Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
има решение и за ова.раскинуваш договор и крај.кукањето по форум нема да ти го реши проблемот.

Браво какво совршено решение, сам го смисли или ти помогнаа другарчињата од Но Нет....

Да ве прашам,

Дали се исплати и дали е океј интернетов на он.нет ? Ми истекува договорот со адсл-от па се двоумам што да правам. Некој предлог ?

Да ве прашам,

Дали се исплати и дали е океј интернетов на он.нет ? Ми истекува договорот со адсл-от па се двоумам што да правам. Некој предлог ?

Изборот треба да биде твој ,најдобро е сам да прошеташ,разгледаш и видиш што понуди можат да ти обезбедат нашиве мили провајдери.

Секое искуство се наплаќа а јас моето нема да го продавам затоа што форумот може да ме банира ,затоа ќе си ќутам.

Поздрав...................:nesum:

И кај мене исто.Навистина претеруваат со нивната несериозност.Од 24 септември имам направено договор уште ни модем не викнале да си подигнеме.Идам минатата недела во салонот ми викаат дечко до петок ке ти се јават никаде ги немаше.Сега во понеделникот бев пак ми викаат дечко до крај на месецот т.е денес гарант ке ти се јават.Чисто сумњам дека телефонот денес ке ми заѕвони од кај нив.Што прават како прават господ знае али навистина претеруваат со несериозноста.Мислам самите они го кршат договорот дека за 30 работни дена ке имаш дуо екстрим дома.Деновите поминаа нив никаде ги нема.Нема многу опции или ке си чекаме кога ке им текне да ни се јават или да се оди да се раскине договорот.Срамота :nenene:

јас потпишав околу 23-24 септември ама ако рачунате убаво пишува 30 работни дена а тоа е .....значи еден месец има 4 недели по 5 работни дена тоа е 20 дена.е сеа и од другата недела 2 недели по 5 дена е точно 30 дена.значи за месец и нешо треба да ви се јават за ДУО ЕКТРИМ.стрпете се па ке видиме што нет е и каков е инаќе и ја чекам.....имаат фора кај мене уше 2-3 дена...ако не се јават ке почнам да досагам.:helou:

To be brat, da dosagas samo! Jas koga stvav WADSL na vremeto isto me zaebavaa so vremeto, i im dosagav taka pocesto i im se zakaniv deka ke go raskinam dogovorot, i sledniot den dojdoa deckite i mi stvaija. Taka funkcionira se kaj nas.

Се знае тоа додека не се пушти ИПТВ нема масовно да стават дуо кај луѓето, ова се само лажги да ве навлечат да бидете кај нив. Дуо имаат само тест корисници во моментов кои или се вработени во офф нет или пак ептен пријатели нивни како јанко, Т-хоме ќе пушти ИПТВ кон крајот на годинита или почеток јануар, истото ќе го направи и офф нет, што значи лажги со опашки, каде си noob сега да кажеш 25работни дена ете ти 4 души или повеќе чекаат 30+ работни дена. да се дешава ова у америка има пријави за на суд да летаат ко лудо. А тамам сакав на дуо да идам но ко што гледам јок, све додека не видам нормални корисници што имаат тоест форумџии, а не некој од офф нет што прави аккоунтс само да постира тука, со 1-4 поста.

Јас чекав да речеме 25-6 дена, ама има разлика јас не си го задржав бројот туку си земав нов. Телеком ги задржава корисниците кој сакаат да си го задржат стариот број тоа е проблемот. Како што дознав почнато е со разврзувањето и сите кој чекале ќе бидат брзо разврзани!

Да ве прашам,

Во однос на WADSL ептен се исплати, ама ако не си трошел многу на фиксен - Ептен, инаку треба да си пресметаш убаво!

Може ли ова да се земе на линија исклучена од телеком? Значи бројот ми е исклучен во телеком ама кабелот до дома ми стои. Или пак дали можам да земам некој пакет од МтНЕТ без да плаќам претплата за телефон? Моментално имам WADSL aма сакам да го сменам.

Може ли ова да се земе на линија исклучена од телеком? Значи бројот ми е исклучен во телеком ама кабелот до дома ми стои. Или пак дали можам да земам некој пакет од МтНЕТ без да плаќам претплата за телефон? Моментално имам WADSL aма сакам да го сменам.

da moze, ali za prebacuenje na brojot od centralata na t-home kon ontel mora da se plateni site zaostanati smetki kon t-home.

Може некој да ми каже како му иде download на duo extremов
ме интересира за download од следниве сервери некој: rapidshare или netload.
Да споредам со мојот download као би знал дали рутеров ми е заебан последниве недела дена,, или он нет ме еб...

Може некој да ми каже како му иде download на duo extremов
ме интересира за download од следниве сервери некој: rapidshare или netload.
Да споредам со мојот download као би знал дали рутеров ми е заебан последниве недела дена,, или он нет ме еб...
Дај фајлови ќе ги пуштам од кај мене па ќе ти кажам. прати на Приватна порака.

фала богу земав тоа опремата,арно ама каблите не се кратки прекратки се ццц,ај да земам утре кабли па ќе ви кажам како е нетот

фала богу земав тоа опремата,арно ама каблите не се кратки прекратки се ццц,ај да земам утре кабли па ќе ви кажам како е нетот
само да се исправам и да дополнам,
т.е.татко ми отишол во салонот за да праша до каде се,и му ја дале опремата,ама сеа и коа ќе ја инсталирам пак ќе треба да чекам да ми се јават за да ја пуштат линијата а кога ќе се јават????незнам??

само да се исправам и да дополнам,
т.е.татко ми отишол во салонот за да праша до каде се,и му ја дале опремата,ама сеа и коа ќе ја инсталирам пак ќе треба да чекам да ми се јават за да ја пуштат линијата а кога ќе се јават????незнам??

Би требало во рок од една недела од подигање на опремата, јас барем толку чекав.

CheechAndChong еве ти Print Screen. Од рапид шер не сум задоволен од брзината која ја добив, од другиов сајт мислам дека толку и ми е дозволено. Но сепак погледнија третата слика нај веќе ми се допадна :)

Attachments

• netload.JPG
    netload.JPG
    129 KB · Прегледи: 48
  • rapidshare.JPG
    rapidshare.JPG
    106,8 KB · Прегледи: 49
  • ubuntu.JPG
    ubuntu.JPG
    145,3 KB · Прегледи: 54
Статус
Затворена за нови мислења.