Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај да прашам и некој друг тука што користи дуо екстрим да ми каже дали и кај некој од вас од вчера брзината на download е намалена или е само кај мене проблемот нешто.Од рапидшер премиум не иде погоре од 870 kbps а на најаките торенти повеќе од 750 kbps не сака да дигне.

Вчера попладне/приквечер со едно спуштање на рапид премиум идеше до 500-650, ретко 700, а со 3 фајлови одеднаш од 150-250, ретко до 300 Кб/с. Варираше доста за разлика од вообичаено кога знае да симнува на 1 Мб/с и да не мрда. Но симињав во позадина па имав доста слободно време и да почекам :smir:
Можда имале проблем :toe:

И нетлоад нешто е послабо, не само вчера туку последните недела дена. Но ова со нетлоад ваљда е до нивните сервери, а не до оннет.

Вчера попладне/приквечер со едно спуштање на рапид премиум идеше до 500-650, ретко 700, а со 3 фајлови одеднаш од 150-250, ретко до 300 Кб/с. Варираше доста за разлика од вообичаено кога знае да симнува на 1 Мб/с и да не мрда. Но симињав во позадина па имав доста слободно време и да почекам :smir:
Можда имале проблем :toe:

И нетлоад нешто е послабо, не само вчера туку последните недела дена. Но ова со нетлоад ваљда е до нивните сервери, а не до оннет.

Аха значи и кај тебе го има овој проблем со намалување на брзината.И кај еден другар вчера од мое маало тука (Чаир) го прашав и он се пожали дека брзината на download е намалена.Не дека се брзам и јас кога симињам нешто друже ама чудно ми падна од рапидшер премиум вадев до завчера 1.2мб/с и не мрдаше а сега повеќе од 860 кбпс не сака да иде.Сепак не се малце 400кбпс минус.Ај се надам дека проблемот ке го решат набрзо.

Да, сепак осетно беше намалувањето, налик на симнување од free акаунт, со повеќе фајлови истовремено. Ваљда денес ќе е подобро, ќе видиме. Не знам некој друг дали ова вчера го има приметено.

Аха значи и кај тебе го има овој проблем со намалување на брзината.И кај еден другар вчера од мое маало тука (Чаир) го прашав и он се пожали дека брзината на download е намалена.Не дека се брзам и јас кога симињам нешто друже ама чудно ми падна од рапидшер премиум вадев до завчера 1.2мб/с и не мрдаше а сега повеќе од 860 кбпс не сака да иде.Сепак не се малце 400кбпс минус.Ај се надам дека проблемот ке го решат набрзо.

Јас сум во комшии во север таков проблем кај мене нема ете сега баш од замунда симнувам филм и си оди бес никаков проблем 1200-1300 кб/с вчера само приметив дека околу 10 11 неможев да се конектирам но тоа кратко траеше некои 15 минути а ете денес нема никаков проблем

проклетиот ОН нет

е сега во кратко и јас да ја раскажам мојата 2 годишна сага со он нет.
во почеток кога го потпишав договорот за кој требаше во 10 дена да ми наместат интернет јас ги чекав 1 месец и 10 дена.втора работа која ја направија е местењето на антената за WADSL.типовите нашле некоја саксија со цемент и шипка зациментирана и таму ја закачија антената, и секое поголемо ветре антената паѓаше заедно со саксијата. од почеток не знаев шо е работата и нон стоп на поддршка барав екипа и нормално не ја добив.така фино лепо ѓи засукав ракавите и оп на кровот.и секое ветре се наоѓав на кровот местејќи ја антената.by the way во зима кога врни снег и фрчи ветар е „многу романтично на кровот“. и така јас две години угоре удолу и молејќи се да дојди денот кога ќе заврши договорот за да си ги скратам маките.меѓутоа марфиевиот закон пак стапува во сила. имено како шо пиши во договорот треба 1 месец порано да пријавиме дека прекинуваме со него.и така јас уредно си пријавив и добив одговор дека ќе ми се јават за неколку дена.по 10 дена јас пак одам во салонот и пак истиот одговор. и така неколку пати додека не истече договорот.и реков сега тие нека ме барат јас не се занимавам повеќе.арно ама по 1 и пол реков ај пак да видам шо е работата.и одам во салонот со приговорот шо го имав потпишано и ми вика типот„ова ливче нема врска,требаше да потпишиш анекс за прекин на договор, сега автоматски ти е продолжен договорот“ WTF дали него да го ликвидирам или да тргнам во голем поход и сите да ги убијам во одмзада.е ај типот некако се сожале или уплаше од мојот лудачки поглед па рече ќе запишам и ќе ви се јават.и пак во исчекување уште 2 недели да се јават и на крајот викат да дојдите да го прекиниме договорот. еее супер си викам,арно ама таа ми вика„ треба само да си платите се досега“. ај викам да платам се до крајот на договорот ама и тоа после не е по моја вина.и тука расправија до небеси и одам во салонот да раскинам конечно и викам ќе платам се само да се ослободам од вас,само ако можи на уште една рата.нееее ми вика типката,мора се наеднаш или ќе продолжат сметките. и така јас ги проколнувам сите менаџери педери и сите гнаси од тоа ОН нет, и да ги доживеат истите маки и јас шо ги јадов.
знам дека бев досаден ама барем ако еден чоек ме послуша и се одврати од намерата да си има работа со тие гнасите ќе бидам среќен.
п.с. ако чита некој од тие гнасите од ОН нет кој ве еба ви ја искршив антената и ако ви стиска, ела земете ја.

е сега во кратко и јас да ја раскажам мојата 2 годишна сага со он нет.
во почеток кога го потпишав договорот за кој требаше во 10 дена да ми наместат интернет јас ги чекав 1 месец и 10 дена.втора работа која ја направија е местењето на антената за WADSL.типовите нашле некоја саксија со цемент и шипка зациментирана и таму ја закачија антената, и секое поголемо ветре антената паѓаше заедно со саксијата. од почеток не знаев шо е работата и нон стоп на поддршка барав екипа и нормално не ја добив.така фино лепо ѓи засукав ракавите и оп на кровот.и секое ветре се наоѓав на кровот местејќи ја антената.by the way во зима кога врни снег и фрчи ветар е „многу романтично на кровот“. и така јас две години угоре удолу и молејќи се да дојди денот кога ќе заврши договорот за да си ги скратам маките.меѓутоа марфиевиот закон пак стапува во сила. имено како шо пиши во договорот треба 1 месец порано да пријавиме дека прекинуваме со него.и така јас уредно си пријавив и добив одговор дека ќе ми се јават за неколку дена.по 10 дена јас пак одам во салонот и пак истиот одговор. и така неколку пати додека не истече договорот.и реков сега тие нека ме барат јас не се занимавам повеќе.арно ама по 1 и пол реков ај пак да видам шо е работата.и одам во салонот со приговорот шо го имав потпишано и ми вика типот„ова ливче нема врска,требаше да потпишиш анекс за прекин на договор, сега автоматски ти е продолжен договорот“ WTF дали него да го ликвидирам или да тргнам во голем поход и сите да ги убијам во одмзада.е ај типот некако се сожале или уплаше од мојот лудачки поглед па рече ќе запишам и ќе ви се јават.и пак во исчекување уште 2 недели да се јават и на крајот викат да дојдите да го прекиниме договорот. еее супер си викам,арно ама таа ми вика„ треба само да си платите се досега“. ај викам да платам се до крајот на договорот ама и тоа после не е по моја вина.и тука расправија до небеси и одам во салонот да раскинам конечно и викам ќе платам се само да се ослободам од вас,само ако можи на уште една рата.нееее ми вика типката,мора се наеднаш или ќе продолжат сметките. и така јас ги проколнувам сите менаџери педери и сите гнаси од тоа ОН нет, и да ги доживеат истите маки и јас шо ги јадов.
знам дека бев досаден ама барем ако еден чоек ме послуша и се одврати од намерата да си има работа со тие гнасите ќе бидам среќен.
п.с. ако чита некој од тие гнасите од ОН нет кој ве еба ви ја искршив антената и ако ви стиска, ела земете ја.

ti decko si izglea napaten od majka ti i tatko ti pa sea se isturas na on.net:))) eve ja 1 nedela sum veke na duo extreme i po sreken ne sum bil u zivotov:))

не бе брат.мама и тато се супер.буквално ти кажвам шо доживеав без ниедно преувеличување.

