Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеби не баш до ОнНет! Во последно време многу корисници се префрлаат на новите пакети на ОнНет, така да можеби Телеком може да ги кочи работите. Еднаш имам раскинувано договор со Телеком и верувајте ми дека чекав точно 30 дена. Претпоставувам дека затоа и ОнНет истото го кажуваат. Според мене нема резон ОнНет да се криви затоа што целата работа што треба да ја направат е чисто административна - Да го раскинат корисничкиот договор со Телеком.

Можеби не баш до ОнНет! Во последно време многу корисници се префрлаат на новите пакети на ОнНет, така да можеби Телеком може да ги кочи работите. Еднаш имам раскинувано договор со Телеком и верувајте ми дека чекав точно 30 дена. Претпоставувам дека затоа и ОнНет истото го кажуваат. Според мене нема резон ОнНет да се криви затоа што целата работа што треба да ја направат е чисто административна - Да го раскинат корисничкиот договор со Телеком.

Друже на нас корисниците тоа воопшто не треба да не интересира како двете компании стојат меѓусебе.Нормално дека се конкуренција и не викам дека не прават проблеми.Крај на краева јас сум Он Нет корисник што ме боли за Телеком.Али кај се тука Он Нет да реагираат малце поконкретно за нас нивни корисници.Они сами тука го кршат договорот.Пази ти вика за 30 работни дена дека треба да имаш интернет веќе дома а кај се они?Најмалце 4 души само од форум чекаат по 30 работни дена па никој од нив досега не се пофали дека му се јавиле или му активирале интернет.Не ме интересира мене колку Телеком ги дупи ама чим си ставил во договорот дека за 30 раб дена треба да дадеш нет на корисник значи свесни биле дека за толку време се ке биде средено со Телеком.И нели се тоа иде автоматизирано ако е тоа така што бара таа на инфо да ми кажува ке ве ставиме во приоритетна листа.Не се ни организирани роковите ги кршат како сакаат а ние ке чекаме како будали.

Комплетно се сложувам со тебе, а особено во делот со техничката поддршка. Ама ако можам малкуцка да ти го поттикнам оптимизмот, пакетот (барем сега - за сега), е ТОП! За 10мбит-а многу ретко, ама не е под 6. Торенти минимум 250 - максимум 830 кбпс. Директно спуштање 700-890.

Комплетно се сложувам со тебе, а особено во делот со техничката поддршка. Ама ако можам малкуцка да ти го поттикнам оптимизмот, пакетот (барем сега - за сега), е ТОП! За 10мбит-а многу ретко, ама не е под 6. Торенти минимум 250 - максимум 830 кбпс. Директно спуштање 700-890.

Колку чекаше ти за Дуото друже?Поточно кажано кога го направи договорот?

Веруј ми друже исти случај сум како тебе.И јас имам уште 4 месеци WADSL.Али навистина ја претераа.Сега само што зборев со тие од инфо.Да им е..м компанијата неспособна и викам на таа жената на линија викам што треба човек да направи за да добие дуо екстрим.Викав вие претеравте бе мајку му стара.30 работни дена и никаде ве нема.Рековте дека до крај на месецот се ке се среди.Зошто лажете.И нормално почна да се правда дечко нова услуга е ова тоа.Викам што ме интересира тоа на мене дали е нова или стара сте ми рекле за 30 дена ке имам нет каде е интернетот.Вика дечко можам да ве ставам на приоритетна листа на корисници па да ви одговорат.Е тука ми пукна филмот.Да чекам 40 дена и за тоа време само да ме стават на приоритетна листа како не ви е срам бе.Викам и сега може да си чекам недела две уште еден месец и на вас да не ви текне да се јавите.Вика дечко не знам.Чим ти не знаеш бе кој треба да знае татко ми ли.Неспособна фирма ебате за 40 дена да не можат интернет да ти инсталираат господ да чува.Убаво ми пиша една форумџика кога го направив договорот ке си чекаш убаво 2 месеца.Али ај викам голема озбилна фирма ке се држат до договорот.Али ништо.Тотално разочаран :toe:

Се знае тоа додека не се пушти ИПТВ нема масовно да стават дуо кај луѓето, ова се само лажги да ве навлечат да бидете кај нив. Дуо имаат само тест корисници во моментов кои или се вработени во офф нет или пак ептен пријатели нивни како јанко, Т-хоме ќе пушти ИПТВ кон крајот на годинита или почеток јануар, истото ќе го направи и офф нет, што значи лажги со опашки, каде си noob сега да кажеш 25работни дена ете ти 4 души или повеќе чекаат 30+ работни дена. да се дешава ова у америка има пријави за на суд да летаат ко лудо. А тамам сакав на дуо да идам но ко што гледам јок, све додека не видам нормални корисници што имаат тоест форумџии, а не некој од офф нет што прави аккоунтс само да постира тука, со 1-4 поста.

Уште еден (во политика и вести ги викаа партиски војници незнам како во темава да ги наречам)...
Е сеа можно ли е ако раскинам со договорот од дуото да се раскине и со wadsl от ,сега и двете се различни договори,но чим стапи во сила вториот треба нели првиот се брише а вториот стапува од негово потпишување а не од коа ќе ти инсталираат нет,и сега дека не е почитуван да се раскине а и првиот да не е во сила,има некој правник што ги познава работите.
..има 4-5 души од форумов што им пројде времето,+ толку и знам лично што уште чекаат а не им се ни јавуваат да ги известат ни ништо,значи сеа па и треба да им се јавуваме да ги молиме ли да стаат,тотално разочаран,
А да се организираме и некако да ги обрукаме во некој весник нешто??

Уште еден (во политика и вести ги викаа партиски војници незнам како во темава да ги наречам)...
Е сеа можно ли е ако раскинам со договорот од дуото да се раскине и со wadsl от ,сега и двете се различни договори,но чим стапи во сила вториот треба нели првиот се брише а вториот стапува од негово потпишување а не од коа ќе ти инсталираат нет,и сега дека не е почитуван да се раскине а и првиот да не е во сила,има некој правник што ги познава работите.
..има 4-5 души од форумов што им пројде времето,+ толку и знам лично што уште чекаат а не им се ни јавуваат да ги известат ни ништо,значи сеа па и треба да им се јавуваме да ги молиме ли да стаат,тотално разочаран,
А да се организираме и некако да ги обрукаме во некој весник нешто??

Aaaa да беше така одма ке го раскинев али не друже не може да се раскине за жал WADSL тукутака.Си ебале мајката они паметни се.Гледаш додека чекаме и како што гледам ке дочекаме на нас пуштен ни е WADSL.Чим користиме интернет значи договорот сеуште важи.WADSL ке се укине тој ден кога ке ти активираат дуо екстрим.Нема бе го читам договорот за дуото како апсолвент правник сите точки ги анализирам една по една.Едино нешто што може да се направи е да се раскине договорот со дуо после поминати 30 работни дена и никому ништа.Ке си се вратиме на WADSL.Ни не можеш да бараш некоја си оштета како корисник за прекршување на договорот ни ништо.Како корисници само може да го откажеме договорот.Ништо повеќе.А тоа што викаш групно да се организираме.Добра идеја е само треба повеќе корисници како нас да се најдат.

Чекав околу 20-25 дена, Договорот го склучив во Август-Септември се приклучив. Бидејќи за Септември имав платено WADSL, ми одбија од сметката и добив фактура од 1.400,00 денари, а тука и Телеком има корекција, односно на сметката за Септември немаше претплата-само телефонски разговори.
Јас лично со ОнНет немам никакви проблеми, а корисник сум веќе 4 години.
@shura
Јас немам никаков проблем со било кој друг Интернет провајдер, ОнНет е мојот избор. Мислам дека претходно некој на темава побара да се напише нешто за пакетот на ОнНет - така да олабави се од политика и вести.
Договорот за WADSL го раскинуваш во истиот момент кога го склучуваш ДУО. Ова би требало да е повеќе од јасно и логично, а за условите за раскинување - мислам дека и тоа е јасно како ден, независно со кого и да се склучи договор за услуги (правата како корисници ни се големи - ама многу тешко дека проаѓаат).

Чекав околу 20-25 дена, Договорот го склучив во Август-Септември се приклучив. Бидејќи за Септември имав платено WADSL, ми одбија од сметката и добив фактура од 1.400,00 денари, а тука и Телеком има корекција, односно на сметката за Септември немаше претплата-само телефонски разговори.
@shura
Јас немам никаков проблем со било кој друг Интернет провајдер, ОнНет е мојот избор. Мислам дека претходно некој на темава побара да се напише нешто за пакетот на ОнНет - така да олабави се од политика и вести.
Договорот за WADSL го раскинуваш во истиот момент кога го склучуваш ДУО. Ова би требало да е повеќе од јасно и логично, а за условите за раскинување - мислам дека и тоа е јасно како ден, независно со кого и да се склучи договор за услуги (правата како корисници ни се големи - ама многу тешко дека проаѓаат).

Блазе си ти си чекал само 25 дена.Уште да ми кажеш дека си вработен во Он Нет е тогаш ја усра работата.Ни јас немам никакви проблеми со ОнНет али принципијален сум и сакам да го добијам тоа што сум го побарал во определеното време за определена сума.
А за ова што си пишал за раскинувањето на договорот.Не се раскинува WADSL во тој момент кога потпишавме за Дуото.Како што гледаш ние додека чекаме Дуо сеуште си имаме WADSL.Значи договорот не е прекинат.Голема разлика.

@shura

побратиме немам лично ништо против тебе,но нели е чудно што сите велат дека имаат дуото имаат се најтазе членови и noob кој е тамо вработен

Не се грижи не работам во ОнНет! :nenene: Извини, моја грешка - со почеток на користење на новиот договор ти прекинува стариот. Значи вака - од моментот кога го потпишуваш + време на чекање до воспоставување на конекција - со важност од 12 месеци.
Незнам дали имам среќа, па немам проблеми? Иако многу луѓе се жалат од ОнНет, особено (незнам дали е коинциденција), во Аеродром и Ново Лисиче. Јас сум во Центар и немам слушнато дека некој се пожалил во мојата поширока околина.
Ама ако имаш било каков проблем, господ нека ти е напомош со нивната техничка поддршка.
Ова морам да го кажам: Уште пред да ја подигнам опремата за ДУО (100% бев сигурен дека кабелот за поврзување со модемот е многу краток - мене ми требаа мин. 4 метри), се јавив да прашам дали кабелот е обичен или кросовер, за да си купам нов, можеби прашањето ми беше малку глупаво, ама нема врска - Одговорот следи: Секакво чепкање во модемот е на ваш трошок. Ако го расипете со користење на ваша опрема, ние не сносиме никаква одоговорност???????? WTF!!!!!!!

побратиме немам лично ништо против тебе,но нели е чудно што сите велат дека имаат дуото имаат се најтазе членови и noob кој е тамо вработен

Не дека имаш нешто против мене, туку немора некој да биде маркиран само од причина што нема никаков проблем со одреден оператор. Значи истото можев да го кажувам за било кој друг оператор.
Не те сватив лично , само сакам отворен разговор без предрасуди и осуди!

Веруј ми друже исти случај сум како тебе.И јас имам уште 4 месеци WADSL.Али навистина ја претераа.Сега само што зборев со тие од инфо.Да им е..м компанијата неспособна и викам на таа жената на линија викам што треба човек да направи за да добие дуо екстрим.Викав вие претеравте бе мајку му стара.30 работни дена и никаде ве нема.Рековте дека до крај на месецот се ке се среди.Зошто лажете.И нормално почна да се правда дечко нова услуга е ова тоа.Викам што ме интересира тоа на мене дали е нова или стара сте ми рекле за 30 дена ке имам нет каде е интернетот.Вика дечко можам да ве ставам на приоритетна листа на корисници па да ви одговорат.Е тука ми пукна филмот.Да чекам 40 дена и за тоа време само да ме стават на приоритетна листа како не ви е срам бе.Викам и сега може да си чекам недела две уште еден месец и на вас да не ви текне да се јавите.Вика дечко не знам.Чим ти не знаеш бе кој треба да знае татко ми ли.Неспособна фирма ебате за 40 дена да не можат интернет да ти инсталираат господ да чува.Убаво ми пиша една форумџика кога го направив договорот ке си чекаш убаво 2 месеца.Али ај викам голема озбилна фирма ке се држат до договорот.Али ништо.Тотално разочаран :toe:

pa i na T-home e slicno...eden drugar sto ima T-home telefon, stavi internet Call and Surf od T-home i cekase duri 25dena bez promena na operator taka da>...........

чекал 25 дена а што е со форумџииве тука што чекаат 30+ дена ?

има решение и за ова.раскинуваш договор и крај.кукањето по форум нема да ти го реши проблемот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom