?Да бидат изолиране?
Много добре знаеме сите дека нема да стане тишто тамо.Това е само чешене на jaзици.

Слично нешто како и со Србија,никој не се надеваше дека оние со 33 ред ќе наредат да се бомбардира Белград,ама се бомбардираше.А Грција како што може да го попуши никој нема таква карма.Се сеќавам едно време кога немаа видено банани,слично како ни Бугарите,д`фки и тоа не така одамна.Ова е Балкан и приликите се менуваат со незамислива брзина за менување на политичко економски системи.:toe:

Слично нешто како и со Србија,никој не се надеваше дека оние со 33 ред ќе наредат да се бомбардира Белград,ама се бомбардираше.А Грција како што може да го попуши никој нема таква карма.Се сеќавам едно време кога немаа видено банани,слично како ни Бугарите,д`фки и тоа не така одамна.Ова е Балкан и приликите се менуваат со незамислива брзина за менување на политичко економски системи.:toe:
Забораваш дека Србиja беше сама,па зад Грциja седи НАТО и ЕУ.Разлика балкан.Грциja беше готова да води воjна со Турциja,па да се притеснева от албанците.Това е смешно.

Забораваш дека Србиja беше сама,па зад Грциja седи НАТО и ЕУ.Разлика балкан.Грциja беше готова да води воjна со Турциja,па да се притеснева от албанците.Това е смешно.

grcija beshe spremna za so turcija da vojuva ama toa ne znachi deka kje pobedi edna drzava so 60 milioni ziteli nasproti nivnata so 9 milioni.

I srbija so 9 milioni sakashe protiv cel svet pa ne bidna nishto. ako ima 170 iljadna vojska i JNA broeshe 220 iljadi i sadam pred vojnata so kuvajt vo pochetokot na devedcesettite imashe najbrojna vojska i najjaka odbrana nauruzana so francusko, sovetsko a i americhko vnaoruzanje.

A deka se chlen na nato i eu ne znachi nishto, vo politikata ne se pochituvaat megjunarodni dogovori, chlenstva, UN itn...dosega trebashe da go imash uvideno ova.

grcija beshe spremna za so turcija da vojuva ama toa ne znachi deka kje pobedi edna drzava so 60 milioni ziteli nasproti nivnata so 9 milioni.

I srbija so 9 milioni sakashe protiv cel svet pa ne bidna nishto. ako ima 170 iljadna vojska i JNA broeshe 220 iljadi i sadam pred vojnata so kuvajt vo pochetokot na devedcesettite imashe najbrojna vojska i najjaka odbrana nauruzana so francusko, sovetsko a i americhko vnaoruzanje.

A deka se chlen na nato i eu ne znachi nishto, vo politikata ne se pochituvaat megjunarodni dogovori, chlenstva, UN itn...dosega trebashe da go imash uvideno ova.
Така е имаш право,па напат врз една држава членка на НАТО е напад врз сите.Ако има военнен конфликт во Грциja поверваj ЕУ нема да застане на страната на албанците,ни на американците.Ке пази неутралитет,па ке помага и ке брани со дипломациja на Грците.
Па забораваш дека Србиja желаеше да подчини 10 милиона души.Па во Грциja нема и 2 милионона албанци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom