Новиот Моден Тренд Гангуро

• Креатор на темата Креатор на темата AnaUnique
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 јули 2009
Мислења
23
Поени од реакции
1
Јапонскиот моден тренд Гангуро (во превод "црно лице") .. Тој веќе стигна до западните земји, можеби ќе дојде и кај нас
Според мене ова е претерување .. Кажете ваше мислење :smir:
Еве и неколку слики :

ganguro_01.jpg

ganguro_08.jpg

ganguro_09.jpg

ganguro_23.jpg

ganguro_18.jpg

ganguro_15.jpg

Ај малку поопширно за ова,оти првпат слушам за вакво нешто:smir:

T.e. proizlezeno od scene stilot sho e proizlezen od emo stilot sho e meshavina na punk i gothic itn...nishto originalno...

Гангуро - дел од современата јапонска култура

Гангуро е јапонски моден тренд кој започнал во почетокот на 90-тите а кулминирал во 2000 година. Во буквален превод, зборот гангуро значи црно лице. Девојките имале темен тен, па оттука доаѓа и името. Главни карактеристики на оваа мода се избелената коса, темните ајлајнери, светли сенки за очи, лажни трепки, чевли на платформа, облека во јаки бои и многу ѓердани обетки и нараквици. Овој стил потекнува и е најмногу застапен во токиските квартови Шибуја и Икебукуро. Јаманба и Манба се два подвида на гангуро модата, а се присутни и денес. Се разликуваат само по тоа што Јаманба девојките косата ја бојат во повеќе јаки бои, додека Манба девојките имаат темен тен, не носат налепници по лицето и носат екстензии. И едните и другите го користат хибискусот како симбол кој често го употребуваат во облекувањето.
Гангуро припаѓа на поширокиот стил на облекување кој се нарекува Харајуку и кој своето име го добил по трамвајската станица околу која се наоѓаат мноштво бутици. Иако тоа шаренило од бои е незамисливо за повеќето култури, во Јапонија е дел од нивната современа култура и е мошне популарно.

Извор: Вечер

мн глуп моден тренд...chineese...stupindness happens...абе овие се луѓе без работа што никој не ги ферма и сега за да го повлечат вниманието на луѓето се прават поразлични од другите :XD:

Ха! Старомодни сте бе! Кај нас веќе пристигна трендот.
Ама не го викаме Гангуро туку Струмички Карневаааааааааалллллллл......

Ќе профитираат грдите девојки, пошо ќе ставаат креони, сенки, моливи во тонски количини, и нема да им се глеа шо фаца имаат. А на убаво девојче ова не му е потребно :)

:vozbud:
Изгледа сите машки ќе имаат потреба од посетување на гинеколог
...:drk:

Ќе профитираат грдите девојки, пошо ќе ставаат креони, сенки, моливи во тонски количини, и нема да им се глеа шо фаца имаат. А на убаво девојче ова не му е потребно :)

Да точно :toe:

yooo man...па вака со црна-кафеава-чоколадеста шмина погрди се ... како фрикови се

Моден тренд или маскембал?
Whatever морбидни се, внука ми вика дека и биле смешни,а има само 4 години:nesum:

auuu bljak ako e ko slikive nesto..e sea ako ponese so sebe i nesto taka so mi e sokantno u smisol interesno zaso da ne:pipi:

Лол...женскиве си измислуваат причини плус за да ставаат шминка...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom