Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој сака како сака нека си прави, негов избор. За мене Нова Година не е ништо посебно, славев еуфорично, видов дека не е ништо посебно и толку. Ако на некого му е тоа забавно, нека ја слави и 5 дена :). Обично седам до максимум 2 изутрина да им честитам на сите и потоа си легнувам, и така триесет и први и први ми се секогаш работни :) Само за Божиќ имам одмор од 3 дена.

Како и лани,дома со моите и богатата трпеза,ради бојкот на идиотизмот

нова година а, па некој ја продава а многумина ја купуваат тоа е моето мислење за спектаклот наречен нова година,но сепак оваа ќе биде посебна заради тоа што еден од најдобрите другари ќе ја побара девојка му за жена па затоа сега почињаат припремите :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: за големиот настан :zver: си мајстореееее

Не гледам на НГ како нешто бомбастично,wow или незнам што,ама па сепак не сум ни толку рамнодушна како постовите над мене.Едноставно НГ за мене од мала е останато како една убава традиција,да ТОЈ ден се прослави со убаво друштво,да се напие човек црвено винце во 00:00 и да се чукнат сите чашки и да си пожелаат убави работи во новата година.Мене ми праи ќеф тој ден и секогаш сум си купувала по нешто ново и нормално поклончиња за најдрагите и сум идела кај и да сме се договореле со друштвото.Инаку да,уште од сега го поставувам тоа прашање,каде за НГ,али као пропратно во муабетот,да се насмееме и така.:pipi:

нова година а, па некој ја продава а многумина ја купуваат тоа е моето мислење за спектаклот наречен нова година,но сепак оваа ќе биде посебна заради тоа што еден од најдобрите другари ќе ја побара девојка му за жена па затоа сега почињаат припремите :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: за големиот настан :zver: си мајстореееее
види го ти паметен...
прво ќе ја опијани, па ќе ја праша... нема промашај, неможе да одбие...:vozbud::vozbud::vozbud::pos:

види го ти паметен...
прво ќе ја опијани, па ќе ја праша... нема промашај, неможе да одбие...:vozbud::vozbud::vozbud::pos:
:pos2::pos2: така е батка.Не сериозно на нова година прават полни 5 години

До пред 3 години ептен се умарав за ова...Ама уште бев копиљ и онака еуфорија нешо ау, петарди :pos: ... Али сеа се се смени, ништо посебно, една вечер, ќе помине и толку...

Мене овој период од годината ми е најубав.
Со радост ја китам елката заедно со моите дома, со уште поголема радост купувам лампиони,балони,украси и што ли уште не.
Со најголема радост купувам честитки и поклони за моите најмили, посебна радост пак ми преставува кога на брат ми ќе му го дадам пакетчето :pipi:
За вечерта за Нова година не се многу замарам,не ми е важно многу кај ќе сум, многу ми е побитно со кого ќе сум.
После Нова година иде уште еден прекрасен,за мене празник,Божиќ.
Исто и Бадник,кога сеуште како мало дете се надевам дека во мене ќе се падне паричката..,не дека верувам дека после цела година ќе ме следи среќа,ама онака ми прави задоволство.
И така...:back:

според мене - само изговор за одлично помината и незаборавна вечер. Како и да е, ја обожавам оваа празнична еуфорија :icon_bigg

.. ма супер е...едноставно супер увек ја проаѓам таа вечер...ама сепак не изводим...не е нешто посебно..ама сепак не е и ништо :)
..аа рекламата...празници се ближат..ее и мене ме нервира :vozbud:

Празници се ближат......празници се ближат
Донекаде си во право за Новогодишната вечер, но не сосема,но сепак таа еуфорија најповеќе се создава поради празниците кои доаѓаат а не се става толку акцентот на таа вечер колку на божиќната вечер.,како што и самиот велиш како што е рекламата-празници се ближат. :smir::helou:

Не се замарам околу тоа кај ќе славам зошто поминаа тиа времиња на пијанчење и слично.Сум славел на најразлични начини и сватив дека не е ништо посебно,зошто видов како слави светот а ние до вчера едвај чекавме да дојде нова година,петадрите и пиротехниката одамна ги баталив итн најбитно ми е да сум расположен тој ден.

Ја ептен му се ќефам на цел период од 31 до кај 14,све ми е собрано таму и Нова Година Бадник Божиќ и роденден.На 31 ми почнуваат зимски олимписки игри во храна,без усул ждерам кртина,руска,сарми,ќифли пива,ракии.
Нова Година како ноќ конкретно нокоаш не сум ја поминал онака WOW(:)),прописно се имам начукано еднаш(уште Варикина да пропиев таа ноќ,не знам како не умрев),другите се ми биле просек и под просек.Место за славење 90% сум одредувал 31 поручек
Гардероби курци палци навикнат сум тоа време да купувам пошо и онака попусти владеат тоа време :)

Рандом Вечер. Со одпојќе алкохол и турбофолк музика. Нафин спешл. А да ќе забораев, и многу среќни маски ;)

ауууу јас ако не излезам пред НГ 2-3 дена да купам се не сум жив

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom