Нови регистарски таблички од 01-01-2008

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Ne znam dali trebase temava da ja otvoram ovde, ama povrzana e i so koli i so pravo, pa aj ovde :)

Znaci vaka, izleze nov pravilnik za izgledot na novite registarski tablici, koj ce stapi na sila od 01-01-2008 god. Znaci od nova godina pri registracija bi trebalo da pocnat da izdavaat novi reg.tablici. Ova bese propisano vo noviot zakon za soobracaj. So novava izmena ce ima izmena na izgledot na tablicite ( mala ), ce bidat poevropski. Se izvinuvam ama ne mozam da vi gi dadam momentalno na slika, ako moze nekoj da gi skenira od sl.vesnik neka gi objavi. So pravilnikot se voveduvaat i novini vo pogled na gradovite koi mozat da izdavaat tablici pod nivno ime. Primer : Gevgelija, Struga, Kicevo, Radovis itn od Nova godina ce si imaat nivni reg. tablici, a ne kako do sega sto potpagaa pod drugi gradovi kako Veles, Ohrid itn

I to :), znaci spremajte pari za novi tablici :tapp::salut:

Пу, јаз`к, а шо убави бројки имав на колата...а па на Фиатот...ај...ќе се испружам...колку треба? 1500?

Како постручен може да ми објасниш на што се должи сево ова,која е причината за променава,или само е ново прибирање пари

Како постручен може да ми објасниш на што се должи сево ова,која е причината за променава,или само е ново прибирање пари
Од левата страна ќе има сино поле со ЕУ ѕвездичките, и МК, а фонтот ќе биде ист како на германските...и тоа е тоа.

ајде, уште тоа требаше... ама ако е за европеизација, нека биде.
дур да влеземе ние и ЕУ и све ќе се распадне...

Па не сме у ЕУ бе:) смееме такви симболи да ставаме? значи сепак поише ке биде за парите причината а? :pos:

Па не сме у ЕУ бе:) смееме такви симболи да ставаме? значи сепак поише ке биде за парите причината а? :pos:
Па и Бугарите пред влезот во ЕУ ставија такви, и ништо...За бројките ми е мака! Ќе си порачам уште март месец...некоја убава бројкичка...

Sega ima da se napravat pari razbiras, sega koj nema registrirano kola ce mora da ja registrira po novo inaku ce strci. Samo ne znam kako sega ce vlagaat nasive vo Grcija, do sega ni lepea lepenki, a sega ce treba dve tri nalepnici, samo Makedonce e beskicmenjak, ako treba i ce se natrti samo da vleze vo Grcka, pa i da go :pusk:

Sega ima da se napravat pari razbiras, sega koj nema registrirano kola ce mora da ja registrira po novo inaku ce strci. Samo ne znam kako sega ce vlagaat nasive vo Grcija, do sega ni lepea lepenki, a sega ce treba dve tri nalepnici, samo Makedonce e beskicmenjak, ako treba i ce se natrti samo da vleze vo Grcka, pa i da go :pusk:

Лепенки лепеа ако го имаш она кодот МК, врз него...
Затоа и се вратив од Богородица еднаш, мамата нивна циганска...Се затрча колегата ти грчки, ќе лепи златниот...

Не разбирам, зошто кога се воведуваат нови таблици, се повлекуваат старите? Па нигде бе во Европа нема една таблица, во секоја држава старите табли се користат!

Во Германија се гледаат и вакви

Plate-KA-RR232.JPG

Во Шпанија покрај европските се возат и претходните табли

Bizkaibus_galdacano.jpg

И во сите останати земји членки на унијата, се користат таблици без европски знамиња и не се менуваат.

Дали ќе го има нашето знаме на таблицата или го продадовме и таму? Бидејќи доста земји си го оставија државното знаме, а не на унијата.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Bizkaibus_galdacano.jpg

Bas super. Ke si zalepam crveno znamence so MK (mi go dade eden fraer pred nekoj den), mesto plavoto gomensto EU - trkalce.

можеби е :oftopic: но можеби некој знае па да ме информира.Колку чини регистарска табличка за скутер 50cc,оваа оригиналната ми се скржи и возам со “фалш’’ па властите ми праат проблеми..

Не разбирам, зошто кога се воведуваат нови таблици, се повлекуваат старите?

При нас смјаната беше зад'лжителна от един оште по-стар вид, като вашите табели сега к'м тија с МК знаменце дето ште правите Това си е чист обир, но и хит'р начин на правителството да понап'лни хазната. Относно вида, при нас беше БГ знаменце на син фон, до приемането в ЕС, но вече сме зад'лжени да пише бг и да има знамето с'с звездичките

До 01.01.2002 немам снимка, но са абсолјутно с'штите като тија по долу без синјата лента е БГ надписа.

От 01.01.2002 до 01.01.2007
bgbgjpgrk1.jpg

След 01.01.2007
bgeujpgzb2.jpg

При рум'нците пак е така, може и при вас да е така.

Поздрави:smir:

Стварно бе, мамата, Андроник како што кажа, во Германија возат со таблите „од времето“ уште (постарите возила).
Во Франција, исто така, па и Грците, Италијанците (оние црни мали таблички напред и иста таква коцка отпозади од `60-тите до 80-тите), а ние се правиме паметни...
Балканска работа...
Бидејќи шетам по форуми за коли наоколу по нетов, на некој олдтајмер, на французиве им е срам да стават од „европските, па се продаваат црни основи на таблицата, и сиви бројки и букви за да си ја искомбинира бројката, и се е тоа легално.
Ама, нели ние по дифолт сме поголеми католици и од Папата...
Никсон, вашите беа исти такви без сината лента и БГ кодот претходно, некаде од 1990 мислам до појавата на тие спомнатите кои беа бели, беа жолти, а најзакон ви беа од бај Тошо од времето оние црните :)
Најзакон беше табличката од Јамбол :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom