НИЗ ПЕКОЛОТ И НАЗАД

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Ја отворам темава во политика, за сите оние гласноговорници, за сите платеници и усијани глави (од двете страни) кој не разликуваат партија од НАРОД И ЗЕМЈА

Само мал дел прераскажан пекол, за маките и хоророт кој десетици илјади и милиони пред нив го проживеаа, за вие денес толку лесно од своите коли, климатизирани канцеларии, мобилки и лабтопи да кукате и плачете колку ни било тешко, спремни да се откажете од она за што многумина гинеле.

гледајте до крај и замислете се

МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНСКО МАКЕДОНЦИ

Темата е - дали вие толку тешко за да би се откажале од своето име , идентитет и јазик???

Da toa kukanje na nasiot narod e vo krvta vlezeno od poodamna. Ne deka e kojznae so zivotot kaj nas no navistina mnogu kriticari se pojavuva vo nasiot narod i vo navika ni vleva vo svesta pa mislam kolku i da se podobruvat nestata nie pak ke si sedime na kafe vo kafeterii ke si diskutirame vaka na kompjuteri koj kostaat po nekolku 100tici evra i ke si plakame internet ke odime na zurki ke si setneme na odmor ke se vozime so koli skuteri ama pak ke si kukame :tapp:

PA Makedoncki onie koj velis ginele pa tie ginele i koga nemale veke nisto se borele za drzava koja nie sega ja imame a ocigledno malku davame za nea.A si kukame duri i poveke odniv.

Нашата народна музика не е од лесно...
Тежината која со себе ја носи не постои во ниту еден друг мелос во светот...
„И НИЕ СМЕ ДЕЦАТА НА МАЈКАТА ЗЕМЈА И НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЖИВИМЕ...„ овие зборови не се од лесно...
А ние???
Што правиме ние денес???
Со што го правдаме големото наследство кое ни е оставено...

ПРЕДАВНИЦИ нека за секогаш ви се врежат лицата на тие невини деца, и лицата на борците во главата и при секој обид да ја предадете Македонија и Македонците сетете се на овие слики!!! Вреди ли?!!!

Македонцки, овие се "луѓето кои не постојат?"

Dejan];2272618 напиша:
ПРЕДАВНИЦИ нека за секогаш ви се врежат лицата на тие невини деца, и лицата на борците во главата и при секој обид да ја предадете Македонија и Македонците сетете се на овие слики!!! Вреди ли?!!!

Мислиш ли дека имаат храброст (мозок??) да размислат!!!? А, не пак, да прокоментираат.

Прочтајте ги коментарите во темата за грчката амбасадорка, го заборавив името на форумџијата ама тој вели : Името ќе се смени и тоа никој неможе да го запре, а и среќен бил, оти сакал тој во ЕУ и НАТО, сакал иднина!
Не дај боже да дојде нож до коска за евентуална промена на нашето име, ама ако дојде, нема да пројде така лесно, овие Македонци прикажани на снимките сеуште живеат и покрај вас малкуте „евро-македонци“ т.е. предавници, има многу Македонци кои ќе умрат за својата Татковина.
Лично би сакал да ве дерам и вас и грчката педерана со истите идеали како вас!

Македонија на Македонците! :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

најзасегнатите и најповиканите ги нема на темава..останаа неми.

Зошто???

Kaj se sega mrsulive da komentiraat ili sega se zavateni so pusenjnje nekoj grcki kur ili na B.C mu go pusat.

Чушки, Срелец, Месија... каде сте , кај отидовте, слепи ил глуви се прајте на темава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom