Нов PC? Од каде, искуства, препораки...

• Креатор на темата Креатор на темата kostov7jk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
16
Здраво дечки, заинтересиран сум да купам деск топ. Сакам да ми помогнете, да ми дадете препораки, што каде од кого? Вашите искуства (на тие расположените да ги споделат) ке ми бидат многу битни. Кој производители на кои компоненти се најквалитетни, најиздржливи и слично.

Спремен сум да потошам одприлика 25.000 мкд за кукиштето само.
Фала однапред за одвоеното време! Поздрав!

п.с. Живеам во Струмица, така да го имате и тоа во предвид.. Тука кај нас ги има АМЦ, СеТек, ТехноМаркет, Нептун, РиверСофт, Нико, Анхоч (мислам има претставин) и толку одприлика...

Па најверојатно да :unsure: Не некој којзнае колку захтевни игри, воглавно фифа, пес..

Подобро небарај, нема. На ова за плаќање во готово, ќе ти дадат 5% попуст, така да тука негде ќе дојде околу 26.000....

352zqTt.png

Последно уредено:
Подобро небарај, нема. На ова за плаќање во готово, ќе ти дадат 5% попуст, така да тука негде ќе дојде околу 26.000....

352zqTt.png

Добра конфигурација, е сега до него е ако сака да манипулира. @kostov7jk На пример, можеш да земеш AMD процесоор (во глобала се поефтини за исти перформанси, можеби Intel имаат подобра архитектура, но за просечни корисници како тебе, никаква разлика нема да приметиш а ќе заштедиш малку пари. Односно, “заштедените“ пари можеш да ги вложиш на пример да земеш 8 гига рам. Не знам зашо Psy му препорача 4GB, според мене во 2014та да ставиш 4GB не ти се исплати многу. Многу брзо ќе сакаш да надградиш. Се ова зависи од тебе и за какви намени ти е компјутерот. Истото важи и за хард дискот. Ако не ти треба 1TB, (пример како на мене, јас со 500GB терам од 2008ма), тогаш можеш да земеш помал диск и исто така останатите пари да ги заштедиш или вложиш во подобар дел.
Но горе доле, ориентирај се според конфигурацијата што ја остави Psy и нема да згрешиш.

Cooler Master B серијата е доста послаба од GM. 4GB рам не се веќе доволни, подобро е 8GB. Единствената промена која вреди, е процесорот.

@Ficiani, незнам каде гледаш 4GB рам, 2 плочки се.

Cooler Master B серијата е доста послаба од GM. 4GB рам не се веќе доволни, подобро е 8GB. Единствената промена која вреди, е процесорот.

Моја грешка, не видов quantity.

Ако ти е за игри, земи и5 или и7, а не и3 на псај.

1.Знам дека е послаба,ама е сосем доволна и одлична за парите
2.РАМ може да надгради во секое време,подобро да инвестира во подобра графичка него рам..2 000 плус да собере не се ништо.И нема врска дека не е доволно ја со 2ГБ правам најнормално се.Ако работи тешки програми тогаш ќе му требаат 8ГБ.А за пес и секојдневие,не.
1.Cooler Master B серијата е доста послаба од GM. 2.4GB рам не се веќе доволни, подобро е 8GB. Единствената промена која вреди, е процесорот.

[DOUBLEPOST=1397312105][/DOUBLEPOST]Ајде ѕверу состави конфигурација со i7 со буџет од 25 000

Зашо да дава дупло повеќе за i7-ца.. Чоекот рече дека не му треба за нешто посебни игри, само за фифа ова-она
2.РАМ може да надгради во секое време,подобро да инвестира во подобра графичка него рам..2 000 плус да собере не се ништо.И нема врска дека не е доволно ја со 2ГБ правам најнормално се.Ако работи тешки програми тогаш ќе му требаат 8ГБ.А за пес и секојдневие,не.
[DOUBLEPOST=1397312105][/DOUBLEPOST]Ајде ѕверу состави конфигурација со i7 со буџет од 25 000
Како бе со 2GB рам во 2014-та? :S Никако, апсолутен минимум се 4gb.

Ja зборам за мене дека имам послаба конфигурација,иначе фала богу 4ГБ се сосем доволни.Највише зависи од потребите на корисникот
Зашо да дава дупло повеќе за i7-ца.. Чоекот рече дека не му треба за нешто посебни игри, само за фифа ова-она

Како бе со 2GB рам во 2014-та? :S Никако, апсолутен минимум се 4gb.

Не ни видов дека има ограничена цена. Доколку планираш да купуваш и монитор, а имаш некој просечен подобро заштети ги тие пари и вложи во во и5/ или и7 ама нешто повеќе ќе ти треба. Нема да имаш мака наредните 3-4 години.

Најдобра опција ти е што ја пиша @Psyside.Овие i5 i7 не ти се потребни, само можеш да идеш на подобра графичка R7 265 само ќе те чини 4к повеќе.

Најдобра опција ти е што ја пиша @Psyside.Овие i5 i7 не ти се потребни, само можеш да идеш на подобра графичка R7 265 само ќе те чини 4к повеќе.
Точно, јас што би направил и еве пак нека ме прочита @kostov7jk, доколку сум ептен стриктно ограничен со кеш, би земал АМД процесор и 500ГБ диск, и останатите иљадарки би ги вложил во подобра графичка. Секако, прашање на вкус и што преферираш. Како и да направиш, нема да згрешиш. Иначе да не ти трупам опции, но ако ти е стварно само ради фифа - не ти треба РС од 400+ евра. Можеби смали цена на конфигурација и земи некое јако куќиште и голем full hd монитор и шибај :D Ова е поекстремно, оди си со другово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom