Ноќниот живот во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.332
Поени од реакции
26.891
Знаеме за Македонија ама ај да видиме искуства од страна. Како стојат работите во другите Европски и Светски градови. Споделете некое искуство што сте биле на концерт, журка, кафиќи особено ако живеете надвор од Македонија опис каков е ентериерот, атмосферата, севкупниот амбиент...

NEMOJTE DA MISLETE DEKA NOKNIOT ZIVOT VO STRANSTVO E MNOGU SJAEN.zA NIKADE E.
rABOTES PO 12 SAATA DNEVNO I SAMO CEKAS DA SI ODIS DOMA A VO DISKOTEKI IZLEGUVAAT SAMO ANGLICANI.
nEMA NIKADE PODOBRO D DOMA.pROBAJTE I KE SE UVERITE

кажи од каде пишуваш од која држава/град?:toe:

Za noken zivot u stranstvo mozam da kazam samo za vo Lazur i use nekoi diskoteki od Nesebar poso samo tamu sum bil :(

Zakon e poso jas koga bev bese puno so stranci i na nikoj ne mu bese gajle sto prai so kogo prai tuku bese se opusteno, ludo, pijano i tn....

A za diskotekata ne e neso naj naj ali ima atmosfera jaka!!!

Sussaro напиша:
Знаеме за Македонија ама ај да видиме искуства од страна. Како стојат работите во другите Европски и Светски градови. Споделете некое искуство што сте биле на концерт, журка, кафиќи особено ако живеете надвор од Македонија опис каков е ентериерот, атмосферата, севкупниот амбиент...
New York City, не многу голем кафиќ (по нашки), светло пригушено, ентериер вкусно дотеран, мезе слично на нашиве даски (дел од Свир, дел од Кригла), музика некој лесен рок, атмосфера совршено опуштена (за разлика од овде). Никој не те гледа попреку, секој ти прави муабет и се забавува како му е него по мерак, хомосексуалци се држат за раце и си шепотат на уво (и никој не им досаѓа со разни стигми). Е сега пушењето е забрането, па се излегува надвор за цигара.

mene mi bese super na onie mesta kaj sho bev i po usa i po evropa i po afrika, ima kaj se pusi kaj ne, sedni si na shank za cigarce i poslatko za pienje ke ti bide, a baska kade kade po opusteno i porelaksirano od ovde, sekoj si se zabavlja kako saka i nikoj ne go osuduva ni pa se zamara so toa sto ti pravis ili nekoj drug............anyway za se e taka ne samo za izlaganje.........

Paa zavisi kade, mene mi se falat vo kanada potocno toronto bilo mnogu zakon. :)

Па во странство е секако подобро
забавите се многу поорганизирани
Најако у АМСТЕРДАМ

od se sto imam gledano na TV i na internet, a i sum go doziveal mnogu e podobro od kaj nas, i toa mnogu

Pa tamu znaat kako da se zabavuvaat lugeto :)

па таму луѓето само за викенд се забавуваат а преку недела црнчат од 5 до 5 па сеа ти види зашто не се замараат со глупости како кај нас

Ница - катастрофа! Си викаш туристички град, курци палци - али во 3 саат се празни буквално се, на сред лето, кога треба тогаш да се искача! А ние па отидени без родители две другарки и другар и си викаме ќе се убиеме од забавување. Катастрофа, ќе повторам.

Анастазија напиша:
Ница - катастрофа! Си викаш туристички град, курци палци - али во 3 саат се празни буквално се, на сред лето, кога треба тогаш да се искача! А ние па отидени без родители две другарки и другар и си викаме ќе се убиеме од забавување. Катастрофа, ќе повторам.
Хммм , бедно .Ница не е Скопје да не диши до 01 па да мора да се излегва во 02 , се излага после плажа , на нормални вечери , ресторани , барови и ноќни клубови а и на приватни журки по плажи , јахти и слично . Има доволно забава на француската ривиера , не е се до уралање после 3 .

ragazza напиша:
Хммм , бедно .Ница не е Скопје да не диши до 01 па да мора да се излегва во 02 , се излага после плажа , на нормални вечери , ресторани , барови и ноќни клубови а и на приватни журки по плажи , јахти и слично . Има доволно забава на француската ривиера , не е се до уралање после 3 .

Афкорс дека има кај да се иде. Бев таму месец дена, мислиш дека не успеав да најдам клубови?:)
Ама - без лична карта не ни даваа ни ебано пиво! Тапа, јас не знам што прават таму децата пред да наполнат 18!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom