Новиот SEAT Leon: каде дизајнот се среќава со технологијата

• Креатор на темата Креатор на темата Torte Mobile
  • Време на започнување Време на започнување
Стариот е поубав.
Стариот, ама оној од 2000-2004та. Инаку, ова е одличен дизајн. Втората генерација претеруваше во обид да се форсира “спортски“ изглед; премногу насила, нападно, би рекол на граница на кич. Од друга страна, првиот Леон “покажуваше мускули“, но доволно суптилно и елегантно, и сеуште претставува еден од моите омилени дизајни. Третава генерација - иако послаба од првата - според мене претставува извонредно успешен претставник на модерниот правец во дизајнот на автомобилите и е во овој момент веројатно најдобро дизајнираниот автомобил во класата. Кога би имал можност, дефинитивно би го купил, само на основа на изгледот.

seat12.jpg

Ова е леон... уште во купра изведба, нема подобар модел. Барем според мене. Онај со рачките скриени е ОК, новиот е тапа... ептен тапа.

Предницата премногу личи на ова:
Audi_A1_1.6_TDI_Ambition_Misanorot.JPG

на вас?

Леле колку тежок просек го направиле за разлика од другите 2 генерации.Нема агресивност во него,ја нема спортската линија..го нема оноа Who owns who?

Не да не го бива, го посрале. Башка оваа верзија на рендериве е спортсата што треба да биде "најубава". Што остана за поевтините верзии, мизерија... Баш леон важеше за фенси количе, сега Сеат се спушти на ниво на Шкода и остала багра

И од надвор и од внатре ЕПТЕН потсеќа на АУДИ моделите од 2011

Незнам зашто али колава ич не ми прави мерак

Шминкана Сеат Ибица со некое појако моторче.Тапа,претходните 2 им беа:drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom