Новата поштенска марка

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Не сфаќам што мора да се најде замерка ( да не речам кења) одма... се` нешто не чини еб*го!
Марката прекрасно изгледа, алал да им е за идеата. И преубава слика одбрале... кој би се фатил да ги анализира буквите и бројките? Демек на сегашниве поштенски марки некој на тоа обрнувал внимание...:toe:
Маwечко, ОСНОВНО кај секоја поштенска марка и бакнота, е јасно да се читаат земјата која ја издава поштенската марка, и номиналната вредност, а се препорачува и името на лицето кое е на марката исто така да биде истакнато.
Сите забелешки од Точкест СЕ НА МЕСТО.

Што ти значи професионална деформација, хахаах :)

Јас би сакал да се направи уште една (не мораат да ја брзаат, само нека ја направат квалитетно) поштенска марка со повисока номинална вредност за кога ќе се праќаат разгледници по странство на нив да стои Тоше.

Ти најде да зборш за деформација.:hehe:
Кога на некој ќе му стигне писмо, ако оној што го испратил е доволно интелегентен ќе ја пише и неговата адреса, град и држава.
На крај краева, не се сите слепци, ако некој сака-може и од марката да прочита.:uvo:

[Едитирано од модератор]
Значи на предната страна на писмото/пликото треба да пишеш:

До
име и презиме на примачот
адреса на примачот

А на задната страна:

Од
твое име и презиме
твоја адреса

он топик... Се е во ред со постоењето на оваа маркица и да се сложувам со се она што беше кажано во врска со нејзината реализацијата. Браво за идејата, ама не и за реализацијата.

Смирете се или ќе имате неоправдани.

J:)ван

Промена:
Значи два пати опоменав, следен пост и бан од тема.

Маwечко, ОСНОВНО кај секоја поштенска марка и бакнота, е јасно да се читаат земјата која ја издава поштенската марка, и номиналната вредност, а се препорачува и името на лицето кое е на марката исто така да биде истакнато.
Сите забелешки од Точкест СЕ НА МЕСТО.

Што ти значи професионална деформација, хахаах :)

Јас би сакал да се направи уште една (не мораат да ја брзаат, само нека ја направат квалитетно) поштенска марка со повисока номинална вредност за кога ќе се праќаат разгледници по странство на нив да стои Тоше.

Конечно ЧОВЕК што разбира работи....фала Тончи
Мањечко драго и мало девојче, со најчиста мисла на овој ден ти кажувам дека не е важно само да се рече ДЕКА ИМА МАРКИЦА СО ТОШЕ.
Малце ќе забегам од темата ама постов ќе вреди (Ј:)ван не ме бриши жити Широк Сокак:))

Иако предходно кажав за тоа кога се прават минијатурни работи, во случајов поштенска маркица на која димензиите се
  • 37 x 29 mm
  • 37 x 30 mm
  • 26 x 41 mm
  • 30 x 40 mm
  • 26 x 41 mm
Значи маркицата се прави на нов документ со овие димензии и се работи стрикно на 100% видливост. Зошто? Затоа што само така ќе се види како би изгледала маркицата. Доколку се прави со димензиите на кои што е направена маркицата со Тоше која е Х50 поголема од нормалните димензии и ја намалиш, ќе го добиеш тоа што го направив јас т.е. нејасна слика, текстот не се чита и ред други работи. Тоа се случува затоа што е преголема сликата и е дозволено да не се запазува многу на детаљите.
Баш денес правев муабет со еден дечко кој што случајно се бавта со принт(профи) и ми рече дека е невозможно да се исштампа тоа како што се гледа на таа резолуција, каков и да имаат принтер тие што ќе го принтаат.
Така да прво прочитај нешто, едуцирај се па пиши дали некој кења ок:wink:

Зборот ми е дека нема да обрнува никој внимание на деталите за кои што сте запнале и дека секогаш мора да се најде нешто што не чини или готово, армагедон ќе се деси.
За марки немам што многу да се едуцирам, си имам цела колекција и знам дека 99% не обрнуваат внимание на тоа што пишува, така да слободно ќе си кажам што мислам.
ad.gif

Mi se sviga mnogu..:nesum: Tose RIP....ne e suvisno,ako se soglasile roditelite!

поштенската марка изгледа супер само ќе беше добро вака да го почитуваа додека беше жив
R.I.P

Супер маркица !!!

Навистина ми се допаѓа маркицата. Прекрасно !!!

Маркаицта е прекрасна..сета незност што ја имаше Тоше кон нас..просто е опишана..феноменална фотографија...Е Тошенце најмило мое...Камо да те слaвеа повеке порано да го дозивееше тоа,да беше посрекен..Сеа те славиме и ке те славиме..ке го чуваме твоето дело...Кога замина стана почесен граганин ко пред тоа да не го заслузи тоа...сега те возвисуваме..ах со не ни текна порано...

Ми се допаѓа новата поштенска марка, но имам една забелешка. Мислам дека не мора баш да стои датумот на раѓање и умирање, а за името баш неможам да се одлучам. Сепак, тоа е поштенска марка, а не нечија лична разгледница, која има задача вечно да не растажува.
Освен тоа значи, сум за ликот на Тоше да е на поштенските марки ... нема друг кој го заслужува тоа повеќе од него, а и што е повеќе познат по светот, кој би го поистоветувале со Македонија со секое ново писмо.

„Поштенската марка претставува објект што прво ќе го забележите на поштенска пратка, нешто што прво ќе ви го привлече вниманието. Поради тоа и за испраќачот и за примачот поштенската марка претставува неизбежен дел од секое писмо. Писмото, а со тоа и марката стигнуваат и во најодалечните делови од светот, така што марката претставува своевиден амбасадор на земјата. Но, поштенската марка, не претставува само средство за плаќање на поштенските услуги, туку претставува и своевидна патувачка изложба, моќно средство на мало парче хартија да ги претставиш културата, историјата и традицијата, на сопствената земја“, рече генералниот директор Реџепи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom