Nirvana

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
LouWeed напиша:
deca,deca...dobro aj ke vi pozajman.....a vie ke mi pozajmite takvi livcinja so ima brojki na niv pecateni............. :wink:

PS: ne sum anti nirvana....no samo ne go razbiram HYPE-ot so se pravi okolu edna prosecna grupa..... :shock: .....so eden hit.smell my teen spirit....au....ne sum vise teen :? :? :?

абе јес да и мене ме придобија со таа песна, ама ја отидов многу подалеку, сфатив дека буквално сите нивни песни ме ежат кога ги слушам, а и мене ме нервира што само копиљаци слушаат нирвана заради таа песна, прашајте како му било на Курт, колку го прогонувал тој хит

e toa e....no na primer in utero na mene ic ne mi se svigja....... :? :? .ama zavisis od vkus...po moje bleach e naj jak album.....a na nevermind e samo pola od pesnite dobri...pak zavisi od vkus..... :wink:

LouWeed напиша:
e toa e....no na primer in utero na mene ic ne mi se svigja....... :? :? .ama zavisis od vkus...po moje bleach e naj jak album.....a na nevermind e samo pola od pesnite dobri...pak zavisi od vkus..... :wink:

зависи од вкусот, тука си најправ, за In Utero викаат дека е најгранџерски, мене ми се свиѓа, Bleach е малце потежок за слушање зашто е андерграунд, што значи овие два не се баш за секого, додека Nevermind, иако личи на комерцијален, верувај дека нема уопште врска со комерцијала, и таму песните ми се најекстра, посебно Territorial Pisings и Lounge Act, овие две имаат најубави мелодии, тоа ми е првото што ме привлекува кај некоја песна, a албумот Incesticide е според мене малку поалтернативен, ама пак со гранџ стил

zatoa mi se svigja bleach deka sum povise po teski zvukovi...a territorial pisings e sigurno edna od naj jakite pesni na albumot ako ne i naj jakata........

Мене сите албуми на Nirvana ми се свиѓаат.......
Имам еден другар што го има купено NEVERMIND само за да ја слушне Teen Spirit...... :evil: :evil: :evil:

Mene Nevermind mi e album kolku i pati da go slusam pak ke dobijam zelba da go preslusam....site pesni mi se omileni osobeno Lounge Act i Lithium...ostanatite albumi mi se svigjaat isto taka...

Ја гласам за In Utero.....незнам, али тој албум ми е најдобар......посебно
Tourette's и Radio Friendly Unit Shifter.........

извадок од она што го пишувам за гранџот на

http://mk.wikipedia.org/wiki/Гранџ

инаку поврзано со тоа што LouWeed го збореше, инаку причината поради која гранџот добил комерцијален лик, креиран од продуцентските куќи во обид да заработат на овој стил на музика

Гранџ фановите сметаат дека медиумите дале преголемо внимание на стилот на облекување што го практикувале бендовите и нивните фанови.Стилот на облекување бил мешавина од панкерски стил и облеката карактеристична за луѓето од Северозападот, кои што вообичаено носеле карирани кошули (карактеристични за дрварите).Оваа "мода" била карактеристична поради тоа што ваквиот тип на облека бил ефтин, и овозможувал заштита од ладното време кое што владеело во овој регион.Наместо медиумите да се концентрираат на музиката, тие дале преголем акцент на овој стил на облекување.Во раните 90-ти, текстилната индустрија ја искористила гранџ "модата" за свои комерцијални цели, и за тој тип на облека наплаќале многу повеќе отколку што била нејзината реална и вообичаена цена пред тоа.Медиите го форсирале етикетирањето на гранџ сцената како Генерација Икс, во обид да креират следбеници на хипи движењето.Повторно занемарувајќи ја музиката медиумите се концентрираат на т.н. гранџ сленг, и отишле до таму, така што The New York Times направиле сторија со лажни гранџ зборови, кои што наводно се употребуваат помеѓу фановите и бендовите, кое што подоцна и било докажано од Меган Џаспер од Sub Pop дека било со намера да се даде поголема популарност на гранџот, во обид да ги остварат своите комерцијални намери.Сето ова подоцна било документирано во документарецот наречен "HYPE".

поради ова многу луѓе имаат добиено погреше впечаток за гранџот, за жал

Many notable events happened during the "grunge era" of music that may not have happened had grunge never become popular. Alternative rock, previously heard mostly in local clubs, on college radio, and on independent record labels, became popular in the mainstream as major record labels sought out more previously obscure music styles to sell to the public. The traveling festival Lollapalooza came about as a result of this, with grunge being a major part of the 1992 and 1993 events. In the media's spotlight, grunge became part of the pop culture, most notably being a major part of the 1992 film Singles, which featured several grunge bands. Nirvana and Sonic Youth would star in a documentary film that same year, 1991: The Year Punk Broke. Riot grrrl, another hardcore punk offshoot that came into being in Western Washington (and was thus often seen as the feminine equivalent of grunge), became well known from the media coverage of the local scene. With such punk derivative genres becoming popular, punk itself was able to make a revival, as bands such as Green Day and The Offspring became chart-topping successes. Independent record labels, which used to rarely have success on level with major labels, were able to sell albums with equal or similar success as the major labels (most notably in the cases of Sub Pop and Epitaph Records).

еве малце и за придонесот на гранџот за повторно популаризирање на панкот и алтернативниот рок

MSV напиша:
Ја гласам за In Utero.....незнам, али тој албум ми е најдобар......посебно
Tourette's и Radio Friendly Unit Shifter.........
Тие две песни се најбољи......

Dobar performance imat na MTV Unplugged i Live: From the Muddy banks of Whishkah, inache da ne komentiram za nivniot stil :x

MSV напиша:
Wolf Pack напиша:
Dobar performance imat na MTV Unplugged i Live: From the Muddy banks of Whishkah, inache da ne komentiram za nivniot stil :x
Не се мучи да коментираш....... :?
Да......не ни требаат коментари од анти-Нирвана фан....... :x

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom