Nokia N73 vs. SonyEricsson W880

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мобилен би го одбрале од следниве:

• Nokia N73

Гласови: 50 66,7%
  • SonyEricsson W880

Гласови: 25 33,3%

• Вкупно гласачи
    75
Стеф:];769498 напиша:
абе н73 е подобар има подобра камера,дизајн,симбиан со тоа што значи подржува и сис фајлови а в880 не плус опциите му се подобри(менито),за разлика од в880 со 2 мегапиксели,копчињата со чечкалица треба да ги стискаш,само го при интересен тоа што е тенок, и како што кажа некро има подобар дизајн.

се читаш што пишуваш? првите две болдирани кажуваш дека Н73 има подобар дизајн, а во 3тото болдирано кажуваш дека W880 има подобар дизајн

абе н73 е подобар има подобра камера,дизајн,симбиан со тоа што значи подржува и сис фајлови а в880 не плус опциите му се подобри(менито),за разлика од в880 со 2 мегапиксели,копчињата со чечкалица треба да ги стискаш,само го при интересен тоа што е тенок, и како што кажа некро има подобар дизајн.
Мислам дека го немаш користено и напротив баш се практични тие копчиња,тенки испапчени и баш легнуват на прст точно го осеќаш копчето каде треба да стиснеш.И ко шо кажа Некро не ти е баш постот разбирлив,дај одлучи се кој има подобар дизајн.

за разлика од в880 со 2 мегапиксели,копчињата со чечкалица треба да ги стискаш,

Ако ти имаш прсти ќебапчиња тое е твој проблем, ама копчињата супер се стискаат и не ти треба чачкалица. Нормално ова важи ако ти воопшто го имаш држено тој телефон во рака, па знаеш што зборуваш.

Секако дека е во право Joey во некој пост погоре...
НОКИА е ЦИГЛА....
Го ставаш во џеб....и изгледа ко К*Р-от да ти станал.... (Кај Машките)
Го ставаш во џеб....и изгледа ко да ти заглавил внатре.... (Кај Женските)

Го бесиш на врат...и главата почнува да ти виси...а луѓето те одбегнуваат...
Си викаш : Зашто ме људи избегавају...
Затоа што носиш ладно оружје со себе....ете зашто....

Peace

Како фан на ЅЕ би го одбрал Сони Ериксонот :). Меѓутоа мислам дека не е фер да се споредуваат два телефони кои се од различна категорија. Мислам, Нокиата е бизнис телефон а Сони Ериксонот е музички и има многу поинтересен дизајн отколку Нокиата.

Според мене споредбата на камерите ја прави битката не фер помеѓу овие два телефони. Сонито има 2МР камера без автофокус, а Нокиата е 3МР со аутофокус што ја прави да вади подобри слики а воедно и подобра од W880.

Јас веќе го одбрав Сони Ериксонот!!Не им го препорачувам на оние што им паѓа телефонот на секоја минута!!Зошто е многу НЕЖЕН!!Ама има перфектен дизајн, скоро не се сеќава дека имаш мобилен во џеб!!Многу закон типки има, и се различни од сите мобилни досега во поглед на типките!!Онака наизглед можи личат дека одвај се пишат пораки, но не е така, и самиот се уверив!!Од телефонот сум задоволен, има доволно опции така да земено сосе дизајнот гласав за Сони Ериксон!!Иако и Нокиата не е за фрлање!!Закон се и двата!!!

Абе ако таа нема да ги користи сите можности на никиата тогаш нека го купи другиот, има многу на кој џабе им е симбианот зошто немаат појма се што може. Иначе ретко да видам женско со мобилен кој има симбиан, а изгледот на сони ериксонот не ми се свиѓа

сум ги видел и двата W880 е многу потенок од Н73... Н73 ми се допага повеќе и на изглед и по функции е подобар..имам Н73 Me се е ок само што софтверот ме ебава, а и на братучет ми има W880 му прави проблеми...

Јас сум за 2та и Nokia имам користено и Sony Ericson и двете марки се закон!!

анкетава ја отворив поради тоа што една пријателка е во двоумење, кој од овие два телефони би го одбрале вие...
и двата се тука во цена, нокиата има појака камера и симбиан, но сониериксонот е подобар на изглед и помалку мани има.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1838&idPhone1=1550

nokia-n73.gif
sonyericsson-w880.gif

SY mi e ko gemce nekako EPTEN GLUP E ama pogreska GLASAV za nego tuku aj se stori... Jas bi i preporacal w610i!!!!i w660i !! Tie dva telefoni se epten dobri!!!!!

Jas sakam mobilen telefon so poveke opcii i zatoa mojot izbr e NOKIa N73.Edno moe drugarce ima music edition i e prezadovolen.Vika deka ako ne go cepkas mnogu baterijata drzela 7 dena.Moze i ovoj mobilen da se stavi vo klasata na biznis telefoni.

Jas sakam mobilen telefon so poveke opcii i zatoa mojot izbr e NOKIa N73.Edno moe drugarce ima music edition i e prezadovolen.Vika deka ako ne go cepkas mnogu baterijata drzela 7 dena.Moze i ovoj mobilen da se stavi vo klasata na biznis telefoni.
:pos: кажи ми барем 5 фактори зашто да го стават во бизнис класа?
  1. демек ако има оперативен систем е добар за бизнисмени?
  2. ако држи седум дена батерија - е добар за бизнисмени?
  3. ако има јака камера со професионална зејс оптика е добар за бизнисмени?
  4. ако има јаки звуички и голем екран за репродукција на мултимедијални податоци е добар за бизнисмени?
  5. дека е ефтин за спецификациите што ги нуди?

Odlicen dizajn.Dosta opcii.Dosta ti se i 2 faktori.A ti daj mi 5 zasto da ne bide biznis model.

Помеѓу овие 2 ... дефинитивно Нокиа-та

Мислам, незнам зошто би се размислувало...

Плус, не е голем како што некој рече...

11nk5.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom