Нов блок, без САД и Канада

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.187
Поени од реакции
1.358
ЛАТИНО-КАРИПСКИ ЗЕМЈИ

Нов блок, без САД и Канада

A2C6E5E2B828FB4A9B187EB316E5309B.jpg
Лидерите на 32 држави од Латинска Америка и Карибите се согласија за формирање нов регионален блок, кој ќе ги вклучи сите земји од подрачјето на двете Америки, освен САД и Канада. Како што е одлучено, Хондурас, чии претставници не биле повикани на конференцијата во Плаја де Кармен поради минатогодишниот државен удар, би можел подоцна да му се приклучи на новоформираниот блок. Се очекува формирањето на новиот регионален блок да трае повеќе години, а лидерите се договорија следната година повторно да се сретнат во Венецуела, а 2012 година во Чиле, за да разговараат за овој процес, пренесува МИА. Сепак, не е постигната согласност околу тоа дали новиот блок треба да ја замени Организацијата на американските држави (ОАС), чие седиште е во Вашингтон и врз која големо влијание имаат САД. "Многу е важно да не се обидуваме да ја замениме ОАС, која е постојана организација", истакна чилеанскиот претседател Себастијан Пињера.
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=2C11247E5093B14C9BAA1081AA607DE3

Ова заедно да не оди со скорешниве аргентинско-британски тензии? Латинска унија. Ко шо слушам Бразил и Аргентина имаат добра меѓусебна дипломатија.

Колку да знаете дека крчка: британската морнарица денес пресретна Аргентински воен брод и го препрати на друга патека.

Колку да знаете дека крчка: британската морнарица денес пресретна Аргентински воен брод и го препрати на друга патека.
Штом не им го потопиле немаат гајле. Не знам што сега сакаат Аргентинците. Малку територија да не им е? И не ми е историски јасно, од каде сега пак нивни претензии кон Фокландските острови? По која логика?

Штом не им го потопиле немаат гајле. Не знам што сега сакаат Аргентинците. Малку територија да не им е? И не ми е историски јасно, од каде сега пак нивни претензии кон Фокландските острови? По која логика?
А од каде па овие Британциве одалечени 14 000 км од тој остров имаат право на него???Посилни се,го освоиле.

Хех, како светов да се обединува против САД...

A-man-burns-a-British-fla-001.jpg

Od ovaa unija gubi samo Britanija,Evropa predvodena od Germanci i Francuzi nema maki

Ептен се стресе Британија од унијава :pos: :pos: :pos: си почна со плановите за нафта и ич им чуе за унијава :toe: Додека да се формираат овие, па додека да се договорат што и како ќе прават Британија ќе најде чаре, си има јаки сојузници. кога се повеќе потешко е да ги насочиш кон една работа, поготово ваква :smir: ќе се смират пак Британциве и Аргентинциве, а ако не се смират ќе гледаме сите сеир :tv:

Ne velam jas deka se stresoa,velam deka ovoj blok ke se zasnova na Britanija kako kontinentalen neprijatel.Kako rekol Niche,za da imas drzava ili unija pred se treba da imash neprijatel. Britanija drzi nekolku nekolku klucni teritorii i ostrovi od Juzna Amerika pod nejzina kapa vklucuvajki gi Foklandskite Ostrovi,Pitcairn,Cayman,Virgin, Anguila,Montserat..
Plus vo Juzna Amerika,pred se vo Argentina, ima ogromno germansko vlijanie i oni nemaat nikakvi sporovi so kontinentalnite evropski sili.Pred nekoe vreme zdruzeni se sprotivstavija na spanskiot telekom Habla Espanol koj drzese monopol na cel kontinent(na toj nacin spanskata ekonomija se odrzuvase) i kade i da e ke go izbrkaat.
Ne velam deka ke bidat nesto mnogu bitni na svetskata scena,ama definitivno se reseni da se oslobodat i mentalno i ekonomski od nekolku drzavi koi dolg period gi rabotat kako ke stasaat,zatoa i ke pocnat se poveke i poveke da niknat Hugovci tamu.

ПОТЕГ НА БРАЗИЛ

Трговски санкции против САД

E5563B3365317B4FAB9B836C7EB712AB.jpg
Бразил соопшти дека воведе трговски санкции против повеќе американски извозни производи, како одговор на неприфаќањето на САД да го укине незаконското субвенционирање на домашните произведувачи на памук од околу три милијарди долари годишно. Се оценува дека тоа ќе ги погоди американските компании, од производителот на кечап "Хајнц" се до автомобилскиот гигант "Форд". Санкциите против САД, втори по големина што ги одобри СТО во својата 15-годишна историја, ќе останат се додека таа земја не почне да ги почитува меѓународните трговски прописи, пренесуваат агенциите. Во светот најголем извозник на памук е Кина, а Бразил е на петтото место.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=8E81E608A7FDF043B4B0DFCB6E5E9C4F

ова ми личи како порано -пролетери свих земаља уједините се - што во слободен превод значи копуци на сите земји обединете се, ке направиле сојуз без сад и канада смешно :tv:

Ако се прави сојуз против некого па макар биле и САДтоа не е добро зошто од тоа нема да имаат многу корист земјите што прават такви сојузи.Ама ако се прави за да се одбранат од овој транснационален хегемонизам на мултинационалните компании на САД тогаш е сосема оправдано и што е најважно и народот од тие земји ќе има корист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom