Нов светски поредок

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Постои ли светски поредок (креиран од најбогатите)

• Да, постои

Гласови: 340 79,6%
  • Не, тоа се измислици

Гласови: 87 20,4%

• Вкупно гласачи
    427

Слабо беее...:tapp::tapp:

Веруј ми ДАРПА е сјебана со смешни неколку милијарди буџет...и Крадат т.е бенефитот го фаќаат компаниите...веќе се оди на новите проекти со симулации претежно и можна воена апликација на одредени материјали/системи.

Ова ихаа е маестрално дело кое ќе придонесе за општата безбедност на граѓаните или конкретно одредени претпријатија или пак важни установи како Болница,Хемиски Погони..бла блаа...

Значи Ништо повеќе од тоа,а најверојатно Ниту тоаДарпа веќе не е тоа-ТОА на практично Ниво инаку ова е Ништо во Споредба со Опциите кои се разгледуваат:)

Слабо беее...:tapp::tapp:

Веруј ми ДАРПА е сјебана со смешни неколку милијарди буџет...и Крадат т.е бенефитот го фаќаат компаниите...веќе се оди на новите проекти со симулации претежно и можна воена апликација на одредени материјали/системи.

Ова ихаа е маестрално дело кое ќе придонесе за општата безбедност на граѓаните или конкретно одредени претпријатија или пак важни установи како Болница,Хемиски Погони..бла блаа...

Значи Ништо повеќе од тоа,а најверојатно Ниту тоаДарпа веќе не е тоа-ТОА на практично Ниво инаку ова е Ништо во Споредба со Опциите кои се разгледуваат:)

taman e ..znam deka e ova nisto u sporedba so se pravi vo momentot ama ....

inaku site KAKO DARPA veke se prefrluvaat kon ova

http://www.sovasec.com/2009/06/15/

Абе од Нано технологија до вселената имаш проекти.

Овие...сајбер единици најчесто се победници на Дарпа организирани натпревари,па стипедисти бла бла...

Постојат и сајбер единици,и веројатноста дека при наредна војна ќе бидат ангажирани е неоспорлива-јас не велам за џабе неколку мегабајти податоци можат да бидат кобни и да се нанесе непоправлива штета Ризикот од сајбертероризам веќе го осетивме,значи потребна е РЕАКЦИЈА,инаку и др земји како Северна Кореја,Кина...имаат сајбер единици.

ti ne kombiniras, ti pokazuvas detska tvrdoglavost ..imas iljadnici knigi , imas iljadnici videa za agendi i strategii , imas iljadnici dokumenti na internet ...del od tie se pretstaveni samo na ovie 17 strani na ovoj forum .... istrazuvaj sam , citni nesto , potrosi del od tvoeto vreme ...izgledas kako nekoj sto procital nekoja detska enciklopedija i ostanal na toa

Упс.... не знаев дека нобеловците, универзитетските учебници, стручните енциклопедии, научниците, научните списанија се за деца.
Само реков, ваквите теории се појавуваат со наглото зголемување на интернетот после 1990 година.
Не е лошо да земеш да прочиташ некоја книга, но не од интернет, туку од библиотека. Постара книга, пред 1990 година. :)

Упс.... не знаев дека нобеловците, универзитетските учебници, стручните енциклопедии, научниците, научните списанија се за деца.
Само реков, ваквите теории се појавуваат со наглото зголемување на интернетот после 1990 година.
Не е лошо да земеш да прочиташ некоја книга, но не од интернет, туку од библиотека. Постара книга, пред 1990 година. :)

демекк :)
не се појавиле тогаш .. туку со интернетот сега имаат сите пристап да видат и прочитаат ...
информацијата патува брзо ...
зар по пошта ќе дебатираме со писма и ќе разменуваме информации ..
постара викаш од 1990 ... зш бе ?
абе научени сте вие Комунистичко време = информативен мрак .. тешко ви дојдоа сите информации наеднаш па си се навраќате наназад ..

Ti takvi li citas od pred 1990?
Pa eve ti edna : Meditation: The Art of Ecstasy od Osho , izdadena 1980

демекк :)
не се појавиле тогаш .. туку со интернетот сега имаат сите пристап да видат и прочитаат ...
информацијата патува брзо ...
зар по пошта ќе дебатираме со писма и ќе разменуваме информации ..
постара викаш од 1990 ... зш бе ?
абе научени сте вие Комунистичко време = информативен мрак .. тешко ви дојдоа сите информации наеднаш па си се навраќате наназад ..

Немај гајле, не знам ништо што се случувало во комунизмот... :)
И не ми беше тоа целта, туку појавата на Интернетот, масовно после 1990 година...
А инаку имам стари книги....баш комунистички, (напишани од Југословени) ама тие збираат прашина дома.... такви не читам. :)

--- надополнето ---

Шит, сега ми залепивте дека читам само такви книги....од пред децении...
Не, велам само дека е добро да ги прочиташ двете страни и да оцениш најдобро... изгледа ниту јас, ниту вие немаме оценето најдобро...

drugar , sto ne ti e jasno , pa go stavile na dolarot i toa na slikata so piramidata i okoto.
new world order , ubavo si pisue.
treba li poveke , em ni se smejat u lice em ne dupat u zdrav mozok.
Toa kako muabetot na Aristotel i Aleksandar Makedonski , koga Aco sakal da im dade (nekoja literatura bese mi se cini) , na rajata.
Aristotel mu vikal deka ne e dobro da stanat mnogu pametni lugeto.
A Aco mu rekol deka lugeto i da dojdat do informacija pak ke si ostanat tupi.
Pa sega vidi ti , dali ke bides tup pri dokazi pred lice ili ke se osvestis malce.

Немај гајле, не знам ништо што се случувало во комунизмот... :)
И не ми беше тоа целта, туку појавата на Интернетот, масовно после 1990 година...
А инаку имам стари книги....баш комунистички, (напишани од Југословени) ама тие збираат прашина дома.... такви не читам. :)

--- надополнето ---

Шит, сега ми залепивте дека читам само такви книги....од пред децении...
Не, велам само дека е добро да ги прочиташ двете страни и да оцениш најдобро... изгледа ниту јас, ниту вие немаме оценето најдобро...

е добро де Интернетот .. епа како очекуваш ширење на информација предходно со писма ли ...
ако на нешто порано му требало 1месец за да се разбере денеска му треба 1 минута ...
размената на информации и позитивна работа а не негативна ..
ако тебе ти одговара едноумие .. пласирање и контрола на информации на кој како му одговара ... тоа е друга работа ..

и да .. треба да се гледаат двете страни, за да можеш да оцениш најдобро шо можеш ..

е добро де Интернетот .. епа како очекуваш ширење на информација предходно со писма ли ...
ако на нешто порано му требало 1месец за да се разбере денеска му треба 1 минута ...
размената на информации и позитивна работа а не негативна ..
ако тебе ти одговара едноумие .. пласирање и контрола на информации на кој како му одговара ... тоа е друга работа ..

и да .. треба да се гледаат двете страни, за да можеш да оцениш најдобро шо можеш ..
Не реков дека Интернетот е лошо место за податоци, туку дека секој може да пише што сака и истото веднаш станува достапно за милиони луѓе...
И пред Интернетот постоеле 2 извора.... постојат и сега.
Не реков дека сите информации се грешни (за конспираси теориите), не дека немало и порано.... туку дека:
1. Постои тајна Влада
2. 9/11 е Американско масло
3. Немаме слетано на Месечината
4. Пирамидите ги граделе вонземјани
5. Рептили не владеат
и многу други.
Испаѓа како целото човештво да живее во лага! Незнаење и лага се различни поими!
Бројноста, она што секој може да ја изнеси својата теорија..... тоа е проблемот.

И прашав пред некој пост..... зошто само 1 тајна Влада, 1 Светски поредок? Секогаш постојат 2 спротиставени страни..... како и во случајов. :)

Не реков дека Интернетот е лошо место за податоци, туку дека секој може да пише што сака и истото веднаш станува достапно за милиони луѓе...
И пред Интернетот постоеле 2 извора.... постојат и сега.
Не реков дека сите информации се грешни (за конспираси теориите), не дека немало и порано.... туку дека:
1. Постои тајна Влада
2. 9/11 е Американско масло
3. Немаме слетано на Месечината
4. Пирамидите ги граделе вонземјани
5. Рептили не владеат
и многу други.
Испаѓа како целото човештво да живее во лага! Незнаење и лага се различни поими!
Бројноста, она што секој може да ја изнеси својата теорија..... тоа е проблемот.

И прашав пред некој пост..... зошто само 1 тајна Влада, 1 Светски поредок? Секогаш постојат 2 спротиставени страни..... како и во случајов. :)

па секој може да пише шо сака .. немора да значи дека се е вистина ..
Постои заеднички интерес ... „Влада“, збир на моќници кои си ги кројат работите како шо сакаат затоа шо си можат ..
Кој вика дека немаме слетано ...
9/11 да Американско масло е ...
зошто вонземјани ... или секогаш си ги зимаш работите на кои можеш да се потсмеваш .. а патем кој ги градел ? египјаните? лол .. нејсе да не навлегуваме општо и во сите теми .. а за „рептилите“ не си запознает ... ни пак си разбрал .. ни пак јас тврдам дека има нешто ..

Туку за НВО ...
неможе да има повеќе Светски „Влади“ .. може да биде една .. ако се повеќе нема да бидат светски ... ќе бидат на одредени области .. како денеска ете Сојузи .. ЕУ како еден пример ..
постојат моќни организации кои наметнуваат своја волја .. има богати (премногу) и сите останати ... сите останати неможат да направат такво нешто .. само оние со Моќ и пари можат ..
одсекогаш се работело за Интерес, за Контрола .. на оваков или онаков начин ... ОДСЕКОГАШ
НВО е неизбежна работа ... колку е негативна толку може да биде и позитивна .. зависи кој ги држи конците во рака ... но мора да се деси ..
работата е шо моментално конците ги држат моќници кои ги интересира Моќ, пари, максимална контрола на народ ...
ЕУ требаше да биде организација/унија која ќе ги обедини сите без разлика на различностите на народите .. со почит кон секого .. но ете знаеме кои „вредности“ ги негуваат ...
ако продолжи светот во овој правец ќе заборавиме шо е слобода (не оти некогаш сме ја имале но и оваа шо ја имаме ќе ја немаме), ќе бидеме само обични Борги работнички .. и ќе ја пееме Куча Посао, Посао Куча ... и големиот „Брат“ ќе те гледа и кога јадеш и кога сереш и кога ебеш ...
за жал позитивната страна на НВО неможеме да ја имаме со оваа денешна свест .. обединување на народите со почитување на различностите ... едонставно не е можно ... мислам дека никогаш нема да сватиме дека живееме на Светов сите под еден кров и дека сите на оваков или онаков начин сме „браќа“ ... а за вселенски програми и ширење на Човештвото надвор од земјава да не праиме муабет ...
мнооогу сме далеку ..
исто е како и шо било одсекогаш .. само со подруга терминологија ...

единствена работа која би не сплотило е надворешен непријател ... :) неземски :)

Причината поради која што копилињата Ротшилдови и нивниот комитет 300 ги сакаат војните и судирите меѓу народите е таа што војните се тие кој водат до големи материјални задолжувања, а ним како династија им носат неизмерни добивки.

Ако некој државник се откажел да си ги врати долговите или да склучи државен заем со нив, тие веднаш применувале политичка уцена, предлагајќи и голем и поволен заем на противничката држава кој почнува вооружување. На тој начин ги спротивставувале државите една против друга со финансирање на двете страни тие оствариле огромни богатства на еден толку нечесен начин.

Богатството на Царската династија Романови вложени во нивните банки после нивната смрт на Ротшилдови им донело 50 милијарди долари.

9/11 да Американско масло е ...

И маслото и Горивото беа Амерички-леталата полетаа од САД-не Британија.

зошто вонземјани ... или секогаш си ги зимаш работите на кои можеш да се потсмеваш .. а патем кој ги градел ? египјаните? лол .. нејсе да не навлегуваме општо и во сите теми .. а за „рептилите“ не си запознает ... ни пак си разбрал .. ни пак јас тврдам дека има нешто ..

Туку за НВО ...
неможе да има повеќе Светски „Влади“ .. може да биде една .. ако се повеќе нема да бидат светски ... ќе бидат на одредени области .. како денеска ете Сојузи .. ЕУ како еден пример ..
:pos2::pos2:

ЕУ не е Сојуз-НАТО е.

постојат моќни организации кои наметнуваат своја волја .. има богати (премногу) и сите останати ... сите останати неможат да направат такво нешто .. само оние со Моќ и пари можат ..

Кои бе???

Што поврзувате пари со моќ-вообичаена и природна релација е СИЛА и МОЌ(не хартија).

НВО е неизбежна работа ... колку е негативна толку може да биде и позитивна .. зависи кој ги држи конците во рака ... но мора да се деси ..
Аман се учи социологија,општеството(кое те Сакаа) ЕВОЛУИРА,стави на микрониво и одиш на макро.

работата е шо моментално конците ги држат моќници кои ги интересира Моќ, пари, максимална контрола на народ ...

Рептилите на дејвид ајк???
Банкарите??
Менаџерите??
Фармацевтската индустрија??

единствена работа која би не сплотило е надворешен непријател ... :) неземски :)

Како бе??

Па нели кењаа ЧИПОВИ,па Депопулации па дека наместо долар ќе има АМЕРО-КАДЕ Е??!?!?

Па сега испадна вонземски непријател.

--- надополнето ---

:vozbud::pos2:

ОШОООО

--- надополнето ---

комитет 300.

Е ОТВОРЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА,не е на ротшилд и истата е за интензивирање на Деловни врски и Соработка меѓу државите(првенствено за време студена војна-се одело на Соработка со Јапан,Тајван,Австралија..и.т.н

--- надополнето ---

Simnete go filmov od zamunda ili koja bilo druga torrent strana - se e perfektno objasneto do detalji vo vrska so 'New world order'.
Симнете го ова

Се е НАЈПЕРФЕКТНО објаснето.

--- надополнето ---

И Лоботомира-90% од содржините Интернетот е Шунд и с*ање

Смартгз... не претерувај со булшит заебанции - Апо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom