Nokia n73, Nokia 7500 Prism или Nokia 6555?

Гласајте џД

• Вкупно гласачи
    22

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0

Планрам да зеам нешто ново Па ај кажте и некој ак знајт одприлика какви ке се цените на вип новиов оператор и кога ке стигнит !
Nokia n73 или Nokia 7500 Prizm или Nokia 6555

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Drugar jas imam nokia N73 uste od oktomvri 2006 zemen od T-Mobile telefonot e zakon imam smeneto dosta telefoni dosega ali ovoj ne paniram da go menjam moze e malku golem ali funkciite mu se zakon i baterijata e odlicna i plus sega cenite se padnati i poradi toa ti preporacuvam da ides na nokia N73 pozdrav do site :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Dajte pomasovno malku xD
масовно за цело село..:)

не озбилно, јас би се одлучил за Призмата... ем ми поубав ем мислам дека има скоро слични функции на N73...не замерувајте ако не е така, ова е само мој избор :helou:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
масовно за цело село..:)

не озбилно, јас би се одлучил за Призмата... ем ми поубав ем мислам дека има скоро слични функции на N73...не замерувајте ако не е така, ова е само мој избор :helou:
Слични функции?????:pos2::pos2::tapp::pos::pos::pos:
Очигледно немаш појма од телефониве.
Ако ти е САМО за дизајн кој мене не ми се свиѓа земи си призмата. Во спротивно не размислувај за Н73. ЅВЕР телефон е тоа. Фантастична камера која е подобра и од некои дигитални апарати со иста резолуција. Стерео звучници кои вадат предобар квалитетен ептен гласен звук. Го користев телефончето и мислам подобро за тие пари нема. Опции има 10 пати подобри од призмата која всушност нема ништо освен екран со 16 милиони бои.
Третиот телефон во ниедна комбинација не го ставам.:helou:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... неможам да ти кажам која е најдобра од овие нокии, затоа што за секој човек си има свој најдобар телефон. Пријател на татко ми во саботата имаше нокиа Н93и и 6230 и кога ја виде призмата се заљуби во неа, ама неможеше во него да м`кне 3 телефони и мораше од еден да се откаже. Се откажа од Н93та... :)

Н73та е симбианец, ако имаш потреба од јака камера - него. останатото не е нешто позитивно.
6555 до сега никогаш не ми паднал во рака затоа за него не коментирам, и покрај тоа што сме блиски сепак мој совет - не земај на преклапање телефон.
7500та нема нешто многу јаки функции освен екрано то 16милиони бои - кој е навистина ѕверски, посебно кога ке ја уклучиш камерата :) вади малце посилен звук (но не и почист) од н73та, многу позитивно кај тој телефон е што не е симбианец, направен е за бизнис класата и до сега од задоволни муштерии што сум слушнал дека батеријата му била неверојатна, до пола била полна а 4 дена му траела :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Слични функции?????:pos2::pos2::tapp::pos::pos::pos:
Очигледно немаш појма од телефониве.
Ако ти е САМО за дизајн кој мене не ми се свиѓа земи си призмата. Во спротивно не размислувај за Н73. ЅВЕР телефон е тоа. Фантастична камера која е подобра и од некои дигитални апарати со иста резолуција. Стерео звучници кои вадат предобар квалитетен ептен гласен звук. Го користев телефончето и мислам подобро за тие пари нема. Опции има 10 пати подобри од призмата која всушност нема ништо освен екран со 16 милиони бои.
Третиот телефон во ниедна комбинација не го ставам.:helou:
убо бе не се возбудви толку како шо реков то е само мое мислење...ми се свиѓа призмата и точка. не ми требаат такви опции кои што ги има Н73.
А познавајќи го 100 proof не вервам дека ќе му затреба нешто како Н73
:helou:

и no hard feelings

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
убо бе не се возбудви толку како шо реков то е само мое мислење...ми се свиѓа призмата и точка. не ми требаат такви опции кои што ги има Н73.
А познавајќи го 100 proof не вервам дека ќе му затреба нешто како Н73
:helou:

и no hard feelings
Точно така. Прашање на вкус е. Али јас кога купувам телефон гледам опции. Секој според својата потреба. Искрено дизајнот не ми се свиѓа ама ич.

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
А да зборниме за Н80??? би дал уш две илјади! Туку зборов ми беше дан знајт некој ВИП кога ке излезит мислев кога ке отворет продавници ова она

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
За таа платформа, полош телефон од Н80 не сум видел, има вифи - исто ко да нема, има 3 мегапиксели камера - изглеа ко екстензија на 2мегапиксели, лизгачите му се ептен лабави и од искуство - нов н80 5-6 месеци му трае флетот. Освен што кочи и неможеш набрзинка повик да направиш, знае и самиот да се рестартира кога ке му текне.

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3

Планрам да зеам нешто ново Па ај кажте и некој ак знајт одприлика какви ке се цените на вип новиов оператор и кога ке стигнит !
Nokia n73 или Nokia 7500 Prizm или Nokia 6555
абе мене ми кажаа дека кога ке стигне новиот оператор мобилните што се скапи на пример 25000 ке ги даваат по многу ниски цени 3-4000 денари мислам:vozbud:а може и по 1000 денари ако не се лажам

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Стеф, во меѓу време овој пост ќе биде во архивата на кајгана - и ќе видиме колку биле вистинити тие шпекулации :)

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
jas mislam ama nisto sigurno DEK ke padnet negde 50 - 70 eur MAXIMUM na post paid PRIMER ak e 10000 vo vip ke e 6500

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не верувам дека ке многу ке паднат цените на скапите телефони, можда за 1000-1500. Вистинското поевтинување ке биде кај телефоните од ниска и средна класа, и тоа не само кај ВИП него кај сите. Не очекувајте чуда, сетете се коа дојде космофон како беше, сите бевме уверени дека цените ке бидат дупло поевтини и дека за гага ке зимаме телефони, па тие фино си направија дуопол со Мобимак.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
на скапите телефони скоро никогаш не паѓаат цените, имам приметено Т-мобиле или Космофон Н73ка во пост пејд ја даваат поскапо одколку од кај мене кеш да ја земеш :)

зошто е тоа така?

(ова треба да иде во Бизнис и Економија)

Т-мобиле пример имаат овој месец 50.000 евра да дадат за телефони, ако земат Н73ки на големо би земале само 200 комада од кое можеби дилерот или претставништвото би им дало 10% попуст поради тоа што земаат голема количина.

А ако земат некој поефтин модел пример Сониериксон W200 кој набавна би била по 80 евра би можеле да земат 625 парчиња и се разбира земаш 4 пати повеќе - попустот е и поголем :) - ова ми е од татко ми школа.

затоа на поефтините телефони имаат и тоБ цени, пример приметете дека во припејд имаат некои нокии што ги даваат по 6-7000ди а во пост пејд за 700 денари, а исто така кај многу ефтини модели може да се каже дека сме најдобри на балканот по цени.

Kajgana Shop

На врв Bottom