Nirvana

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ovaa pesna sigurno ja znaete, pa da vidam koj kolku go razbral znachenjeto

Rape Me

Rape me
Rape me my friend
Rape me
Rape me again
I'm not the only one (x4)
Hate me
Do it and do it again
Waste me
Rape me my friend
My favorite inside source
I'll kiss your open sores
Appreciate your concern
You'll always stink and burn
Rape me
Rape me my friend
Rape me
Rape me again
Rape me! (x9)

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Ај вака ... ќе ви објаснам зашто мислам дека типот сам се убил ...
Пази во било кое убиство-самоубиство секогаш има неразјаснети работи кои никогаш не се откриваат и никогаш не се разјаснуваат ... сето тоа се сведува на претпоставки нормално кои се потврдени со некои факти... меѓутоа секогаш постои одредена резерва кон тоа и е оставен простор да не биде така ... истото е и со убиството (или самоубиството) на Курт.... како кон секоја славна личност се крева фама ....
зошто мислам дека се самоубил ....
Типот почнал од нула ... неговата цел била да успее, да го пренесе на другите она што го чувствува, она што го имал во главата, она што Господ му го дал, она што Господ им го дал на многу малце луѓе во музиката .... и он живеел за тоа ... едноставно таквите ретки луѓе како него (би ги нарекол генијалци) размислуваат многу поразлично од нас ... затоа е тешко понекогаш да ги сватиме ... они живеат во друг свет, во свој филм и затоа прават нешто што за нас е генијално, што нас ни е ново, убаво и зачудувачко добро ... а нив им е тоа верувајте многу нормално ... и....... он успеал во тоа луѓето да го сакаат, да го возвишуваат, да го следат, да ја сфатат неговата музика ... типот станува претерано славен за многу кратко време ... веќе не може да го издржи притисокот кој се врши врз него ... тоа е една работа ... а другата е ... ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА ЧОВЕКОТ ЌЕ ЈА ОСТВАРИ СВОЈАТА ЦЕЛ ВО ЖИВОТОТ? Што се случува кога ќе го достигне идеалот ??? Кога ќе го направи она за кое живеел, за кое мечтаел ??? Он веќе нема зашто да живее... неговото си го направил, он успеал да ги реализира своите идеи и замисли и готово ... нема потреба да живее понатаму... Нема за што... нема за што да мечтае, нема кон што да се стреми... он го достигнал врвот - тоа што го сакал и готово ..... Дали сте ја читале Мартин Идн од Џек Лондон ??? - кој ја прочитал и ја памти содржината можеби ќе свати зошто имам ваков став во поглед на смртта на Курт ... Курт Кобејн е Мартин Инд на современото време ... ви ја препорачувам книгата ...прочитајте ја и после би дискутирале .....

И уште нешто ... зошто речиси секоја славна група, пејач мора да умре предвреме - во екот на нивната(неговата) слава ???

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
kolku ti beshe ova bezveze, go dostignal svojot ideal i nema za shto da zhivee, postereotipno od ova ne sum slushnal.A shto ke kazhesh na toa deka samiot kolku pati kazhal deka ima pogolema prichina za zhivot od koga i da e, a toa e Francis kerka mu.
I pak ke te upatam ovde http://www.cobaincase.com/events.htm
http://www.justiceforkurt.com/
http://www.burntout.com/kurt/tomgrant/grant04.html
http://www.deathofkurtcobain.com/main.html

ovie se dovolno, i koga ke gi prochitash od a do sh kako mene, kazhi shto imash da kazhesh, zashto ima mnogu fakti koi nikoj ne gi doznal, a koi gi kazhale najbliskite na Kurt, i pred se Tom Grant, chovekot koj bil angazhiran od Courtney da go pronajde Kurt otkako izbegal od rehabilitacioniot centar, ama otkako videl kolku pati vo tekot na istragata Courtney go izlazhala.Prochitaj pa dojdi i kazhi neshto poargumentirano, neshto shto ti e podrzhano so fakti, a ne opshto vladeachkoto mislenje na neupaten chovek.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Бачко ... ти прочитај ја книгата, а ја веќе читам на овие линкови па ќе правиме муабет :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Kniga mozham i ja da napisham i da filozofiram za ideali i golemina na nekoja rock zvezda, a ja shto ti nudam da prochitash e fakti od istraga, ne na policijata, i realnosta koja go opkruzhuvala Kurt, i kurveshtijata za zhena shto ja imal Courtney.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Најс најс ... еве веќе поише од саат време читам и истражувам по ова странициве што ми ги даде ... има навистина многу неразјаснети работи, мнгоу интересни детаљи кои не се објавени ... има многу голем простор за верување дека типот не се самоубил, дека некој друг го сторил тоа, но не ми е јасно зошто??? што корист??? и која е користа на полицијата да ги прикрива тие докази???

btw прочитај ја книгата ... многу многу многу е добра ... веруј ... 8)

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
abe go iznerviravte Kurt Cobain...uste malce i ke go naterate od grob da stane i glasno da vi objasni od sto umrel on ustvari :))))))

eve licno jas nemam pojma od sto umrel(pribidejki takva e situacijata ima 10000000 verzii i imas 10000000 razni stranici na internet vo skoro sekoja pisuva razlicno)i voopsto ne se ni zamaram
tipot bese COOL, go postuvam, gi slusav i gi slusam negovite pesni...zal mi e so veke go nema ali toa e toa:(

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
StenmarC напиша:
Најс најс ... еве веќе поише од саат време читам и истражувам по ова странициве што ми ги даде ... има навистина многу неразјаснети работи, мнгоу интересни детаљи кои не се објавени ... има многу голем простор за верување дека типот не се самоубил, дека некој друг го сторил тоа, но не ми е јасно зошто??? што корист??? и која е користа на полицијата да ги прикрива тие докази???

btw прочитај ја книгата ... многу многу многу е добра ... веруј ... 8)

ke ti se razjasni ponatamu so drugite stranici, a ako ushte ne ti e jasno prashaj me :)

a ova so knigata, kazhi koja zashto ima mnogu

p.s. deneska od postiranjevo za Kurt stvarno sum down, mnogu se natazhuvam koga za negovata smrt razgovaram, a bashka i edna negova balada mi ideshe u winampov

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Infected напиша:
abe go iznerviravte Kurt Cobain...uste malce i ke go naterate od grob da stane i glasno da vi objasni od sto umrel on ustvari :))))))

eve licno jas nemam pojma od sto umrel(pribidejki takva e situacijata ima 10000000 verzii i imas 10000000 razni stranici na internet vo skoro sekoja pisuva razlicno)i voopsto ne se ni zamaram
tipot bese COOL, go postuvam, gi slusav i gi slusam negovite pesni...zal mi e so veke go nema ali toa e toa:(

vo ovie shto gi ponudiv pishuva isto, so iskluchok koja nudi poveke a koja pomalku

Член од
27 февруари 2005
Мислења
213
Поени од реакции
3
Абе не се расправајте Курт е жив! Жена му у подрум го чува :shock:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
1992

"I knew that when I had a child, I'd be overwhelmed and it's true . . . I can't tell you how much my attitude has changed since we've got Frances. Holding my baby is the best drug in the world."

1993, 19 september

"I have become a lot more optimistic," Cobain says, sitting with bassist Novoselic. (Drummer Dave Grohl was out of town.) "Once something like marriage and a baby happens to a person, you find a lot of strength that you didn't know you had.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Gizo ... Мартин Идн од Џек Лондон :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
1992

"We might not go on any more long tours," he says, hesitantly. "The only way we could tour is if I could find some way to keep my stomach from acting up(means on his stomach problems). We could record and play shows once in a while, but to put myself in the physical strain of seven months of touring is too much for me. "I would rather be healthy and alive. I don't want to sacrifice myself or my family.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Добро зашто го потенцираш работи кои ги кажал??? Што сакаш да кажеш со тоа ???

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Gizo напиша:
Ovaa pesna sigurno ja znaete, pa da vidam koj kolku go razbral znachenjeto

Rape Me

Rape me
Rape me my friend
Rape me
Rape me again
Hate me
Do it and do it again
Waste me
Rape me my friend
My favorite inside source
I'll kiss your open sores
Appreciate your concern
You'll always stink and burn
Rape me
Rape me my friend
Rape me
Rape me again
Rape me! (x9)
Pesnata ja napisal bidejki mu skurcilo od sranjeto sto go zborat mediumite za nego, i od toa sto go osuduvale zasto on imal slabost kon psihotropni supstancii....i zatoa sakal da im go plesne u faca, ali toa ne trebalo da bide premnogu ocigledno, bidejki i se ocekuvalo on da go napravi toa, i so toa mediumite bi imale uste pogolema korist od nego, i uste poveke bi go zloupotrebuvale....ali on na samo negov svojstven nacin gi zaebal, i ja napravil pesnata... i sega site oni mozat da si se tesat deka toa e ustvari pesna za tamu nekoe siluvanje!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Kajgana Shop

На врв Bottom