ti decko si izglea napaten od majka ti i tatko ti pa sea se isturas na on.net:))) eve ja 1 nedela sum veke na duo extreme i po sreken ne sum bil u zivotov:))
Ок си е пакетот сега-овој екстримот, ништо не му фали. И мене ми врши ептен работа. А за ситни падови,.. па и мерцедес да беше одвреме навреме ќе му требаше одмор :wink:. Досега плаќав 2500-3000 за нет и телефон, сега се ми е во 1800 денари, а даунлоад бесконечен. Добро е, а за wadsl-от што го спомена претходниот член, не знам. Одамна беше :smir:

Инаку ragnaD_Dark сите сме имале доста маки со техничка :toe: (не знам како е кабелски и телеком) во оннет, но тоа е кај нас така функционира и мораме, сакале нејќеле или да се помириме (да им досаѓаме често) или да се преселиме кај друг провајдер. Ја сепак се одлучив за првото затоа што, читајќи ги темите за другите провајдери сфатив дека не се многу поарни ниту тие.
Во однос на договорите, агенцијата за електронски комуникации се има произнесено дека кај сите провајдери се воглавно еднострани и штетни на сметка на корисниците, но досега ништо не гледам да е преземено тоа да се исправи.

да ти кажам у пичку матер да оди се.кај со нив се ебавав толку време сега потпишав со кејблтел за 8мб врска. освен орвите дена сега одвај 512 кб крева. да си ебам среќата со интернетот. не можам една партија да изиграм на било шо. то е таква ни е земјата,банана држава!

Секако дека те сфаќам па и гневот твој, па и ја сум бил во слична ситуација и сум немал кај да се обратам, едноставно не постои заштита на корисникот, консументот, купувачот. Неправда е во сите сегменти на општеството, па и во овој. И нормално е да ги тераш у мичку патер (и ја ги терав во изминатите постови за јануари), сепак пари, време па и нерви се во прашање. Дури ветија дека ќе намалат сметка ради што немав конекција, но тоа досега не е направено-сметката ми е иста.
Се надевам дека у скоро време ќе ти се опрај конекцијата, ферски.
Поздрав.

Бидејки не сум бил на ОнНет,не знам. Сум бил на Телекабел и сега сум на комфорт адсл. До сега не ми паднал интернетот,освен 2-3 пати на телекабел во неколку месеци. Комфортот го имам од ноември досега не паднал ниеднаш.

не се нервирај човек...јас веќе три-четири години...престанав да бројам веќе користам нет од 128кбпс(рачунај 10-15КБпс) за никаде е...го плаќам 550(?!) денари што е прескапо за таа брзина ама стариов нешто се занесува и не сака да ми земи побрз нет...а баш му викав за дуо екстрим...баш е добра понудата спрема цената...и појма немам како го земаат нетот од мтнет и како успеваат подобра услуга од нив да праат...сега во последно време нешто ми вика татко ми за call&surf ама тука сепак има ограничување иако кажува дека нема..

не се нервирај човек...јас веќе три-четири години...престанав да бројам веќе користам нет од 128кбпс(рачунај 10-15КБпс) за никаде е...го плаќам 550(?!) денари што е прескапо за таа брзина ама стариов нешто се занесува и не сака да ми земи побрз нет...а баш му викав за дуо екстрим...баш е добра понудата спрема цената...и појма немам како го земаат нетот од мтнет и како успеваат подобра услуга од нив да праат...сега во последно време нешто ми вика татко ми за call&surf ама тука сепак има ограничување иако кажува дека нема..

Па токму тоа успеваат бидејки не зимаат од телеком туку дирекно се врзани со телеком Словенија сепак Он нет е купена од телеком Словенија Нема да згрешиш ако го натераш стариот твој да земеш дуо ехтрем само треба да му објасниш што се добива во претплатат од 1800 денари имаш 300 минути (5 Часа) бесплатни кон сите броеви на телеком не само во Скопје туку и Битола како пример ја зедов бидејки сите градови во Македонија Он нет ги тарифира како локален сообракај а кон броевите на Он нет ти е бесплатно тоа е за стариве најбитно .За нас 10 мб/с и неограничен интернет нема ништо скриено во договорот со мал фонд напишано што никој не може да го прочита

momci site sto imaat duo extreme.....kolku vi e ping na belgrad na speedtest moze 2-3ca screenshot da pustat da vidime da sporedime kaj mene e non stop nad 105 do 114 i si vadi nekogas 10mpbs brzina nekogas 4-5-6 nema veze ova a stalno si siminja so 1.2kbps, cudno mi e nekako golem mi e pingot i na drugite serveri

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom