Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj moze instruktor so sredno poubavo da ti objasni od covek sto ima uceno fizika
? Ne e fintata samo da ti kaze sto i kako treba da napravis, tuku treba da ti objasni zosto se slucuvaat rabotite na toj nacin.

Mene mi se smenija 2 instruktiri i osven nekoi osnovni stvari nisto drugo ne mi objasnija, posle 3-4 casa nisto veke ne mi ni objasnuvaa tuku mi kazuvaa samo na kade da vozam. Spored mene treba da objasnuvaat za kriticni situacii i sto da prevzemes koga ke dojdes vo takva situacija.

Na primer ako ti zablokiraat prednite trkala spored zakonot za inercija ti prodolzuvas da se dvizis pravo bez razlika na kade go vrtis volanot, mesto da pritiskas na kocnica ko idiot treba da ja pustis kocnicata i kolata ke si svrti vo sakaniot pravec. Samo ovoj sovet da go kazuvaat instruktorite ke se izbegnat 10-20% od soobrakjajkite, da ne praam muabet za koristenje na racna ako vlezes prebrzo vo krivina, tehniki za kontrola na sneg i slicno.

Ako stvarno dobro gi ucat novite vozaci ke se izbegnat 80% od soobrakjajkite. Po gjavolite, ima lugje koi se po 40-50 godini i uste ne gi znaat ovie raboti i pravat debilni soobrakjajki.

Kakvi fizicari za instruktor samo soob. tehnicar sto e retkos vo mk

Што има врска средното школо?
Никаква!
Јас кога полагав бараа копија за завршено основно образование, а со новиот закон треба средно (бидејки средното е задолжително). И сега има врска или не, кога ке ти побараат диплома?:smir:

А тоа што кажувате зошто како и што треба да ти каже инструкторот.... Сите другари што ги познавам што сум се дружел од мал, никој не го интересира што како функционира во колата, ниту има намера да научи. Едноставно доволно му е да знае дека ако светне некое сијаличе нешто е расипано, или треба да стави гориво (во зависност од сијаличката). И што има тој да се замара со инструкторот кој патем е таму да го научи да вози, а не да го поправа возилото. Ако се интересирате за тоа, треба да си одите на курс за механичар или да си имаш некој таков од кого ке можеш да видиш/научиш некои основни работи :)

Јас кога полагав бараа копија за завршено основно образование, а со новиот закон треба средно (бидејки средното е задолжително). И сега има врска или не, кога ке ти побараат диплома?:smir:
Бараа сведителство од осмо.

еј а што би се случило кага некој наплни 18 год. и сака да полага а е 4година средно дали би можел да полага според тој закон не мозе да се полага на 18 год туки на 19 ( односно кога завршиш средно ) законот некако нема смисла :tapp:

Дечки се на се колку чини да земеш возачка дозвола кај нас во МК?
Сега сум во USA па тука е негде околу 290 долари па се мислам што да правам
Тука ќе ти испадне околу 18 000 ако положеш се од првпат. Барем според мојте проценки мојта возачка толку би испаднала (што е во тек) а за во другите градови незнам.

иначе нема врска тоа со средното, баш пред некој ден ги средував тие документи, ти тражат кое било свидетелство со кое докажуваш дека имаш завршено 8мо одделение

И уште еднашка да прашам, дали можам да возам ако имам се положено а сеуште не ми е издадена возачката дозвола?!?!

Уште не го воведоа тој закон? Јас мислев дека веќе е на сила, пошто нели го направиа средното училиште задолжително за сите...

Ако е воведен ќе важи за оние што сега се прва година средно училиште пошто од нив почнува задолжителното средно, а за оние што се сега трета и четврта година мислам дека нема да важи тој закон.

Ако е воведен ќе важи за оние што сега се прва година средно училиште пошто од нив почнува задолжителното средно, а за оние што се сега трета и четврта година мислам дека нема да важи тој закон.

Нема врска дали си прва или четврта, ке важи за сите.Нема да смее да полага никој ако нема завршено средно.Тоа ке биде услов за сите.

Polagav so Tiko, 10 negativni od vtor pat bese na pismeniot ispit a gradska i poligon ko pesna bea

возачка дозвола....како ли е да имаш положено:uvo::uvo::uvo:

по 5 месеца заебанции,возење,конечно денеска положив....се акав 5 месеца,оти немав години за да полагам(18)...али јбг,битно е кошмарот заврши КОНЕЧНО!
-иначе положив тестови,полигон од прва,а градска од втора.....

Честитки...
Патем, кога ке ја земаш возачката извади си и тоа книшката за пишување негативни поени, ѓомити ке бидела задолжителна за сите возачи.

знам дека треба нешо такво,ама ќе видиме колку пари е тоа книжиче :toe:

по 5 месеца заебанции,возење,конечно денеска положив....се акав 5 месеца,оти немав години за да полагам(18)...али јбг,битно е кошмарот заврши КОНЕЧНО!
-иначе положив тестови,полигон од прва,а градска од втора.....

ЧЕСТИТО!!!

фала фала,сите шо немаат положено да си дочекаат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom