Нов светски поредок

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Постои ли светски поредок (креиран од најбогатите)

• Да, постои

Гласови: 340 79,6%
  • Не, тоа се измислици

Гласови: 87 20,4%

• Вкупно гласачи
    427
Чекај малку, сега си контрадикторен... Ако го финансирал Ротшилд Хитлер, тогаш Ротшилд губи, не добива.

Земи малце прочитај и истражи, прочитај и за Рокфелер ...:tapp:

Не е лошо и ти да прочиташ малку за историјата на Хитлер. :tapp:

ај бидејќи ти си запознает а јас не сум .. кажи кој го финансираше ..

јасно е :) - модераторот

Не тоа.... дали тие Рокфелери, Роштилдови со тие наводни финансирања ја предизвикаа војната?

Eпа тогаш кажи ми ти мене зошто Ротшилд го финансираше Хитлер? Му текнало онака нели а???

Кој те лаже дека ротшилд го финансирал Хитлер???

--- надополнето ---

Ти нели разбираш,самиот МИР во Прва светска војна бил иницијатор на втора...лигата на народите не успеа,види кога Држава се спрема за војна(Трактор наместо Тенк) Ако соработува со Потенцијалните непријатели...многу утнува:)

Ако соработува со Фирми имај предвид збориме за КОРПОРАЦИИ кои ќе продадат нешто,и гарантираат тајност одреден период тогаш ЌЕ ГО СТОРАТ ТОА???

И Друга работа,германија всушност поради фактот што требаше да плати премногу отштета доведе до хипер-инфлација па така хитлер стана канцелар-знаел прадедому на буш или пак ротшилд дека во германија ќе испадне баш така???

После хитлер имаме раст на економијата,користење на менаџмент организационен пред се па зголемување на продуктивност и.т.н

Не тоа.... дали тие Рокфелери, Роштилдови со тие наводни финансирања ја предизвикаа војната?

не ја предизвикаа несакајќи ... туку е само агенда која ја финансираа .. истиот круг на моќници (фамилии) ги прават истите работи одамна ... уште со граѓанската војна во америка,северот и југот, „големата депресија“ во САД итн ..

Абе екслекс:)

Дај не заебавај...ова се шалиш нели???

Па граѓанската го Создаде САД И како Нација.

Кој би го организирал отцепувањето?
па иронично и претходно...под колонијално-англија најмоќната империја го ИЗГУБИЛА САД..
Само поради кредит и тоа од британска банка??:pos2::pos2:

Зарем биле глупи англичаните....ТОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ за кој изгубиле многу луѓе и средства??!!!?

Интересно во историјата на човештвото е тоа што секогаш, ама баш секогаш постоеле 2 спротиставени страни.
Секогаш постојат луѓе кои не можат да одолеат на власта, да владеат сами...
Зошто (се е наводно, под знак прашалник, само поставувам прашања...) да не постојат контра НВО или други луѓе кои сакаат да го владеат светот и со тоа да се во жестока војна?!
Нешто како дел од ова НВОво или сл...
Пошто не постојат само Евреи и Британци, тука се и Кинези, Словени... <<<--- Овие само како една причина...

Кој те лаже дека ротшилд го финансирал Хитлер???

Прочитај ги книгите Светски Заговор од Јордам М. Николов друга книга Светски заговор - Нови докази и факти, книгата Хиерархија на Заговорот комитет300 секаде го пишува тоа.

Прочитај го Стрипот Загор обавезно,и Дилан дог исто така важи?!

zagor.jpg

Исти се и по креирање(замисла) и по" факти".

Прочитај ги книгите Светски Заговор од Јордам М. Николов друга книга Светски заговор - Нови докази и факти, книгата Хиерархија на Заговорот комитет300 секаде го пишува тоа.
Ах, не треба да веруваш на се што ќе прочиташ.
Треба прво да прочиташ за еден настан од повеќе различни извори, па потоа дискутирај...
А1 велат вака, Сител поинаку.....само пример. Заклучокот ќе го донесиш комбинирајќи ги двете.

Абе ај во една книга да го пишуват мојт да се речит дека не е за верување тоа, ама како мојт во три книги тоа да го пишит?

Ах, не треба да веруваш на се што ќе прочиташ.
Треба прво да прочиташ за еден настан од повеќе различни извори, па потоа дискутирај...
А1 велат вака, Сител поинаку.....само пример. Заклучокот ќе го донесиш комбинирајќи ги двете.
ti ne kombiniras, ti pokazuvas detska tvrdoglavost ..imas iljadnici knigi , imas iljadnici videa za agendi i strategii , imas iljadnici dokumenti na internet ...del od tie se pretstaveni samo na ovie 17 strani na ovoj forum .... istrazuvaj sam , citni nesto , potrosi del od tvoeto vreme ...izgledas kako nekoj sto procital nekoja detska enciklopedija i ostanal na toa

Не читајте конспираси булшет,а преку видеа не се учи-исто така морате и фолија на глава бидејќи ХААРП чита мисли:vozbud:

Хуман заеби такви С*ања поарно земи универзитетски учебник....него ли некоја си булшет теорија од недоквакани.

Не читајте конспираси булшет,а преку видеа не се учи-исто така морате и фолија на глава бидејќи ХААРП чита мисли:vozbud:

Хуман заеби такви С*ања поарно земи универзитетски учебник....него ли некоја си булшет теорија од недоквакани.

smartce, te nema ..bas sakav da te prasam za ova

http://www.wired.com/dangerroom/2010/05/darpas-beady-eyed-camera-spots-the-non-cooperative

ludnica e ova a? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom