Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
положив септември 2007, на 18 години и положив тестови и градска од прва ама полигон од втора :uvo:. и така си земав возачка од тие фосилните и таман се израдував дека ке возам кога ... оп... нов закон за возење со придружба и сега треба да чекам уште многу време дури до наредниот септември. и ги почитувам закониве не од што сакам туку од што морам, инаку тешко мене ке биде :smir:

Zakonot nema vrska ne se sproveduva.Imam vozacka 5 meseci ednas pri vrakanje od izleguvanje (ako znae nekoj tie od sr znaat) kaj raznopromet tren me zastaana a toa bese vo 3-4 casot.Samo pogledna dali sum vrzan ( a bev vrzan ) i me pusti ni vozacka mi pobara ni soobrakajna.

А да ве прашам, вие кога возевте часови, дали сите ги извозивте?
Пошто јас еве 8 дена возам, и бидејќи дури во Фебруари ќе наполнам 18 инструкторот ми рече за тогаш ќе оставиме 2-3 дена да повозиме, а сега за сега толку. Сега да не се фалам, ама ептен коректно возам, на полигон гаражите без грешка, на рачна на прва пак без грешка, и инструкторот ми рече нема што да ме учи веќе.
Е сега дали вие се согласувате со тоа, или мислите сите часови треба да ги извозам?

Остај си некој час, и јас така напрајв. Се заборавет гаражине и осетот на колата

Од колку години сеа смее да се полага?

Да си остајш некој час... Колку да пробаш пред полагање еднаш двапати. А и нека види авто-школата ќар малку од тебе :)

Остај си некој час, и јас така напрајв. Се заборавет гаражине и осетот на колата
Јас тоа секако го планирам. Него прашањето ми беше дали вие ги извозивте сите часови?

Од колку години сеа смее да се полага?
На 17ипол можеш да почнеш да возиш часови и прва помош да полагаш, а на 18 ти се тестовите и возењето на полигон(гаражите и рачната) и гратската.

Како поминав јас:
Тестови од прва(6казнени мислам)
Полигон од втор обид(ми изгаси колата на полигон и ме бутнаа:toe:)
Градска исто од втор обид(првиот ми збореа дека сум возел во погрешна лента ало со ме мислат они мене бре енглез!!!:toe:)
И така после 5месеци малтретирање извадив возачка(штета што е од новите ама битно е од првата серија:vozbud:)

Pa vaka sakam da ve prasam nesto imam 16 god i vo plan sum 2god da polagam za kola.Imam edna drugarka sto uste sega ja vozi nivnata kola i mi veli da pocnam jas na nasata da se ucam da vozam.Moite roditeli mi vikaat deka najdobro bilo da ucam koga ke odam da polagam so instruktor.Sto mislite vie dali e podobro so instruktor ili uste sega sama so pomos na nekoj drug da pocnam da vozam?:smir:

Pa vaka sakam da ve prasam nesto imam 16 god i vo plan sum 2god da polagam za kola.Imam edna drugarka sto uste sega ja vozi nivnata kola i mi veli da pocnam jas na nasata da se ucam da vozam.Moite roditeli mi vikaat deka najdobro bilo da ucam koga ke odam da polagam so instruktor.Sto mislite vie dali e podobro so instruktor ili uste sega sama so pomos na nekoj drug da pocnam da vozam?:smir:

Најдобро ти е со инструктор да почнеш од нула. Така најубаво ке научиш да возиш, а не ,,дифтарски,,.

И апел до тие без возачки дозволи да не се укључуваат во сообраќајот, затоа што предизвикуваат хаос во доволно хаотичниот ни.

Исто и јас како армин би ти предложил, со инструктор најдобро ти е. Што ми фали мене што почнав со инструктор, дури и подобар сум од тие што на мои години се сметат за ''стари'' возачи. Само мој предлог, да почнеш да следиш како се одвива сообраќајот, ептен да не се збуниш кога ќе почнеш.

Дечки се на се колку чини да земеш возачка дозвола кај нас во МК?
Сега сум во USA па тука е негде околу 290 долари па се мислам што да правам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom