Новите казни кои ги подготвува МВР ќе ги наплаќа Управата за јавни приходи

• Креатор на темата Креатор на темата maxer
  • Време на започнување Време на започнување
Јас со нешто се сложувам со нешто не.
Казна за точак под 10 год апсурд.
Казна за кал апсурд.
Казна за возење пијан и над 50кмх над дозволеното не 500 еур туку илјада и доживотно земање на возачка. Како што можам јас кога возам ни милилитар алкохол да пујам може секој нека си земе такси. Еден пред две години ме закачи со 100ка од позади во град два месеци трауми имав.
Ме имаат казнето во германија 25 еур за неносење појас и тоа бев на совозачко седиште. Се сложувам но нека биде 10 еур казната. Од прилика нека ги намалат износите за мали прекршоци и нека опоменуваат повеќе.

Само прво треба да те фати на точак :свиркам:

пак нека бараат оние НаТочак, глеј што проблем направија :icon_lol:

е ај бе сеа батиња, одете со точаци на работа и факс да ве видам :D

Ќе има ундеркавер полицаец што ќе им ги вади звончињата па за враќање од факс ќе ги сочекуваат. :свиркам:

Каков точак, ќе си одиме со трамвајот што ќе го направат.

Каков точак, ќе си одиме со трамвајот што ќе го направат.
За инвалидски колички ќе има олеснување, ама па на нив ќе им рипне цената.
И онака сме инвалиди што дозволуваме вакви закони да се протнуваат.... така да ќе биде само дупка во законот. :cool:

За инвалидски колички ќе има олеснување, ама па на нив ќе им рипне цената.
И онака сме инвалиди што дозволуваме вакви закони да се протнуваат.... така да ќе биде само дупка во законот. :cool:

Дозволуваме? :)
Ко да не прашал некој или пак ни дозволил некој да си кажеме што мислиме :D

Дозволуваме? :)
Ко да не прашал некој или пак ни дозволил некој да си кажеме што мислиме :D
Ќутлив народ сме, да е некое друго место ќе го блокираат 24/7 сообраќајот за вакво ситно казниче, не па за друго.

Порано милицаите ако те фатат да си го возел точакот по еднонасочна улица или друг прекршок ти ги истишувале гумите.

Порано милицаите ако те фатат да си го возел точакот по еднонасочна улица или друг прекршок ти ги истишувале гумите.
Ах поготово во трговски ако милицаец те начекаше, ти ги вадеше зиваните и после до дома со бутање...

Како прво, сеа у Скопје да возиш точак или да трчаш, или било што да правиш аеробно, е скоро рамно на самоубиство.
Али битно, да не го закачаме Минчо, пошто тој толку дарежливо финансира.

И во случај ако имаш тежок квар на точкот морат на рамо да имаш друг резервен со си кука, за расипаниот така да не ти стојт на пато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom