Нова топка која сама знае кога е гол!

• Креатор на темата Креатор на темата CELTIK
  • Време на започнување Време на започнување
Јас многу добро разбрав за топката,само зборев и за технологијата воопшто,што се меша во фудбалот.
Eпа друже сега ако мешаме пари зашто да не мешаме и технологија, барем ќе се добие нешто плус т.е. голем ПЛУС ќе има фудбалот воопшто. Ќе се гледа реален фудбал т.е. реален гол/корнер/аут....браво за ова уште еднаш, само нека се реализира

Ми се допаѓа ова со топката, само да не се претера со технологиите, на пример како во други спортови каде судиите гледаат снимка пред да одлучат што ќе досудат, бидејќи тогач се губи од шармот на играта

Јас како што читав за оваа топка е дека во неа има микрочип и има многу жици внатре и кога ќе ја помине гол-линијата му дава знак на судијата на неговите слушалки

chip_ball3.jpg

вака нешто ... ! ама ЈБГ поинтересно е со судии :)

Па..оддамна се збори за оваа тахника а се воведе...сепак можда и би било строго..заради убавината на фудбалот...ама многу пати..екипи биле оштетувани... или пак во некои случаеви..и наградувани со голови..кои не биле голови... :smir:

Нема шанси ова да се реализира,ке се изгуби тоа на кое сите имаат употребено највеќе пцовки.Дури и две годишни деца го знаат тоа,судија педер!

Мислам дека има тема новитети во фудбалот!!!!!!!!

Мислам дека има тема новитети во фудбалот!!!!!!!!

Прво, не ми се дери.

Второ, ко ќе видиш дупла тема, извести ги модераторите на профил или пп со линк до двете теми, за да ги спои.

Трето, темава е уште пред таа тема основана, нека постои уште тро.

Глупости! Фудбалот е и затоа интересен, ајде нека направат и роботи нека играат, и ќе биде ок нели? Некогаш и грешките на судиите ги мотивираат играчите уште повеќе, се си има свое. Ќе се уништи фудбалот само со ова, ништо повеќе! Ќе гледаме роботски фудбал!

јас колку сто разбрав од вас оваа топка ќе кажува дали е гол или не а што ќе биде со офсајдите,одглумените пенали,пенали што постојат а не се досудени?!?

мислам дека не треба да ја има оваа топка у фудбалот.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom